Vakkert, historisk og moderne

Japan - fra historie til hightech

Japan er en utrolig miks. Nærmest utopisk hightech i enorme blinkende byer – og krokete bakgater med lave trehus. Minimalistiske blomsteroppsatser og glitrende forgylte templer, hager dekorert med fint raket singel og en sten her og der – og høyhastighetstog i særklasse. Praktfulle tresnitt og vill tegneseriekultur. Sånn er Japan, og vi skal oppleve det med alle sanser åpne.

På knappe to uker skal vi oppleve dette landet - fra Kyoto, en av Asias vakreste byer, til Hiroshima med sin dystre historie, den poetisk vakre Hjorteparken i Nara til landsbyer i fjellene og glitrende Tokyo.

Innholdsrikt program

Storbyene Tokyo og Kyoto

Japansk kultur og historie

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Fortiden hilser fremtiden. Her møtes de, og forenes. Japan har lange tradisjoner med å absorbere utviklede kulturer fra det asiatiske kontinentet fra riktig gammelt av. Allerede for 1500 år siden begynte japanerne å ta til seg fremmede livsformer, buddhisme fra India og konfusianisme fra Kina. For halvannet hundre år siden begynte de å ta opp i seg elementer fra vestlig kultur. Japanerne har valgt ut og assimilert disse kulturelle impulsene og brukt dem til å legge nye dimensjoner til sin egen kultur, som opprinnelig var preget respekt for forfedrene og tro på kreftene i naturen og fruktbarhetskult i shintoismen, «gudenes vei». Denne utrolige harmoni mellom raffinement og orientalske elementer smeltet sammen med det siste innen teknologi og ofte ultra-moderne urban livsstil er tegn på en lang og dyp historie og kulturell trygghet.

Vi begynner i Kyoto, Japans hovedstad gjennom mer enn tusen år, uten tvil en av de fineste byene i Asia. Kyoto har 17 steder på UNESCOs verdensarvliste, et skattkammer av kunst og tradisjonell arkitektur, med japansk livsstil i smågater bak de glitrende fasadene. Før Kyoto var Nara Japans hovedstad, en slags kulturens vugge. Vi bor 5 netter i Kyoto og gjør dagsturer i byen og omegn. Litt lenger sør, ved Innlandshavet, ligger portalen på Miyajima-øya, som et japansk ikon. Vi besøker også Fredsparken i Hiroshima. I hjertet av Honshu-øya, i de naturskjønne japanske alper besøker vi tradisjonelle byer i et landskap av fjell, kilder og elver. Vi avslutter med noen dager i sensasjonelle Tokyo, der vi skal ha tid til å se de viktigste høydepunktene og noe shopping – og en tur til den barokke tempelbyen Nikko. Det er høststemning og fine farger!

Elleve dager fullpakket med opplevelser – Velkommen!

Program

11 frokoster, 7 lunsjer og 4 middager inkludert

Japansk hage i Kanazawa, Japan

Japansk hage i Kanazawa.

Kasumiga-ike-dammen i Kenrokuen-parken i Kanazawa. Den er kjent som en av de tre vakreste havene i Japan.

Kasumiga-ike-dammen i Kenrokuen-parken i Kanazawa.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Flyreise Oslo – Osaka og Tokyo – Oslo med Finnair (tillegg for eventuell avreise fra andre steder i Norge samt business-klasse)
  • All transport ifølge programmet
  • 11 overnattinger på gode hoteller med sentral beliggenhet (fint for å reise med kollektivtransport)
  • Alle inngangsbilletter og utflukter ifølge programmet
  • Måltider ifølge program
  • Japansk, engelskspråklig guide og norsk reiseleder

Dette er ikke inkludert

  • Personlige forsikringer som reiseforsikring og avbestillingsforsikring
  • Drikke til måltidene
  • Måltider som ikke er inkludert i programmet
  • Tips

Hotell på turen:

6. - 9. november: Rihga Gran, Kyoto
9. - 10. november: Hiroshima Grand Intelligent Hotel, Hiroshima
10. - 12. november: Rihga Gran, Kyoto
12. - 13. november: Tokyu Stay, Takayama
13. - 14. november: Kaga Katayamzu Onsen, Kasuikyo
14. - 17. november: Hotel Bellclassic, Tokyo

NB: På denne reisen tar vi virkelig Japan på pulsen, så deler av turen gjennomføres med offentlige transportmidler. Det innebærer at vi til tider skal ferdes i trengsel og forsere jernbanestasjoner og terminaler med rulletrapper og normale trapper, skifte plattformer, gå en del – til tider med dagstursekk med ting for en og to overnattinger. En del av byturene foregår også til fots – i gruppens tempo.

Haiku-dikt av forskjellige forfattere lånt fra Paal Helge Haugen: Haiku, 200 norske versjoner, Bokklubbens Lyrikkvenner 1992