Med hundespann og snøscooter i blåtimen

Svalbard - et magisk vinterland

Hunder i spann gjennom snødekt landskap

Uendelige, snødekte og stille vidder, med stjernehimmel, måneskinn og nordlys som lyser opp det trolske landskapet. Fra midten av november og ut januar er Svalbard uten sollys døgnet rundt, dette er polarnatten når månen skinner så sterkt at lyset kaster skygger i snøen. I februar kommer lyset sakte tilbake. Dette gir helt spesielle lysforhold på dagtid, med en vakker blåtone som rett og slett må oppleves. Fargespillet endrer seg nå hurtig mellom blått, rosa og lilla, og dette reflekteres i snøen. Det er det som kalles «blåtiden» eller «blåtimen». Den stemningsfulle tiden innbyr til spennende opplevelser og hyggelige måltider i godt selskap.

Alle utflukter/aktiviteter og de fleste måltidene er inkludert

Høydepunkter

Program

Avreise 10. februar 2021

4 frokoster, 2 lunsjer og 4 middager inkludert

Longyearbyen med Hiortfjellet i bakgrunnen

Longyearbyen i blåtimen

En kvinne som holder en ung hund

Kos med valpene i hundegården © Hurtigruten Svalbard

Vinter på Svalbard

På besøk i isgrotte på Svalbard © Hurtigruten Svalbard

Snøscooter i lavt vinterlys

Snøscooter i lavt vinterlys © Hurtigruten Svalbard

Vårt hotell

Radisson Blu Polar Hotel

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen tilbyr 128 komfortable rom med gratis Wi-Fi og vannkoker til kaffe og te. På rommet finner du også TV, bad med badekar, badekåpe, tøfler og hårtørrer. Det er mulig å låne strykejern og strykebrett. Etter en dag med arktiske eventyr, kan du varme deg i hotellets luksuriøse badstue, hvilerommet og boblebadene utendørs, og deretter ta turen over til Barentz Gastropub for å slappe av med en cocktail. Utsikten over Hiorthfjellet fra Nansen spiseri er upåklagelig!
Hotellet har også nordlysvarsling om vinteren. Skriver du deg opp på listen i resepsjonen, vil du bli vekket om nordlyset flakker over himmelen på natten.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Longyearbyen tur/retur
 • 4 overnattinger på Radisson Blu Polar Hotel inkl. frokost
 • Hundekjøring, inkludert nødvendig utstyr
 • Snøscootertur, inkludert nødvendig utstyr
 • Isgrottetur med beltevogn
 • Nordlysaften på Camp Barentz, med mat og fri drikke
 • Byvandring i Longyearbyen inkl. museet
 • Ølsmaking på Svalbard Bryggeri
 • 1 lunsj og 1 matpakke
 • 3 middager i tillegg til Camp Barentz
 • All transport iht programmet
 • Erfarne guider med nødvendig sikkerhetsutstyr
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du ønsker reise fra andre steder kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert

 • Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Drikke til lunsj og middager (unntatt Camp Barentz)

Vanskelighetsgrad. Isgrotteturen krever at du er i moderat god fysisk form. Vær oppmerksom på at vi må krype noen steder. Sikkerheten er godt ivaretatt, og breen beveger seg ikke. Selv om det stort sett er luftige smeltevannskanaler, anbefaler vi ikke turen til personer som lider av klaustrofobi eller for personer med bevegelsesbesvær. Longyearbyen sykehus fraråder gravide å delta på snøscooter- og hundesledeturer, fordi slag mot magen eller fall medfører risiko for skade på den gravide og det ufødte barnet.

Utstyr. Vi anbefaler at du tar med en dagstursekk med plass til hodelykter, noe kaldt å drikke og ekstra klær. Gode og varme fjellsko og varme friluftsklær er også viktig. Til hundekjøring og scootertur får du utdelt varmedress, votter, varme støvler og lue/hjelm, men det anbefales i tillegg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. På hotellene er det skoskap/hyller ved inngangspartiet til å plassere støvler. Ta med innesko/tøfler til innendørs bruk. Forslag til pakkeliste blir sendt ut nærmere avreise.

Forsikring. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker hjemtransport.

Sikkerhet. På alle våre utflukter utenfor Longyearbyen, vil guidene være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse.

Krav til deltakerne. Deltakerne forplikter seg til å følge turlederens anvisninger og instrukser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk å ta dette med på turen. Kjøring av snøscooter under påvirkning av alkohol er ikke tillatt.

FORBEHOLD Med tanke på de spesielle arktiske værforholdene på Svalbard, må vi forbeholde oss retten til å kunne endre programmet underveis hvis værforholdene tilsier det. Prisen på denne turen er basert på minimum 14 deltakere.

Lignende turer