Nyttårscruise på Rhinen

5* Elvecruise på Rhinen

 • Opplev praktfulle Köln med sin storslåtte arkitektur og ikoniske katedral
 • Bli med på en guidet tur i den pittoreske vinbyen Rüdesheim
 • La deg sjarmere av den gamle universitetsbyen Basel
 • Utforsk de kronglete gatene og de gamle torgene i Koblenz
 • Nyt en 5 retters festmeny på nyttårsaften
 • Opplev de julepyntede og stemningsfulle byene sammen med dyktige lokale guider og vår norske reiseleder
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 20 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.12.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Lekkert førsteklasses skip bygget i 2020
 • Vin til middag er inkludert
 • Nyttårsfeiring i Basel
Reiseleder
Morten Harg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.12.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 20 980,-
 • Amadeus
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen

MS AMADEUS Imperial
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2020
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Nytt og lekkert førsteklasseskip. Ombord er det restaurant, to salonger, suvenirbutikk, frisør, treningsrom, soldekk, heis og Wi­Fi i fellesområdene (mot betaling). Det finnes også et begrenset antall sykler til utlån. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV og aircondition. Lugarene på hoved­ og øvre dekk (17 ½ m²) har store panoramavinduer som kan åpnes, mens lugarene på nedre dekk (16 m²) har små vinduer.

Skipet blir ferdig våren 2020, bildene er fra et av søsterskipene.
Fargen på interiøret kan fravike fra bildene.

Lugarkategorier

 • Lugar på midt eller øvre dekk

  Ca 17,5 kvadratmeter
  Panoramavindu som kan åpnes, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbel, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj/ WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk

  Ca 16 kvadratmeter
  Mindre vindu som ikke kan åpnes, romslig garderobeskap, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbel, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj/ WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Köln

Vi flyr direkte fra Oslo til Düsseldorf. Derfra kjører vi med buss til sentrum av den historiske byen Köln.
Byens historie er mer enn 2000 år gammel, og er sentrert rundt den vakre elven Rhinen, som deler byen i to. Byens landemerke, den berømte Kölnerdomen med de to 157 meter høye tårnene, kan du se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen. Byggingen startet allerede i 1248, men det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende katedralen, som først sto ferdig i 1880. I byens gamle sentrum, Altstadt, finner du vakre gamle hus og sjarmerende gater. Cologne er det engelske og franske navnet på byen, som er parfymens opprinnelsessted, og deres kjente eau de cologne produseres og selges fortsatt. Det moderne Köln er en kunnskaps- og medieby, universitetet er Tysklands største med mer enn 62 000 studenter. Utforsk byen på egenhånd – eller sammen med vår reiseleder.

Om ettermiddagen sjekker vi inn på skipet, finner oss til rette i lugarene og utforsker vårt flotte flytende hotell. Før middag møtes vi i skipets elegante salong, hvor cruisedirektøren inviterer til en velkomstcocktail mens skipet seiler mot Rüdesheim.

KÖLN "BY NIGHT"
Dag 2

Rüdesheim og Mainz

I dag skal vi bli bedre kjent med to flotte byer ved Rhinen. Vi våkner opp i den kjente vinbyen Rüdesheim, hvor det har vært produsert vin siden romertiden.  Etter en deilig frokost ombord, tilbys en utflukt (inkludert i utfluktspakken) hvor vi besøker Siegfrieds Mekaniske Museum, et musikalsk eventyr med historiske, selvspillende instrumenter. Utflukten avsluttes med en vandring gjennom gatene i sjarmerende Rüdesheim, med velkjente bindingsverkshus. Selvsagt legges turen innom den livlige gaten Drosselgasse i hjerte av gamlebyen, hvor hyggelige vinhus og restauranter ligger som perler på en snor. La deg friste til å prøve et glass av den lokale vinen. Eller fordyp deg i historien til byen og besøk Eagle Tower, en del av bymuren og festningsruinene fra 1400-tallet. Skipet seiler videre før lunsj.

Vi spiser en nydelig lunsj ombord. Etter en kort seilas, kommer vi til universitets- og kulturbyen Mainz, som også er hjembyen til Johann Gutenberg, mannen som utviklet boktrykkerkunsten. Her kan vi avslutte dagen med en rolig byvandring (utflukten kan kjøpes om bord). En tur gjennom byen som leder oss fra den enorme St. Martins katedralen til de sjarmerende gatene i gamle Mainz og videre til Gutenberg-museet. Der vi blant annet skal få se den verdenskjente 42-linjers bibelen «Biblia Latina Vulgata» fra 1455-56.
Det er også mulig å rusle rundt på egenhånd i denne koselige byen. Kanskje litt shopping, eller et glass med noe godt i fra en av byens fortausrestauranter? Retur til skipet, som legger fra kai og setter kursen mot Strasbourg i sekstiden.

Dag 3

Strasbourg

Vi nyter en deilig frokost ombord mens skipet seiler mot vinterlige Strasbourg, og hvor vi ankommer ved lunsjtider. Dagens stopp er hovedstaden i den franske regionen Alsace. Strasbourg er best kjent for den gamle bydelen «Petite France» . Dette tidligere mølle- og garveridistriktet med vakre bindingsverkshus og smale kanaler har fortsatt middelaldersk sjarm. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan­palasset som huser tre av byens viktigste museer. Bli med på en oppdagelsestur gjennom den sjarmerende byen Strasbourg (inkludert i utfluktspakken). Etter en kort busstur fortsetter vi med en spasertur gjennom den historiske gamle delen av byen. Om kvelden, mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Basel, nyter vi en god middag ombord.

Dag 4

Basel

På årets siste dag våkner vi opp i Basel. Vi spiser en nydelig frokost og kan nyte en flott dag i den gamle universitetsbyen, som har mye å tilby sine besøkende. Bli med på en hyggelig byrundtur (inkludert i utfluktspakken), som tar deg med til de vakreste severdighetene i Basel, den tredje største byen i Sveits. La denne flotte byen fange deg med sin sjarm. Etter en kort kjøretur, blir det en byvandring gjennom Basels historiske kvarter, hvor vi får se katedralen, laugshallene og en rekke andre historiske bygninger. Vi fortsetter oppover den fantastiske Münster-høyden, og nyter deretter en fantastisk utsikt over Rhinen. Turen ender opp i hjertet av byen – på markedsplassen foran rådhuset. Før bussen tar oss tilbake til skipet, vil det fremdeles være litt tid på egen hånd – eller sammen med vår reiseleder. Opplev byens vinterlige parker, eller ta en spasertur langs den hyggelige elvebredden. En spasertur gjennom den gamle bydelen kan absolutt anbefales!  Og hvorfor ikke ta turen innom “Läckerli Huus” hvor du kan smake på byens tradisjonelle honningkake? Lunsj ombord, og nyt en avslappende ettermiddag, kanskje med en god bok i salongen. Om kvelden møtes vi til en aperitiff før vi nyter en elegant femretters nyttårsmeny. Etter middag blir det fest med musikk og tradisjonelle Donau-valser i salongen. Ved midnatt går vi opp på soldekket hvor vi spretter champagneflaskene, og ser på det fantastisk flotte fyrverkeriet som lyser opp himmelen mens kirkeklokkene i Basel ringer inn det nye året med stil. Skipet ligger ved kai i Basel over natten.

 

Dag 5

Basel

Godt nytt år 2021! Tilbring nyttårsdagen med å slappe av ombord på det flotte 5-stjerners skipet, som forlater Basel i nitiden og seiler mot Speyer. La deg skjemmes bort med kulinariske herligheter, mens du nyter den avslappende atmosfæren i Panorama Bar eller AMADEUS Club. Len deg tilbake, slapp av og nyt de forbipasserende vinterlige elvelandskap.

 

Dag 6

Speyer og Mannheim

I løpet av natten har skipet lagt til kai i Rheinland-Pfalz byen Speyer, som spilte en viktig rolle i Det hellige romerske riket i middelalderen. Vi skal  tilbringe formiddagen i denne hyggelige byen – en av de virkelig gamle tyske byene, med en viktig plass i landets historie.  Speyer, den ærverdige keiserens by på Rhinen, har hatt en rik og turbulent fortid. Religiøs arkitektur gjennomsyret av historie, imponerende fasader av forskjellige stiler, trange smug og romantiske torg uttrykker byens karakter. Vi tilbyr en byrundtur (inkludert i utfluktspakken) som inkluderer et besøk til den romanske keiserdomen (sees fra utsiden) med sin slående tvillingtårnportal, og besøk i Church of the Holy Spirit, Old Gate (Altpoertel) og det Jødiske Ritualbadet.

Om du ikke ønsker å delta på byvandringen, er det mye du kan oppleve på egenhånd i den sjarmerende gamlebyen. Det er ganske spektakulært å entre byens historiske sentrum. Du går gjennom en byport med et 55 meter høyt vakttårn; Altpörtel, fra 1300-tallet og byens enorme Kaiserdom St. Maria und St. Stephan i romansk stil, som allerede i år 1981 ble oppført på Unescos verdensarvliste. Altpörtel er åpent for publikum og verd å få med seg. På grunnplanet står fortsatt den vesle døren fra middelalderen, som var mulig å åpne etter at byporten ble stengt på kveldstid. En person av beskjeden størrelse måtte bøye seg ned for å henvende seg, og sto dermed laglig til for hogg hvis han hadde ondt i sinne.

Skipet seiler videre ved lunsjtider og ankommer Mannheim kl 14.00. Herfra tilbys en halvdagsutflukt med buss (utflukten kan kjøpes ombord) til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Gamlebyen er en av få tyske byer med sine mange vakre bygninger i barokkstil. Turen gjennom Heidelberg begynner med en spasertur opp til slottet, som er regnet for å være den viktigste renessansebygningen nord for alpene. Den tidligere fantastiske boligen som er laget av rød sandstein, har vært en ruin – kanskje den vakreste ruinen i hele Tyskland. Vi fortsetter inn i slottshagen, og fra Grand Terrace får vi en fantastisk utsikt over byen og Neckar-elven. Spaserturen fortsetter gjennom den fortryllende gamlebyen, til Karl-Theodor-broen, den sen-gotiske kirken for Den hellige Ånd og videre til rådhuset. Skipet seiler videre mot Oberwesel før midnatt.

Dag 7

Oberwesel og Koblenz

Tidlig om morgenen ankommer skipet Oberwesel, som ligger i midt-Rhindalen. Oberwesel er spesielt kjent for sine mange tårn, som vi kan se i løpet av den valgfrie byvandringen (utflukten kan kjøpes ombord) etter frokost.  Fra byen kan du se silhuetten av Schönberg, Vår frues kirke med sin defensive mur og mange tårn. Den middelalderske påvirkningen som fremdeles er synlig i Oberwesel, gjør denne byen helt ulik andre byer i midt-Rhindalen. I løpet av byvandringen får vi se det tidligere fransiskanske minorittklosteret, samt et glimt av de vakre hagene.
Skipet seiler videre før lunsj. Området vi seiler gjennom nå har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2002. Her renner elven gjennom Rhinkløften, den vakreste delen av Rhindalen – et område kjent for sine slott og festninger fra middelalderen – og ikke minst alle vingårdene som ligger i de bratte dalsidene. Underveis passeres den legendariske Lorelei­-klippen, som markerer den smaleste strekningen på Rhinen.
Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene.

Etter en deilig lunsj ombord, kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Her kan du bli med på en valgfri byvandring (inkludert i utfluktspakken).  Oppdag Koblenz, en av de vakreste og eldste byene i Tyskland, med en over 2000 år gammel historie. På vår guidede spasertur gjennom de romantiske gatene mellom St. Castor-basilikaen og Liebfraukirche vil du oppdage de viktigste severdighetene i Koblenz. Vi runder av med et besøk på keiser Wilhelm-minnesmerket som er en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I fra 1897. Monumentet ligger ved det berømte «Deutsches Eck» (Det tyske hjørnet) og er byens landemerke. Før middag kan du utforske mer av den vakre gamlebyen på egen hånd. Om kvelden vil kapteinen invitere deg til en elegant gallamiddag ombord, mens skipet fortsetter sin seilas til Köln ved titiden.

Dag 8

Köln – Norge

I løpet av natten har skipet ankommet Köln som er vårt endepunkt for denne gang.  Vi spiser en god frokost ombord, før vi sier farvel til vårt flotte flytende hotell.
Busstransport til Düsseldorf og flyreise tilbake til Norge (Oslo)!
Vi håper å ønske deg velkommen tilbake!

KØLN

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Fly Oslo – Düsseldorf – Oslo (avreise fra andre byer på forespørsel)
  Flyskatter og havneavgifter
  Transport mellom flyplass og skip
  Syv netters cruise på valgt dekk
  Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
  Vin til middag om bord
  Kaffe og te til alle måltidene
  Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
  Drikkevarer utover det som er nevnt
  Utfluktspakke (fem utflukter, bestilles senest 30 dager før avreise)
  Valgfrie utflukter i Mainz, Mannheim og Oberwesel, bestilles ombord
  Tips til besetning, guider og sjåfører
  Avbestillings­- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Bestilles senest 30 dager før avreise: 5 utflukter à kr 1 750,- pr person.

Dag 2 Rüdesheim Byvandring , inkludert «Sigfrieds mekaniske musikk museum» (EUR 26)
Dag 3 Strasbourg Byvandring i Strasbourg (EUR 60)
Dag 4 Basel Byvandring i Basel  (EUR 75)
Dag 6 Speyer Byvandring (EUR 18)
Dag 7 Koblenz Byvandring i Koblenz (EUR 18)

TILLEGGSUTFLUKTER
Bestilles om bord

Dag 2 Mainz Byvandring i Mainz (EUR 18)
Dag 6 Mannheim Utflukt til Heidelberg (EUR 51)
Dag 6 Oberwesel Byvandring i Oberwesel (EUR 18)

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka sytti euro pr. person til besetningen om bord i tillegg en euro til lokale guider/sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederier tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.
Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.
Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.