Opplav Mandalay, Bagan og Yangon, livet langs Irrawaddy og den magiske Inlesjøen

Elvecruise på Irrawaddy og rundreise Myanmar

Soloppgang ved eldgamle templer i Bagan, Myanmar

Vår rundreise i Myanmar starter i sagnomsuste Mandalay og ender i den tidligere hovedstaden Yangon. Et opplevelsesrikt elvecruise med det lekre skipet RV Paukan Princess på Irrawaddy tar deg fra Mandalay til pagodebyen Bagan – et arkeologisk under. Vi besøker også den magiske Inlesjøen med de flytende hagene.

Asias sovende skjønnhet, Myanmar, våkner sakte, men sikkert opp etter nesten 60 år uten ytre påvirkning. Forandring er fremtiden, men fortiden må bevares. Myanmar byr på en unik kulturarv og fantastiske gulldekkede pagoder – og vi har et brennende ønske om å dele dette med deg!

Myanmar er et av de største landene i Sørøst-Asia og strekker seg nesten 2000 kilometer fra nord til sør. Innbyggerantall er 45 millioner og disse består av rundt 130 etniske grupper. Majoriteten av befolkningen er burmanere. Folk lever enkelt og både menn og kvinner kler seg i longyi, som er et omslagsskjørt. Livet går i langsom takt – og buddhismen omgir og er alt for innbyggerne.

«Diktere med sans for stor poesi har hyllet denne floden, hvilket jeg forstår. Kipling, for eksempel. Hans verselinjer om «Flyvefiskens vei til Mandalay» er uødelige. Det finnes ikke maken til soloppgangene og solnedgangene i denne delen av Asia. Omsluttet av velduftende teak flyter vi forbi et mylder av forgylte pagoder, før vi går i land i Bagan. Et tidligere kongesete med tre tusen helligdommer – reisens høydepunkt.»

– Torbjørn Færøvik

Førsteklasses skip og hoteller

Helpensjon og ale utflukter inkludert

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

12 frokoster, 13 lunsjer og 12 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Mandalay/Yangon-Oslo med Thai Airways
 • Innlandsfly Bagan-Heho/Heho-Yangon
 • 7 netters cruise i utvendig lugar på RV Paukan Princess (5*)
 • 3 netter på førsteklassehotell (4*) ved Inlesjøen
 • 2 netter på førsteklassehotell (5*) i Yangon
 • Helpensjon under hele reisen (frokost, lunsj og middag)
 • All lokal drikke om bord på skipet (øl/mineralvann/drinker/kaffe/te)
 • Alle utflukter og lokal transport iht. program
 • Vinsmaking og lunsj på Aythaya Vineyard
 • Lokale engelsktalende guider
 • Skatter og avgifter
 • Dyktig norsk reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til mannskapet ombord på skipet, lokale guider og sjåfører (totalt cirka USD 100 pr. person)
 • Elektronisk visum til Myanmar (pt. USD 50 pr. person)
 • Valgfri tur med varmluftsballong i Bagan (kr 2690 pr. person, må forhåndsbestilles)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum til Myanmar. Dette ordnes elektronisk før avreise og koster pt. USD 50 pr. person (mer info om dette får du nærmere avreise). Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi tar normalt et depositum på kr 2000 pr. person på våre gruppereiser. På denne turen betales imidlertid et depositum på kr 3500 pr. person.

Lignende turer