På kanten av Europa

Georgia – det hjertevarme annerledeslandet

Luftfoto av Gergeti treenighetskirke ved soloppgang i Georgia.

Dette mangfoldige landet på kanten av Europa er en uoppdaget skatt for nordmenn flest, myteomspunnet og eldgammelt der det ligger langs den historiske Silkeveien.

Vin, folkedans, folkesang, poesi og ekte gjestfrihet er dypt forankret i folkesjelen i dette lille landet i hjertet av Kaukasus. Det kommer du til å merke! Faktisk er Georgia blant våre eldste sivilisasjoner med en eldgammel flerstemt polyfon sangtradisjon og 8000 år gammel vintradisjon. Gjennom vår lokale reiseleder Svend Waage får du oppleve Georgia fra innsiden – tett på både mennesker og tradisjon.

Innholdsrik rundreise

Spennende mat- og vinkultur

Gode hoteller

Avreiser

 • 08.09.2024
  9 dager

  Få ledige

  Fra kr 25.990,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Svend Waage

Høydepunkter

Vår reiseleder og kjentmann

Svend Waage

Svend Waage

Det var folkemusikken fra Georgia som ble starten på et nytt eventyr. Svend har nå vært bosatt i landet i over 15 år med sin norsk-georgiske familie, lidenskapelig opptatt av georgisk kultur og tradisjon, og det å styrke båndene mellom Norge og Georgia. Svend driver også familiegalleriet Nor-Ge i hjertet av Gamlebyen sammen med sin kone Tamar.

Svend har i en årrekke arrangert spesielt tilrettelagte kulturelle opplevelsesreiser i hele Georgia for alt fra skuespillere, folkedansere, korsangere, vinelskere og andre kulturinteresserte. Svend har oversatt Karius og Baktus til georgisk, og – tro det eller ei – presentert norsk juleribbe for det georgiske folk på georgisk frokost-TV! Han gleder seg til å ta deg med på en reise gjennom sitt annet hjemland.

Se Hans-Wilhelm Steinfelds intervju med Svend Waage på NRK her.

Program

8 frokoster, 5 lunsjer, 1 nistepakke og 4 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

Hotellene vi benytter på turen er lokalt eiet og drevet. På den måten støtter vi lokalsamfunnet direkte der vi overnatter.

Til lunsjer og middager har vi valgt restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

Vi samarbeider med lokale leverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og bidrar til arbeidsplasser.

Underveis på turen fremmes tradisjonell kultur, kunst og håndverk. Å fremme lokal kultur og tradisjoner bidrar til bevaring av dem.


Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel?
Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

• Fly Oslo-Tbilisi t/r med Turkish Airlines
• Mat og drikke om bord
• 8 netter på gode hoteller, inkludert tidlig innsjekking på ankomstdagen
• Frokost hver dag
• 4 middager inkludert vin
• 5 lunsjer
• 1 lunsjpakke (dag 4)
• Forfriskninger på reise: Flaskevann og mineralvann
• Alle utflukter og transport ifølge programmet
• Vinsmaking og innføring i georgisk vintradisjon
• Folkesangere som synger ved 2 middager
• Lokale guider
• Norsk reiseleder som møter ved ankomst Tbilisi

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

OM HOTELLENE

MUKHRANTUBANI BOUTIQUE HOTEL 4* Mukhrantubani Boutique Hotel ligger i sentrum av Tbilisi, med flere populære severdigheter innen gangavstand fra hotellet. Rommene er smakfullt innredet og utstyrt med bl.a. klimaanlegg, LCD TV, kaffe- og tekoker, strykejern og gratis Wi-Fi. Badene har dusj og hårføner. På hotellet finner du en felles salong, restaurant og bar. Les mer om hotellet her

STEPANTSMINDAROOMS HOTEL KAZBEGI 4*Hotellet som ligger ved foten av Kazbek-fjellet i landsbyen Stepantsminda, har en spesiell stil og design. Rommene har moderne innredning, flatskjerm-TV og bad med dusj.Lobbybar med bibliotek og gratis Wi-Fi. Restauranten er innredet med tremøbler, og serverer internasjonale retter. Terrasse med fantastisk utsikt over fjellet.Les mer om hotellet her

BORJOMICROWNE PLAZA 5 *Crowne Plaza Borjomi Spa & Wellness Centre ligger i hjertet av Borjomi, et fasjonabelt georgiansk spa og feriested. Det ligger kun noen få minutters gange fra inngangen til den berømte parken Borjomi.Rommen er av høy standard med moderne innredning, og har klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler. Bad utstyrt med badekar/dusj og hårføner. Hotellet har gratis Wi-Fi, innendørsbasseng og tilbyr spa- og velværtjenester. Les mer om hotellet her

PASS/VISUM

Norske statsborgere trenger ikke visum for å besøke Georgia. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer landet.

Lignende turer