Donegals ville og vakre kyst i det nordlige Irland

Vandring langs «The wild atlantic way»

Bli med på en vandring i nordlige Irland – til Donegal! Dette området byr på et av de villeste og mest uberørte landskap i Irland, sparsomt befolket som det er. Vi skal gå en liten del av «The Wild Atlantic Way», som er en rute på 2600 km som strekker seg langs hele vestkysten. Grønne klipper som stuper ned i havet, vakre strender, sjarmerende små landsbyer underveis – og Atlanterhavet rett ut. Dette landskapet er vakkert i solskinn – men kanskje enda vakrere i det dramatiske lyset som følger en regnskur.

Vi skal naturligvis på irsk pub, høre irske folketoner og oppleve gjestfriheten til dette folkeslaget. Gjennom en vandring langs bymurene i Derry skal vi også få et innblikk i Nord-Irlands rike historie. Dette blir et irsk eventyr!

Liten gruppe, maks 20

Spektakulært landskap

De fleste måltider inkludert

Opplev den irske stemningen

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 5 nistepakker og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise t/r Oslo-Dublin
 • All transport iflg program
 • 7 hotellovernattinger med frokost
 • 4 middager
 • Lunsjboks (sandwich, frukt og sjokolade eller müslibar) på dagene med fottur
 • 5 fotturer med engelsktalende lokalkjent guide
 • Utflukt til Londonderry med guidet bysightseeing
 • Besøk på Sliabh Liag Destilleri (Whiskey smaking)
 • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Tips til lokal guide og andre

Vanskelighetsgrad: Middels. Du må være i normalt god form for å være med på turen, og vant til ulendt terreng. Vi går på en blanding av stier, gress og åpent landskap med enkelte steinete og ulendte partier. Enkelte partier er litt utsatt, og kan oppleves utfordrende for en med høydeskrekk. Vi følger også partier uten sti, samt noe vandring på vei.

Klima. Irland ligger langs Atlanterhavskysten, og fjellene innenfor tar imot den fuktige luften som kommer inn fra havet. Mai og juni er månedene med statistisk minst nedbør, og blomstene skal stå i fullt flor. Det er også en tid med færre turister og dermed helt supert å være på fottur her. Temperaturen er nydelig, ved kysten vanligvis rundt 15-20 grader. Ta med klær for alle værtyper, deriblant godt regntøy, lett ulltøy og godt fottøy. Pakk som for en fjelltur i Norge sommerstid. Forslag pakkeliste blir sendt ut før avreise.

Det spennende med Irland er at på denne øya kan man oppleve fire årstider i løpet av en dag! Programmet vil om ikke annet er mulig, bli omrokkert hvis værforholdene krever det, alternativt vil annen fottur bli tilrettelagt slik at du får en flott dag.

Overnatting. For informasjon om hotellene, trykk på linkene for mer informasjon. Alle rom er standard rom.

The Abbey Hotel. Et av de eldste hotellene i nordvest Irland, kjent for sine gode beliggenhet i sentrum av Donegal by. Hotellet har 234 rom. Alle rom har kaffe- og tekoker, hårføner og wifi. Her bor vi 2 netter.

The Woodhill House. En gammel herregård fra 1845 gjort om til hotell med 20 rom. Alle rom har kaffe- og tekoker, hårføner og wifi. Her bor vi 2 netter.

Arnolds Hotel. Familiedrevet hotell fra 1922 med 30 rom. Alle rom har kaffe- og tekoker, hårføner og wifi. Her bor vi 3 netter.

Lignende turer