En eksklusiv vandringsuke i naturskjønne San Sebastián

Vandring og mat i Baskerland

Mennesker ute på fottur blant grønne åser

Bli med på en aktiv og kulinarisk reise til naturskjønne Baskerland i Nord-Spania! Området som verken er typisk fransk eller spansk, men helt seg selv.

Hva kan være bedre enn å kombinere aktivitet og gastronomi med lokale opplevelser. Og det med guide og reiseleder Jakob i spissen. Han bor her og kjenner nærmest hver krik og krok av stedet. Perfekt match, kaller vi det.

Gled deg til å bo i selveste San Sebastián, byen som var kjent som den mest fasjonable sommerresorten i Spania på begynnelsen av 1900-tallet. Den har en elegant promenade langs den kurvede stranden som innbyr til et morgenbad. Byen er dessuten kjent som en av Spanias fremste matbyer, og den levende gamlebyen byr på et utall av barer som bugner av smakfulle pintxos, baskernes svar på tapas. Dette lover godt!

Besøk på vingårder

Matopplevelser av høy kvalitet

San Sebastián som base under oppholdet

Avreiser

 • 12.10.2024
  8 dager

  Utsolgt

  Pris kommer

  Med: Jakob Aarsheim

 • 05.04.2025
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 26.590,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Jakob Aarsheim

Høydepunkter

Baskerland

En deilig fargerik og frisk kanapemiks.

Baskerland - vill natur og eksklusive godbiter

Baskerland (Euskadi), bare navnet tilsier et eget land. Folket har en sterk, ekstremt stolt identitet og selvsagt sitt eget flagg. Gjennom historien har kampen for selvstendighet vært fanesak, og det har ikke foregått i stillhet. Språket er også unikt (og uforståelig for et utrenet øre). Dette bidrar bare mer til at det føles annerledes og spennende. Baskisk er det eneste isolerte språket på vårt europeiske kontinent. Naturen er også både vill og dramatisk, med havet som følgesvenn. Flere av stedene og stiene vi vandrer på er deler av Santiago de Compostela - og Camino del Norte anses være en av de aller vakreste.

En reise på disse kanter inneholder alltid store matopplevelser. Jorden her er ekstra fruktbar, og med Atlanterhavet som nabo, får de dyktige kjøkkensjefene de aller beste og ferskeste råvarene. I Baskerland heter de små godbitene pintxos - og denne fingermaten spises helst uten jåleri ved bardisken. Baskerland har også flest restauranter med Michelin-stjerner i forhold til antall innbygger.

Program

7 frokoster, 2 lunsjer, 3 nistepakker og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Bilbao t/r
 • 7 netter på hotell
 • Måltider i henhold til program (drikke til måltidene - vann og 2 glass vin)
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Reiseleder/ guide fra Escape Travel (møter ved ankomst Bilbao og er ikke med på flyreisene)

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer utover det som er nevnt
 • Tips

Reiseleder/guide
Jakob reiste aldri hjem fra San Sebastián. Han falt pladask for byen etter å ha surfet der i 2003. Han endret beite fra journalist til guide og har aldri sett seg tilbake siden. Dette er hans sted og han er en høyst aktiv fyr. Det å vandre i fjellet er en selvfølge og nå har han også blitt nyfrelst yogi. Med den aller største pasjon for Baskerland som få andre, er det ingen grenser for hvor mye Jakob elsker denne regionen. Han bruker en hver sjanse han har til å spre det han henviser til det baskiske evangeliet til folket. Den hellige treenigheten av mat, drikke og natur.

Vandringen
Vandringen har variert underlag og noen dager vil terrenget oppleves som mykt og enkelt mens andre dager har vi mer stein på stiene og disse dagene kan oppleves som mer krevende.

Denne vandringen er lagt ut som en middels krevende tur hvor det kan det være en del opp- og nedstigninger, noen ganger bratte, men ikke nødvendigvis så lange. Antallet kilometer kan imidlertid variere, så turene krever en viss utholdenhet. Du må være vant til å ferdes i ulendt, variert terreng. Turen kan kreve forkunnskaper innenfor aktuell aktivitet. Se turprogrammet for nærmere detaljer.

Lignende turer