NYHET / A-kort rabatt kr 1000 12 netter på Nilen – helt fra Aswan til Kairo

5* elvecruise i Egypt – gjennom faraoenes rike

Nomad på kamel nær pyramider i egyptisk ørken

Egypt er kanskje noe av det mest sagnomsuste vi har, med en 7000 år gammel historie, spennende mysterier, duvende kameler og en herlig blanding av øst og vest.

Tenk å seile gjennom «hele» Egypt på Nilen, med et av elvens aller beste 5* skip!

Cruiset er hele 12 netter og tar deg hele veien fra Aswan, nedover elven til Egypts hovedstad Kairo. Her får du oppleve både Egypts øvre, midtre og nedre høydepunkter. Ikke minst langs den midtre delen, fra Luxor mot Kairo, byr vi på opplevelser som de færreste har sett. Denne strekningen ble gjenåpnet for turistskip så sent som i 2012, etter å ha vært stengt i 18 år, og det er kun noen få skip som seiler her. Egypt opplever enorm pågang av besøkende om dagen – men her byr vi på mindre kjente og bedre bevarte historiske steder, med langt færre turister.

Men du får oppleve de store og kjente høydepunktene rundt Luxor og Aswan også. Kongenes dal, Kom Ombo, Hatshepshuts-tempelet og mange flere, står selvsagt på programmet.

Her byr vi på opplevelser og minner for livet – et eventyr på første klasse!

12 netters cruise hele veien fra Aswan til Kairo

5* skip

A-kort rabatt kr 1000

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Aswan - Luxor - Kairo

Program

12 frokoster, 11 lunsjer og 12 middager inkludert

Skipet

Rangert 5 stjerner

MS Mövenpick Darakum

Rederi Mövenpick
Byggeår 2008
Antall dekk
4
Passasjerer
104

Eksklusive MS Darakum er et av de mest eksklusive skipene som seiler på Nilen, med kun 52 delikate lugarer og suiter.

Skipet er lekkert innredet i en eksotisk, nordafrikansk stil. På soldekket finner du et lite, men innbydende svømmebasseng, solsenger og en bar. Det er også uteområder hvor du kan nyte utsikten fra en god stol på både hoveddekk og øvre dekk. Skipets romslige restaurant ligger på nedre dekk og byr på en smakfull og rikholdig buffet, med lokale og internasjonale retter, til alle måltider om bord. På øvre dekk finnes også en suvenirbutikk og et trimrom. Det er WIFI på hele skipet. Det tilbys vask av klær om bord (mot betaling).

Den hyggelige loungebaren i arabisk stil på toppdekket, tar deg tilbake til 1001 natt og er skipets sosiale samlingspunkt. Her kan du slappe av med en drink, spille et spill eller la deg underholde etter middag. Her serveres også "afternoon tea" hver ettermiddag. Og selvsagt byr vi på magedans!

MS Darakum har totalt fem dekk, hvor det er lugarer på fire av de - alle utvendige med vinduer.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Kairo t/r med Lufthansa
 • Flyreise Kairo-Aswan med Egypt Air
 • Flyskatter
 • Buffètmiddag på Meridien Airport Hotel (avreisedagen)
 • 12 netters cruise på Nilen med MS Darakum (5*)
 • Fullpensjon om bord på skipet (fra frokost dag to til frokost siste dag)
 • Kaffe/te, juice og vann til frokost
 • Ettermiddagste på skipet
 • En liten flaske vann pr. person på lugaren hver kveld
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Visum til Egypt
 • Dyktig norsk reiseleder fra Escape

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til besetningen på skipet, lokale guider, bagasjebærere og sjåfører
 • Eventuell oppgradering til business på flyreisen t/r Kairo
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Alle må ha visum til Egypt. Dette ordnes ved innreise av vår lokale agent og er inkludert i turens pris. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikaplugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Grand Egyptian Museum (GEM) har varslet og utsatt åpningen en rekke ganger. Er det nye museet åpnet, besøker vi dette. Hvis ikke besøker vi Det Egyptiske Museet.

ANBEFALT LESESTOFF
Nilen – historiens elv av Terje Tvedt
Kleopatra, Nilens datter av Mona Lyche Ramberg (utsolgt fra forlaget)
Mord på Nilen av Agatha Christie
Nytt blikk på Det gamle Egypt av Anders Bettum

Lignende turer