Afrikas høydepunkter med luksustoget Rovos Rail

/ Victoriafallene, Chobe Nasjonalpark og Cape Town 

Elegante hoteller, safari i en av Afrikas flotteste nasjonalparker, tre netter på verdens mest luksuriøse tog – dette er reisen hvor vi med god grunn tar fram de fineste ordene i vokabularet vårt. Vi reiser med stil, vi opplever det ypperste av hva Afrika kan by på. Det blir rett og slett uforglemmelig. Garantert.

Vi skal innom Zimbabwe, Botswana og Sør-Afrika, og her er noe av det du kan glede deg til:

 • Zimbabwe: Bo på det legendariske luksushotellet Victoria Falls Hotel med ti minutters spasertur til de enorme fossefallene
 • Nyt et solnedgangscruise på Zambesi-elven
 • Botswana: Safari i Chobe National Park, en av de aller beste i Afrika
 • Bo på 4* safari-lodge med flotte rom, utsiktsterrasse, svømmebasseng, restaurant og bar
 • Tre netter på luksustoget Rovos Rail  i Pullman Suite eller Deluxe Suite, toget er elegant restaurert i stil fra kolonitiden
 • Sør-Afrika: Pretoria, Johannesburg og Cape Town med lekkert hotell rett ved det populære området Waterfront
 • Dagstur til Kapp det gode håp med hummerlunsj og pingvinene på Boulders Beach
 • Besøk på vingård med vinsmaking i Stellenbosch
 • Robben Island og vandretur i Nelson Mandelas fotspor

Bare tenk å kunne ta en spasertur langs de drønnende Victoriafallene før frokost, se flodhester og elefanter, ta seg et morgenbad Chobe National Park, nyte luksusen i en Pullman-kupé i historisk stil på Rovos Rail og utforske Cape Town – en av verdens vakreste byer … Ja, vi slår på stortromma på denne turen, og dette er opplevelser og ferieminner du tar med deg resten av livet.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 72 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.11.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager
 • En reise i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kroner 3000,-
Reiseleder
Ulf Brynildsen

Avreiser

 • Avreisedato 10.11.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 72 980,-

Rovos Rail

Rovos Rail – reis med stil
Det er ikke uten grunn at Rovos Rail regnes som et av verdens mest luksuriøse tog, bare se på bildene over! Det eldste lokomotivet er fra 1893, og vognene er pietetsfullt restaurert og har beholdt stilen fra kolonitiden – fra den gang de privilegerte reisende opplevde det magiske og mystiske Afrika på den mest avslappende og elegante måten som var mulig på den tiden. Hver eneste vogn har sin egen historie, og enkelte har fraktet både kongelige og annet fint folk. Vognene ble samlet inn fra alle hjørner av Sør-Afrika for å bli en del av grunnleggeren Rohan Vos samling av 75 vogner.

Om bord er det en elegant atmosfære med vakre trepaneler, stilmøbler i restauranten, bar, observasjonsvogner og kupeer. Her er det fint porselen, sølv og krystall, stivede linduker og nydelige måltider med utsøkte viner. Drikkevarer og 24 timers romservice er inkludert og på Deluxe-suitene også en velfylt minibar som fylles opp med gjestenes favoritter! Til middag er pent antrekk og mørk dress en selvfølge. På dagtid er det greit med en mer bekvem klesstil.

Kupé-valg på Rovos Rail

 • Pullman Suites

  Pullman suitene er på 7 kvadratmeter og utstyrt med komfortabel sofa om dagen som  konverteres til dobbelt- eller enkeltsenger om kvelden. Kupeen har eget bad med dusj. Det opprinnelige preget med trepanel og gammel stil er kombinert med moderne teknologi med varmt vann, dusj, hårføner, barbermaskinplugg og selvsagt 24-timers romservice.

 • Deluxe Suites

  Deluxe-suitene er på 10 kvadratmeter med plass til to personer i to enkle eller en dobbeltseng. De har eget salongområde og eget bad med dusj, skrivepult og personlig safe for verdisaker. Det er også et kjøleskap fylt med drikkevarer etter passasjerenes ønske og det er romservice tilgjengelig 24 timer i døgnet.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - Tirsdag 10. november 2020

Fra Norge til Sør-Afrika

Vi reiser med Qatar Airways på denne turen. På Gardermoen møter vi vår reiseleder som skal være med på hele rundreisen. Avgang fra Oslo med QR 176 om ettermiddagen* via Doha i Qatar og til Johannesburg hvor vi lander neste formiddag.

Måltider: Flymat

* Eksakte flytider fremkommer ved bestilling. Endringer kan forekommer fram mot avreise. Kontakt oss dersom du trenger tilslutning til Gardermoen fra annen by i Norge.

Dag 2 - Onsdag 11. november 2020

Ankomst Johannesburg, fly videre til Victoriafallene

Legendarisk hotell og cruise i solnedgangen

Vi ankommer Johannesburg om formiddagen og bytter over til et fly som tar oss videre til Zimbabwe hvor vi skal bo på det historiske og berømte Victoria Falls Hotel som ligger vakkert til like ved fossen. Her kan man sitte på hotellets terrasse og nyte en kopp te med vanndampen og et svakt drønn fra fallene som bakteppe. Victoria Falls Hotel blir omtalt som «The Grand Old Lady of the Falls» og er medlem av exclusive «Leading Hotels of the World». Det berømte hotellet i «Edwardian style» ble bygget i 1904.

Fra hotellet er det bare 10 minutters gange langs en privat sti til selve fossefallene. Om ettermiddagen inviterer vi til solnedgangscruise på Zambezi-elven, og fra båten kan vi være heldige å se både flodhest og krokodiller, og kanskje elefanter på elvebankene eller svømmende over til en mindre øy. Alt mens båten glir inn i den vakre solnedgangen og vi kan nyte det hele fra dekk med forfriskende drikke. Vel tilbake på hotellet er det tid for en god og hyggelig middag.

Hotell: Victoria Falls Hotel     

Måltider: Flymat og middag

Avslappende luksus på Victoria Falls Hotel.
Dag 3 - Torsdag 12. november 2020

Hele dagen ved Victoriafallene

 Tordnende fossefall og middag under stjernehimmelen

Etter frokost skal vi utforske Victoriafallene sammen med en lokal guide. Stiene går helt fram mot fallene. Vi kommer tett innpå, og får både se og høre hvor mektig fossen er. Guiden orienterer oss om historiske hendelser og om stedlig flora og fauna. Det blir god anledning til å fotografere, og den som vil, får låne regntøy og lette sandaler, ettersom vanndrevet fra fossen danner lokalt regnvær selv i godvær og strålende sol.

Vel tilbake på hotellet har vi ettermiddagen til å slappe av. Hotellet har både svømmebasseng, spa og tennisbaner. Lunsj kan bestilles på en av hotellets tre restauranter og fra terrassen kan vi nyte vakker utsikt. Om kvelden skal vi til The Boma Restaurant for middag, en grillrestaurant hvor vi får servert middagen under Zimbabwes stjernehimmel.

❗Visste du forresten av den første europeer som oppdaget Victoriafallene var David Livingstone i 1855, og kalte fossen opp etter dronning Victoria? På det lokale språket heter fossefallene Mosi-oa-tunya, som betyr «buldrende røyk».

Hotell: Victoria Falls Hotel     

Måltider: Frokost og middag

De mektig Victoriafallene.
Dag 4 - Fredag 13. november 2020

Fra Victoriafallene til Chobe Nasjonalpark

Vår første safari!

Etter frokost er det tid for å sjekke ut og reise over til Botswana. Etter grensepassering går turen til Chobe Marina Lodge som ligger ved den nordlige inngangen til Chobe National Park, og inntil Chobe-elven som er en del av den større Cuando River. Parken er kjent som en av de flotteste i Afrika, med et rikt og variert dyreliv. Ingen annen park i Botswana er hjemsted for så mange arter som her.

Om ettermiddagen kommer dyrene ned til elven for å drikke og avkjøle seg. Man regner med at det finnes over 70 000 elefanter på de ca 18000 km2 som parken utgjør. Er vi heldige, kan vi se flokker på over 100 dyr i samme følge. Vi spiser lunsj på lodgen før det er tid for safari om ettermiddagen. Her kan vi velge om vi vil se dyrelivet fra båt eller bil. Begge deler er opplevelser blant det beste Afrika har å by på. Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

Hotell: Chobe Marina Lodge

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Bo komfortabelt på Chobe Marina Lodge.
Dag 5 - Lørdag 14. november 2020

Hele dagen i Chobe National Park

Dyrene i Afrika på nært hold

I dag har vi hele dagen til disposisjon i parken og på lodgen. Lunsj og middag er inkludert og det er inkludert safari både morgen og ettermiddag. Dyrelivet her er blant det beste i hele Afrika. Opplevelsene er genuine og inntagende. Her er vi definitivt på øverste hylle hva safari angår!

Hotell: Chobe Marina Lodge

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Ny dag, nye muligheter og en ny safari!
Dag 6 - Søndag 15. november 2020

Chobe Nasjonalpark og avgang med Rovos Rail

Flodhest før frokost og middag på skinner

I dag får du igjen mulighet for tidlig for en morgensafari. Etter en kopp kaffe eller te, kan du velge om du vil gjøre turen til lands eller til vanns. Tidlig om morgenen, når naturen våkner til liv, ser vi dyrene på en annen måte enn senere på dagen. Er vi heldige, får vi se flodhest eller to på vei mot elven etter å ha beitet gress og grønne planter om natten. Tilbake på lodgen venter deilig frokost, før vi igjen vender nesen mot Victoria Falls i Zimbabwe. Vi skal ha dagens lunsj på Victoria Falls Hotel og får litt fritid her før vi drar til Victoria Falls Station hvor togsettet fra Rovos Rail venter oss.

Vi sjekker inn i våre deilige kupeer* med gode senger og eget toalett og dusj. Toget ruller ut fra stasjonen sen ettermiddag og vi gjør oss kjent med togsettets forskjellige vogntyper; elegant restaurantvogn, komfortabel salongvogn og observasjonsvognen helt bakerst med store vinduer og en plattform i enden hvor man kan observere dyreliv og natur uten forstyrrende vinduer i det toget snor seg fram i det afrikanske landskapet.

Togturen med Rovos Rail er et eventyr, og strekningen mellom Victoria Falls og Pretoria regnes som en av de aller beste. Kl 19:30 serveres en nydelig middag i restaurantvognen før vi går til ro i våre kupeer. På toget er drikkevarer inkludert, både til måltider og i salongvognene (bortsett fra cognac og fransk champagne)!

❗Navnet Rovos Rail kommer fra grunnleggeren Rohan Vos.

Overnatting: Suite-kupé i Rovos Rail

Måltider: Frokost, lunsj og middag

* Rovos Rail har 3 ulike kupétyper, alle definert som suiter. Det er Royal Suites, Deluxe Suites og Pullman Suites. Vi har reservert kupeer i klassene Pullman og Deluxe. 

Dag 7 - Mandag 16. november 2020

Hele dagen på toget og tilbud om safari i Hwange nasjonalpark

Storslått natur og deilig timer på tog

Når vi våkner i dag, blir det igjen tilbud om safari. Vi er kommet fram til Hwange som er Zimbabwes største nasjonalpark og kjent for sitt rike dyreliv. Nasjonalparkens areal er 14 651 km² og den har mer enn 100 dyrearter og 400 fuglearter! Her blir det ennå en smak av indrefileten av afrikansk natur og dyreliv. Det serveres en enkel frokost før safarien starter kl 06:00, og når vi er tilbake igjen blir det brunsj i restaurantvognen mellom kl 11:00 og 13:00.

Mellom stasjonene Dete og Gwaai er en av verdens lengste snorrette jernbanelinjer på hele 114 km! Videre passerer vi byen Bulawayo som er den nest største byen i Zimbabwe etter hovedstaden Harare, og turen går videre mot sør mot grenseovergangen Breitbridge hvor toget skal krysse grensen til Sør-Afrika. Kl 16:30 er det «tea time» i salong- eller observasjonsvognen, og kl 19:30 står middagsbordene igjen dekket i restaurantvognen. Til middagene på Rovos Rail er dresskoden «formell», og det betyr at vi må ha med oss litt penere tøy, men at vi ikke trenger å være stivpyntet.

Overnatting: Suite-kupé i Rovos Rail

Måltider: Frokost, brunsj og middag

Dag 8 - Tirsdag 17. november 2020

Vakker togreise med Rovos Rail hele dagen

På skinner over høysletten

Vi våkner opp til en ny dag hvor livet «går på skinner». Frokostbuffeen står dekket til kl 10:00, og toget beveger seg taktfast mot sør idet  vi legger områdene med de store baobab-trærne bak oss og nærmer oss den sørlige polarsirkel, Capri of Capricorn – Steinbukkens vendekrets. Vi passerer Nylstroom som fikk sitt navn av Vortrekkerne som reiste nordover og mente dette måtte være Nilens sørligste kilde ettersom elven der rant nordover. Men de var nok vel optimistiske på Nilens vegne hvis fjerneste kilde er i Rwanda.

Om ettermiddagen blir det igjen «tea time» i de fasjonable vognsettene. Togturen går på platået som kalles Highveld, på afrikaans Hoëveld. Dette er en høyslette på mellom 1500 og 2100 meter. Et stykke kjører vi i kanten av denne, og får en særdeles vakker utsikt mot landskapene nedenfor. Kl 19:30 står middagsbordene igjen dekket og vi skal nyte nok et kulinarisk måltid ombord på en av verdens mest berømte togreiser.

Overnatting: Suite-kupé i Rovos Rail

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9 - Onsdag 18. november 2020

Ankomst Rovos Rail Station i Pretoria og videre til Johannesburg

Blå blomstring og 5-stjerners overnatting

Dagens frokost blir servert i restaurantvognen fram til kl 09:00 og kl 10:00 ruller toget inn på Rovos Rail Station i Pretoria. Byen er oppkalt etter en herre med navn Pretorius og er den administrative hovedstaden i Sør-Afrika. Pretoria ligger i provinsen Gauteng om lag 70 kilometer nord for Johannesburg. Byen har rundt én million innbyggere, og ca. 1,7 millioner med omkringliggende områder. Vi skal besøke sentrum og gjør et stopp ved Union Building, med flott utsikt utover byen og med den store Nelson Mandela-statuen med løftede hender som ble avduket i parkanlegget der i 2013. Pretoria blir kalt Jacaranda-byen. På denne tiden blomstrer Jacaranda-trærne og lyser flott mot oss i sin blå-lilla farge.

Vi inntar dagens lunsj før vi setter kursen mot Johannesburg, en times tid lenger sør. Her blir det en forholdsvis rask sightseeing før vi avslutter i Sandton City og Nelson Mandela Square. Vi sjekker inn på vårt 5-stjerners Hotel Sandton Sun og reiseleder legger til rette for felles middag om kvelden på en god restaurant i denne moderne delen av Johannesburg.

Hotell: Hotel Sandton Sun

Måltider: Frokost og lunsj.

Union Building, Pretoria
Dag 10 - Torsdag 19. november 2020

Fra Johannesburg til Cape Town

Byen hvor Atlanterhavet og Stillehavet møtes

I dag skal vi forflytte oss til Cape-provinsen. Vi flyr med British Airways og vel framme i Cape Town venter buss og sjåfør for å kjøre oss til restauranten hvor vi skal spise dagens lunsj. Etter et godt måltid mat blir det sightseeing i byen som mange regner for verdens vakreste. Byen ligger der Atlanterhavet og Stillehavet møtes og med det mektige Table Mountain som bakteppe. Utsikten fra toppen av fjellet er formidabel, med byen nedenfor, fjellene og vinområdene i nordvest og Kapp-halvøya som strekker seg ut mot sør og ender i Kapp det Gode Håp. Cape Town er gjestfri, inkluderende, innbydende og et herlig sted å være. Gled deg!

Hvis været tillater det tar vi aller først kabelbanen opp til Table Mountain for å nyte utsikten og få det store overblikket. Deretter tar vi en runde i byen med bussen og ser de forskjellige bydelene, Malay Quarter, Castle of Good Hope, Houses of Parliament, Company Gardens, Sea Point og Camp’s Bay, før vi ender opp i V&A Waterfront som både er den mest kjente og aller triveligste bydelen i Cape Town! V&A står for dronning Victoria & hennes sønn kong Alfred. Vi skal bo på Hotel Southern Sun The Cullinan en kort spasertur fra restaurant- og shoppingområdet i V&A Waterfront.

Hotell: Southern Sun The Cullinan

Måltider: Frokost og  lunsj 

Table Mountain, Cape Town, Sør-Afrika
Dag 11 - Fredag 20. november 2020

Dagstur til Kapp det Gode Håp

Hummerlunsj og smokingkledde sjarmører!

I dag skal vi utforske Kapp-halvøya sør for byen. Kapp det Gode Håp er i dag et naturreservat med en sammensatt flora og rikt dyreliv. Første stopp blir tettstedet Hout Bay, et trivelig lite sted ved bukta med samme navn. 20 minutters båttur utenfor ligger en liten øygruppe hvor hundrevis av sjøløver holder til. Om været tillater det, blir det en båttur dit før vi fortsetter langs den berømte ruten til Chapman’s Peak. Kjøreturen i seg selv er en flott opplevelse der veien snor seg langs Hout Bay med med imponerende natur og utsikt.

Fra vestsiden av halvøya krysser vi over til til Simon’s Town på østsiden. Her blir det hummerlunsj og besøk til Boulders Beach hvor en pingvinkoloni ønsker oss velkommen. Arten er endemisk for kysten av det sørvestre Afrika og den eneste pingvinarten som hekker på det afrikanske kontinentet. De elegante «smokingkledde» sjarmørene er alltid morsomme å se på.

Etter lunsj setter vi kursen direkte til Cape Point hvor det stedlige fyrtårnet er verdens kraftigste og sender en lysstråle tilsvarende 19 millioner stearinlys utover havet! Man kan gå opp til fyret, eller ta «klatre-trikken» som går i skytteltrafikk opp og ned. Om kvelden legger reiseleder til rette for felles middag for dem som ønsker å spise samlet på en av de mange førsteklasses restaurantene på V&A Waterfront.

Hotell: Southern Sun The Cullinan

Måltider: Frokost og lunsj.

Boulders Beach i Cape Town er kjent for pingvinene sine.
Dag 12 - Lørdag 21. november 2019

Vindistriktet med Stellenbosch og Franschhoek

Dagen for de edle dråper – fra øverste hylle

I dag skal vi besøke vindistriktene nord for Cape Town. Gjennom vakkert landskap kjører vi først til Stellenbosch som er den nest eldste europeiske bosetningen i provinsen Western Cape, etter Cape Town. Stellenbosch ble kjent som Eikestad på afrikaans på grunn av eikeskogen som ble plantet av grunnleggeren Simon van der Stel (1639-1712). Han var også den første guvernøren av Kapp-kolonien. Det blir vinsmaking og lunsj på en av de fasjonable vingårdene. Konkret hvilken av områdets 106 vingårder vi besøker, blir opplyst nærmere avreise. Vi har avtale med flere av dem og garanterer både vin og mat på øverste hylle!

Etter lunsj drar vi til Franschhoek – det franske hjørnet. Franschhoek var opprinnelig kjent som «Olifants Hoek» siden elefantene holdt til her. Byen har definitivt en fransk «touch» over seg. Mellom 1688 og 1690 ble området gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. De begynte vinproduksjon, og i dag er det flere titalls produsenter av førsteklasses vin som eksporteres til hele verden. Byen har kun én skikkelig gate, men den er til gjengjeld svært hyggelig med små forretninger, gallerier og kafeer hvor man kan sette seg ned med en kopp kaffe eller forfriskning. Sen ettermiddag er vi tilbake på vårt hotell i Cape Town. 

Hotell: Southern Sun The Cullinan

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 13 - Søndag 22. november 2020

Robben Island og vandring i Nelson Mandelas fotspor

Livet til en legende

Dagens program er i hovedsak knyttet til Nelson Mandela. Vi skal gå i fotsporene til mannen som var politisk aktivist, politisk fange, landets president og en av verdenshistoriens lysende stjerner. Om været tillater det, starter vi med båttur til Robben Island hvor Mandela satt bak lås og slå i 19 av de 27 år han var fengslet. På Robben Island er opplegget helt og holdent organisert av tidligere fanger.

Vi får ikke noe spesialbehandling som gruppe, men blir guidet rundt på øya i buss sammen med andre turister, og av en guide som selv har vært fange på øya. I tur og orden får vi passere Mandelas celle og se fengslet fra innsiden. Engelskkunnskapene varierer, men vår egen guide gir oss resymé i etterkant. Vel tilbake i havnen på V&A Waterfront, går turen til en lunsjrestaurant hvor vi atter en gang skal få nyte et godt måltid.

Om ettermiddagen har vi lagt opp en 2,5 timers vandretur i Mandelas fotspor. «The long walk to freedom» tar oss gjennom de ulike fasene i Mandelas liv og vi er innom ulike bygninger og monumenter som tar oss fra Mandelas dom til livsvarig fengsel 12. juli 1964 til  han ble løslatt 11. februar 1990. Turen er på ca 2 km, og selvsagt frivillig om en heller ønsker å bruke tiden på noe annet denne ettermiddagen. På vei tilbake til hotellet, blir det også anledning til å besøke det kjente diamantsliperiet Jewel of Africa. Om kvelden blir det tilbud om middag på Gold Restaurant, hvor de serverer spesialiteter fra hele Afrika, sammen med live afrikansk dans og musikk.

Hotell: Southern Sun The Cullinan

Måltider: Frokost og lunsj 

Dag 14 - Mandag 23. november 2020

Fridag og hjemreise

Flyet vårt går i tidlig ettermiddag, og vi må reise til flyplassen etter en lang og deilig frokost. Med oss i bagasjen har vi minner for livet!

Måltider: Frokost og flymat

Dag 15 - Tirsdag 24. november 2020

Ankomst Norge

Flyet fra Qatar Airways lander i hovedstaden Doha i Qatar. Her bytter vi fly og letter for direkte flyvning til Gardermoen hvor vi lander tidlig mandag morgen. Eksakte flytider for alle flyvningene vil fortløpende holdes oppdatert på «Min side» som blir opprettet for alle som er påmeldt turen.

Måltider: Flymat

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly med Qatar Airlines Oslo – Johannesburg og Cape Town – Oslo
 • Fly med British Airways Johannesburg – Victoria Falls og Johannesburg – Cape Town
 • 12 overnattinger med frokost
 • Alle måltider nevnt i programmet + fri drikke på Rovos Rail (se dagsprogram dag 6)
 • Alle utflukter nevnt i programmet
 • Engelsktalende guide på alle utflukter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer til inkluderte måltider, bortsett fra om bord på Rovos Rail
 • Visum til Zimbabwe (USD 50, kan endres uten forvarsel)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum for Zimbabwe, men ikke Sør-Afrika og Botswana (pr. mai 2019). Visum til Zimbabwe kjøpes ved ankomst. Passet må være gyldig seks måneder etter hjemreise og ha minst tre tomme sider til hvert av landene. Vi ber om at du sender/mailer en kopi av tittelsiden i passet til Escape Travel ved bestilling. Navn i flybillett må stemme 100 % overens med navn i passet. Ellers kan man risikere å bli nektet ombordstigning.

HELSE OG VAKSINASJON
Kontakt ditt lokale vaksinasjonskontor for informasjon om gjeldende regler for vaksiner i de aktuelle områdene. Medisin mot malaria anbefales både ved Victoriafallene og Chobe nasjonalpark.

FORBEHOLD
Det tas værforbehold for båtturene til Robben Island, Seal Island i Hout Bay og kabelbanen til Table Mountain. Det tas også forbehold om at evt. forsinkelser på Rovos Rail kan medføre at rute og tidspunkter blir endret i forhold til oppsatt plan og tidtabell.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Praktiske opplysninger sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

 

 

Ulf Brynildsen

Vår reiseleder på denne turen

Ulf Brynildsen har over 40 års fartstid i reiselivet. Alt fra reisebyrå, turoperatørvirksomhet, flyselskap, hotell & restaurant, reiseleder til diverse andre serviceyrker. Ulf begynte som reiseleder på bussreiser i en alder av 21 år og har alltid elsket å ta med folk på reiser rundt om i verden.

Når du reiser på tur med Ulf, vil du snart oppdage at han er en meget sosial kar som stortrives i rollen som reiseleder. Ulf har bodd forskjellige steder i verden, men finner hele tiden tilbake til basen i Norge. Borte bra, men hjemme best.

Og han er alltid klar for en ny tur –
med store opplevelser sammen med reiseglade mennesker!