Vakkert, historisk og moderne

Japan - fra historie til hightech

Japan er en utrolig miks. Nærmest utopisk hightech i enorme blinkende byer – og krokete bakgater med lave trehus. Minimalistiske blomsteroppsatser og glitrende forgylte templer, hager dekorert med fint raket singel og en sten her og der – og høyhastighetstog i særklasse. Praktfulle tresnitt og vill tegneseriekultur. Sånn er Japan, og vi skal oppleve det med alle sanser åpne.

På knappe to uker skal vi oppleve dette landet - fra Kyoto, en av Asias vakreste byer, til Hiroshima med sin dystre historie, den poetisk vakre Hjorteparken i Nara til landsbyer i fjellene og glitrende Tokyo.

Innholdsrikt program

Storbyene Tokyo og Kyoto

Japansk kultur og historie

Avreiser

05.11.2023
14 dager

Ledige plasser

Fra kr 55.790,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Gunnar Skjolden

Høydepunkter

Fortiden hilser fremtiden. Her møtes de, og forenes. Japan har lange tradisjoner med å absorbere utviklede kulturer fra det asiatiske kontinentet fra riktig gammelt av. Allerede for 1500 år siden begynte japanerne å ta til seg fremmede livsformer, buddhisme fra India og konfusianisme fra Kina. For halvannet hundre år siden begynte de å ta opp i seg elementer fra vestlig kultur. Japanerne har valgt ut og assimilert disse kulturelle impulsene og brukt dem til å legge nye dimensjoner til sin egen kultur, som opprinnelig var preget respekt for forfedrene og tro på kreftene i naturen og fruktbarhetskult i shintoismen, «gudenes vei». Denne utrolige harmoni mellom raffinement og orientalske elementer smeltet sammen med det siste innen teknologi og ofte ultra-moderne urban livsstil er tegn på en lang og dyp historie og kulturell trygghet.

Vi begynner i Kyoto, Japans hovedstad gjennom mer enn tusen år, uten tvil en av de fineste byene i Asia. Kyoto har 17 steder på UNESCOs verdensarvliste, et skattkammer av kunst og tradisjonell arkitektur, med japansk livsstil i smågater bak de glitrende fasadene. Før Kyoto var Nara Japans hovedstad, en slags kulturens vugge. Vi bor 5 netter i Kyoto og gjør dagsturer i byen og omegn. Litt lenger sør, ved Innlandshavet, ligger portalen på Miyajima-øya, som et japansk ikon. Vi besøker også Fredsparken i Hiroshima. I hjertet av Honshu-øya, i de naturskjønne japanske alper besøker vi tradisjonelle byer i et landskap av fjell, kilder og elver. Vi avslutter med noen dager i sensasjonelle Tokyo, der vi skal ha tid til å se de viktigste høydepunktene og noe shopping – og en tur til den barokke tempelbyen Nikko. Det er vår og løvsprett!

Elleve dager fullpakket med opplevelser – Velkommen!

Program

11 frokoster, 7 lunsjer og 4 middager inkludert

Japansk hage i Kanazawa, Japan

Japansk hage i Kanazawa.

Kasumiga-ike-dammen i Kenrokuen-parken i Kanazawa. Den er kjent som en av de tre vakreste havene i Japan.

Kasumiga-ike-dammen i Kenrokuen-parken i Kanazawa.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Flyreise Oslo – Osaka og Tokyo – Oslo med Finnair (tillegg for eventuell avreise fra andre steder i Norge samt business-klasse)
  • All transport ifølge programmet
  • 11 overnattinger på gode hoteller med sentral beliggenhet (fint for å reise med kollektivtransport)
  • Alle inngangsbilletter og utflukter ifølge programmet
  • Måltider ifølge program
  • Japansk, engelskspråklig guide og norsk reiseleder

Dette er ikke inkludert

  • Personlige forsikringer som reiseforsikring og avbestillingsforsikring
  • Drikke til måltidene
  • Måltider som ikke er inkludert i programmet
  • Tips

Hotell på turen:

6. - 9. november: Rihga Gran, Kyoto
9. - 10. november: Hiroshima Grand Intelligent Hotel, Hiroshima
10. - 12. november: Rihga Gran, Kyoto
12. - 13. november: Tokyu Stay, Takayama
13. - 14. november: Kaga Katayamzu Onsen, Kasuikyo
14. - 17. november: Hotel Bellclassic, Tokyo

NB: På denne reisen tar vi virkelig Japan på pulsen, så deler av turen gjennomføres med offentlige transportmidler. Det innebærer at vi til tider skal ferdes i trengsel og forsere jernbanestasjoner og terminaler med rulletrapper og normale trapper, skifte plattformer, gå en del – til tider med dagstursekk med ting for en og to overnattinger. En del av byturene foregår også til fots – i gruppens tempo.

Haiku-dikt av forskjellige forfattere lånt fra Paal Helge Haugen: Haiku, 200 norske versjoner, Bokklubbens Lyrikkvenner 1992

Lignende turer