Med hundespann og snøscooter i blåtimen

Svalbard - et magisk vinterland

Uendelige, snødekte og stille vidder med stjernehimmel, måneskinn og nordlys over det trolske landskapet. Etter polarnatten hvor Svalbard er helt uten sollys fra midten av november og ut januar, kommer lyset sakte tilbake i februar.

Dette gir helt spesielle lysforhold på dagtid, med en vakker blåtone som rett og slett må oppleves. Fargespillet endrer seg nå hurtig mellom blått, rosa og lilla, og dette reflekteres i snøen. Det er det som kalles «blåtiden» eller «blåtimen». Turen fortjener virkelig tittelen "magisk vinterland" – Disney kunne ikke gjort det bedre i å skape et vintereventyr!

Nyt vinterlyset i det mektige landskapet, vi skal utforske Svalbard både med hunder og scooter – og selvsagt blir det også lun innehygge med god mat og trivelig selskap.

Alle utflukter/aktiviteter og de fleste måltidene er inkludert

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

4 frokoster, 2 lunsjer og 4 middager inkludert

Mennesker koser seg inne på villmarkscamp

Trivelig stemning på Camp Barentz Foto: Hurtigruten Svalbard

Jenge øser mat på villmarkscamp Svalbard

God stemning på villmarkscamp på Camp Barentz Foto: Hurtigruten Svalbard

Wh 8z2gq

Snøscootertur på Svalbard

Mann står og forklarer gruvedrift med hjelm med lys på

Gruve 3 Svalbard Wenche Samuelsen

Gamle, utslitte støvler

Fottøy Gruve 3 Svalbard Wenche Samuelsen

Vårt hotell

Rangert 4 stjerner

Radisson Blu Polar Hotel

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen tilbyr 128 komfortable rom med gratis Wi-Fi og vannkoker til kaffe og te. På rommet finner du også TV, bad med badekar, badekåpe, tøfler og hårtørrer. Det er mulig å låne strykejern og strykebrett. Etter en dag med arktiske eventyr, kan du varme deg i hotellets badstue, hvilerommet og boblebadene utendørs (forhåndsbestilles i resepsjonen). Utsikten over Hiorthfjellet fra restaurant Nansen spiseri er upåklagelig!
Hotellet har også nordlysvarsling om vinteren. Skriver du deg opp på listen i resepsjonen, vil du bli vekket om nordlyset flakker over himmelen på natten.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Longyearbyen tur/retur med Norwegian
 • 4 overnattinger på Radisson Blu Polar Hotel med frokost
 • Isgrottetur med beltevogn
 • Hundekjøring, inkludert nødvendig utstyr
 • Snøscootertur, inkludert nødvendig utstyr
 • Isgrottetur med beltevogn
 • Nordlysaften på Camp Barentz, med mat og fri drikke
 • Kulturhistorisk møte med Longyearbyen inkl. museet
 • Ølsmaking på Svalbard Bryggeri
 • 1 lunsj og 1 matpakke
 • 3 middager i tillegg til Camp Barentz
 • All transport iht. programmet
 • Erfarne guider med nødvendig sikkerhetsutstyr
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du ønsker reise fra andre steder kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert

 • Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Drikke til lunsj og middager (unntatt Camp Barentz)

Avbestillingsvilkår for denne reisen
Grunnet spesielle bestemmelser med våre underleverandører, gjelder avvikende avbestillingsgebyrer for denne reisen:
Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra og med 65 til 45 dager før avreise: 50% av reisens pris
Fra og med 45 dager (mot normalt 36 dager) og fram til avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon.
Når du melder deg på denne reisen bekrefter du at du har lest og akseptert de vilkår som framkommer i dette punkt samt våre generelle reisevilkår.

Vanskelighetsgrad Isgrotteturen krever at du er i moderat god fysisk form. Vær oppmerksom på at vi må krype noen steder. Sikkerheten er godt ivaretatt, og breen beveger seg ikke. Selv om det stort sett er luftige smeltevannskanaler, anbefaler vi ikke turen til personer som lider av klaustrofobi eller for personer med bevegelsesbesvær. Longyearbyen sykehus fraråder gravide å delta på snøscooter- og hundesledeturer, fordi slag mot magen eller fall medfører risiko for skade på den gravide og det ufødte barnet.

Utstyr Vi anbefaler at du tar med en dagstursekk med plass til hodelykter, noe kaldt å drikke og ekstra klær. Gode og varme fjellsko og varme friluftsklær er også viktig. Til hundekjøring og scootertur får du utdelt varmedress, votter, varme støvler og lue/hjelm, men det anbefales i tillegg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. På hotellene er det skoskap/hyller ved inngangspartiet til å plassere støvler. Ta med innesko/tøfler til innendørs bruk. Forslag til pakkeliste blir sendt ut nærmere avreise.

Lokalguide På Svalbard er det et internasjonalt miljø og det er guider av ulike nasjonaliteter. Guiding kan foregå på norsk, men også på skandinavisk eller engelsk.

Forbehold. Med tanke på de spesielle arktiske værforholdene på Svalbard, må vi forbeholde oss retten til å kunne endre programmet underveis hvis værforholdene tilsier det.

Lignende turer