NYHET! Neshorn, tigre og te i Assam

Elvecruise på Brahmaputra i India – med jungelsafari

Gjennom grønne jungler, forbi eldgamle templer og inn i glødende solnedganger – et elvecruise på Brahmaputra nordøst i India er et eksotisk eventyr av de sjeldne!

Vi starter med et par dager i Indias spennende kulturhovedstad Kolkata, før vi sjekker inn på vårt elegante skip bygget i kolonistil og legger ut på et syv netters elvecruise gjennom regionen Assam. Her er det te-plantasjer og nasjonalparker som syder av dyreliv, du kan få øye på alt fra flagrende fargerike fugler til villelefanter langs elvebredden.

Etter cruiset topper vi det hele med tre netter på fantastiske Diplu River Lodge som ligger rett ved Kaziranga nasjonalpark. Nå blir det safari, og magiske møter med det utrydningstruede panserneshornet venter! Kaziranga er også tilholdssted for mer enn 100 tigre. Et møte med den bengalske tigeren er sjeldent, men virkelig en uforglemmelig opplevelse om vi er så heldige.

Ekspedisjonscruise og safari

Stort utfluktsprogram

Helpensjon på cruise/lodge

Avreiser

 • 05.04.2025
  14 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 61.980,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Skip: ABN Chariadew II

Høydepunkter

Kolkata

ASSAM

Assam er den største av Indias syv nordøstlige stater og er en spektakulær region. Den opptar flomflatene og midtre deler av Brahmaputra-elven. Assam er kjent for sine store teplantasjer og fantastiske villmarksområder.

Regionen er blitt hyllet som en av verdens rikeste biodiversitetssoner. Blant dens uberørte villmarksområder er de mest bemerkelsesverdige Kaziranga nasjonalpark og Manas nasjonalpark, begge listet blant UNESCOs verdensarvsteder. Parkene er tilholdssted for det truede panserneshornet, bengalske tigre, asiatiske elefanter og mange andre fascinerende arter.

BRAHMAPUTRA

Brahmaputra renner gjennom flere land og har fått mange navn. Den er kjent som Yarlung Tsangpo der den har sitt utspring i Tibet, i Arunachal Pradesh-regionen i India kalles den Dihang, og i Bangladesh er den Jamuna-elven. Først i den frodige Assam-dalen i nordøstkroken av India blir den Brahmaputra, eller 'Brahmas sønn', som en hyllest til en av de største hinduistiske guddommene.

Brahmaputras skimrende sandbanker gir fred, ro og tilgang ikke bare til frodige teplantasjer, men også til en av verdens store villmarksområder, Kaziranga nasjonalpark. Hemmeligheten når du seiler langs Brahmaputra er å se opp så vel som ned, for de levende fargene til Assams fugler må sees for å bli trodd; de flakser over hodet i gull, rubinrød eller safirblå – og det er lett å forstå hva som inspirerer de lokale veverne til å produsere slike fargerike og vakkert broderte stoffer av fin silke.

KAZIRANGA NASJONALPARK

Kaziranga nasjonalpark i Assam i nordøst-India står på UNESCOs verdensarvliste, og er mest kjent for å være hjemmet til verdens største populasjon av det utrydningstruede indiske enhornede neshornet, også kalt panserneshorn. Ifølge den siste tellingen er det mer enn 2400 neshorn i dette området. Panserneshornet, det største av neshornartene, kan bli opptil 2 meter høy og 3,5 meter lang. Neshorn hører godt, men er nærsynte. Derfor holder de seg med livvakter, hegrer som sitter på ryggen deres og tar av og flyr dersom farer truer og det er på tide å løpe. Og løpe kan de, opptil 55 km i timen!

Nasjonalparken huser også mer enn 110 bengalske tigre, den høyeste tettheten av tigre sammenlignet med andre tigerreservater i verden. Du kan også se ville elefanter, indisk bison, vannbøffel, villsvin, sumphjort, hulokgibbon og hetteaper. Kaziranga nasjonalpark blir ofte sammenlignet med Serengeti i Afrika på grunn avparkens overflod av dyreliv og fugler, og regnes som et fugleparadis, med over 400 fuglearter.

Program

13 frokoster, 10 lunsjer og 12 middager inkludert

Riverside at diphlu river lodge

Afternoon tea ved elvebredden på Diphlu River Lodge, kanskje ?

Img 6843

Mange fine steder å senke skuldrene og lytte til naturens lyder.

Skipet

Rangert 4 stjerner

ABN Charaidew II

Rederi Assam Bengal Navigation
Byggeår 2019
Lengde 44,5 m
Antall dekk 2
Passasjerer 36

ABN Charaidew II er et av de aller fineste skipene som seiler på Brahmaputra. Dere seiler i Assam, og hele skipet er innredet og dekorert med lokale møbler, tekstiler og kunstverk som vitner om områdets arv og historie. En herlig blanding av elegant kolonistil og tradisjonell design fra Assam. På skipets øverste dekk finnes en komfortabel salong og bar, samt et stort soldekk hvor du kan slappe av med en god bok, eller bare nyte utsikten mellom utfluktene. På skipets nederste dekk ligger restauranten, hvor du vil få servert smakfulle vestlige og indiske retter av høy kvalitet. Det er også et lite trimrom og et SPA – hvor du kan unne deg en rekke ulike behandlinger. Det er aircondition og WIFI (med varierende dekning) i salongen, restauranten og på soldekk.

Skipet har 18 romslige lugarer, som gjør det akkurat passert stort og hyggelig. Alle lugarene har fransk balkong (store vinduer som kan åpnes), som gir en fantastisk panoramautsikt over elven og landskapet.

Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk alene.

Lodgen

Rangert 4 stjerner

Diphlu River Lodge

Diphlu River Lodge ligger i hjertet av Assam i India. En oase av ro ved bredden av den mektige elven Brahmaputra, perfekt plassert for å kunne gi deg noen av de beste dyreopplevelsene India har å by på. Rett på den andre siden av elven Diphlu, ligger Indias ikoniske Kaziranga National Park.

Ideelt plassert nær den vestlige delen av nasjonalparken, er Diphlu River Lodge anerkjent som et av de beste stedene å bo for reisende som ønsker å dra på safari i Kaziranga National Park. Til og med godt nok for britiske kongelige...

Lodgen har 12 store hytter
som er kunstnerisk og vakkert bygget i bambus i assamesisk stil. Hyttene har store verandaer som gir utsikt over den mektige elven og nasjonalparken eller frodige rismarker nedenfor. Alle hyttene har aircondition, eget bad med dusj, komfortabel sitteplass, minibar og safe, kaffekanne, individuell aircondition og gratis WiFi. Det er to enkeltsenger, som kan settes sammen til en stor dobbeltseng, med gode madrasser og luksuriøst sengetøy.

Lodgen ligger i et område som huser mer enn 40 arter trær og over 200 arter busker, krypende planter og klatreplanter. Diphlu River Lodge kombinerer moderne komfort med villmarksopplevelser og et overflødighetshorn av aktiviteter for å begeistre sine gjester.

Lodgens hjemmeside

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Kolkata t/r med Emirates (økonomiklasse)
 • Fly Kolkata – Guwahati/Jorhat – Kolkata
 • 2 netter på førsteklassehotell i Kolkata
 • 7 netter cruise i utvendig lugar på øvre dekk med ABN Charaidew II
 • 3 netter på Diphlu River Lodge i Kaziranga
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) på cruiset og lodgen
 • Frokost og to middager i Kolkata
 • Vann, te og kaffe til måltidene
 • Alle utflukter iht. program
 • All transport (med aircondition) iht. program
 • Havneavgifter og flyskatter
 • Lokale engelsktalende guider
 • Dyktig norsk reiseleder med fra Norge

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Elektronisk visum til India (pt. USD 40)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører (anbefalt totalt kr 1000-1500 pr. reisende)
 • Evt. kameraavgifter (ved monumenter etc.)
 • Eventuelt tillegg for businessklasse på flyreisen med Emirates
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en forventet del av de ansattes lønn om bord på skipet, i restaurantene, på hotellene, samt lokale guider og sjåfører. På denne turen ville vi beregnet totalt cirka kr 1000-1500 pr. reisende, som betales i lokal valuta. Mer informasjon om dette får du nærmere avreise og av vår reiseleder ved ankomst India.

VISUM
Det er visumplikt til India for norske statsborgere. Visum til India kan (pr. februar 2024) ordnes elektronisk via denne linken e-Visa (indianvisaonline.gov.in) 120-4 dager før avreise. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst dato. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum ved avreise.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing, og India har ikke alle bekvemmeligheter vi er vant med her i Norge. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og det benyttes småbåter på flere av safariturene. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand, eller andre uforutsette hendelser.

Andre eksotiske elvecruise