Bo på eksklusive Storfjord Hotel - opplevelser i fjord og fjell

Firmatur Sunnmøre og Ålesund

Landskap, mennesker

Sunnmøre har natur i verdensklasse!

Høye fjell og trange fjorder, frodig, fredelig og med fantastisk mat!

Ålesund må vel dessuten være en av Norges fineste byer, med sin jugendstilarkitektur og flotte utsmykninger, nesten som tatt ut av et eventyr. Her er det aldri langt til naturopplevelsene, og det gjør Sunnmøre og Ålesund til et flott utgangspunkt for firmaturer med unike opplevelser og aktiviteter.

Her er et knippe med forslag til firmaturer med spennende aktiviteter i fjord og fjell, lokal kvalitetsmat og noen skjulte perler for møter og konferanser.

Denne destinasjonen passer også for små og store grupper, men akkurat denne eksempelturen har vi tilpasset mellomstore grupper fra 30 - 50 personer som vil ha en aktiv firmatur.

Passer for mellomstore grupper fra 30 - 50 personer

Aktiv firmatur med konferanse

Høydepunkter

Forslag til overnatting

Overnatting og konferanse på det prisberømte familiedrevne Storfjord Hotel i bygda Glomset

Storfjord - luksuriøst idyllisk lodge hotell med praktfull utsikt mot Sunnmørsalpene og Storfjorden, kun 30 kilometer fra Ålesund. Rommene er komfortable og romslige med utsikt over Storfjorden eller omkringliggende skog. Noen rom har peis, privat terrasse eller direkte utgang til hagen. Hotellet har totalt 30 rom.

Medlem av Small luxury Hotels of the world
Small Luxury Hotels of the World, er en eksklusiv samling av 520 små luksushotell i over 90 land. Kun 3 hotell i Norge er med i denne eksklusive hotellsamlingen.

Medlem av De Historiske
Medlemmene i De Historiske er representanter for autentiske opplevelser så vel som ekte norske tradisjoner, og setter sin stolthet i å ta vare på natur, kultur og miljø på hjemstedet.

Utflukter og sosiale aktiviteter

Det er mange og varierte aktiviteter som egner seg med utgangspunkt fra Storfjord Hotel. Vi skreddersyr unike opplevelser fra arkitektur til adrenalinkick til steder du kanskje ikke hadde funnet på egenhånd.

Sykkelturer gjennom vakkert fjordlandskap

Sykkeltur i naturskjønne omgivelser! Det kan være en guidet tur i Ålesund, eller en utflukt til en av de anerkjente sykkelrutene i vakkert fjordlandskap, i skog og mark, eller i fjellene. Sunnmøres varierte landskap gir passende utfordringer for både nybegynnere og erfarne sykkelentusiaster. Vi organiserer piknik-lunsj og forfriskninger underveis med lokale råvarer fra området.

Fjord,vei,sykkel

Sykkeltur FjordNorway

Kajakkpadling til Langevågen med lunsjbesøk på historiske Devoldfabrikken

Turen starter fra Brosundet, hvor vi padler gjennom det kjente sundet i hjertet av Ålesund. Så krysser vi Borgundfjorden helt til Langevåg, for å nytte en deilig lunsj hos Kølbua på Devoldfabrikken.

Fabrikken har sin historie fra 1800-tallet. I 1853 startet gründer Ole Andreas Devold sin egen tekstilfabrikk i Ålesund. Med det siste innen mekanisk utstyr kom han raskt i gang med produksjon av luer, votter, undertøy og arbeidsklær. I 1868 flyttet han produksjonen til Langevåg. Her bygde han ikke bare Devoldfabrikken, men også et av landets første kraftstasjon for elektrisk strøm. De gamle fabrikklokalene er nå fylt med outletbutikker, kaféer og kunstnerverksteder.

Helt ytterst på kaia finner vi Kølbua, som ble bygd for å huse kull. Brensel var nødvendig for å få varmt vann og damp, og dermed helt avgjørende for å drifte fabrikken. Hvem hadde den gang trodd at dette skulle bli et innbydende selskapslokale med sjel? Med levende lys og fyr i peisen gir Kølbua en lun atmosfære. Her kan vi organisere en nydelig lunsj med lokale råvarer. Stedet har også flotte møterom og konferansefasiliteter.

Båttur til Skotholmen- fersk sjømat og magisk solnedgang

Forankret i historier fra lokale fiskere har holmen vært en sentral del av fiskeindustrien på Sunnmøre i generasjoner. Fersk mat fra havet, presentert og servert i ei sjøbod fra midten av 1800-talet. Her smelter ny kokkekunst og moderne design sammen med historiske omgivelser fra en tid der Skotholmen var handelssted og fiskevær. Her kan vi også organisere mat- og vinkurs og møter/konferanser.

«På ein eigen holme gir vi ei eigenarta oppleving.
På Skotholmen er det jovialt og elegant,
uformelt og profesjonelt.
Velkomne til eit hav av smakar!»

Fjellturer med majestetisk utsikt

Sunnmøringer har alltid søkt mot fjellene og naturen for inspirasjon og rekreasjon. Mestringen og følelsen når man endelig når toppen gir minner for livet. Ingen andre steder i verden finnes så bratte fjell som stiger opp fra de trangeste fjorder. For roligere turer anbefaler vi en tur på fine stier i skogen rundt Storfjord Hotel eller vandre til et nærliggende utsiktspunkt. Vi organiserer piknik, snacks, drikke og energipåfyll underveis!

Natur, mennesker,fjord

Fjelltur FjordNorway

Mennesker utsikt

Sunnmøre FjordNorway

Båttur til vakre fossefall, urørt natur og historiske fjellgårder

Med våre lokale guider kan vi ta deg med til steder du ikke finner på egenhånd; til vakre fossefall, historiske fjellgårder og urørt natur. Reis sjøveien gjennom spektakulære Hjørundfjorden og verdensarvområdet Geirangerfjorden. Opplev havet og kysten med sitt rike dyreliv og spennende kystkultur.

Dette er også sjøveien til eventyrlige Hotel Union Øye som ligger omringet av de mektige Sunnmørsalpene, fjorden og vakre Norangsdalen. Stopp for lunsj i idylliske omgivelser, eller kanskje en fjelltur. Hotellet er en fortryllende opplevelse som gjerne kan kombineres med en overnatting med sine 38 rom.
Besøk historiske fjellgårder på vei inn fjorden til den sjarmerende fjordbygda Geiranger.

Båt,sjø

Båttur 62NORD

Natur, sitteplas, hotell

Hotel Union Øye, Sunnmøre Hotel Union Øye

På en klippe midt ut i havet - en uforglemmelig opplevelse!

På en liten klippe midt ute i havet kan vi arrangere møter- og konferanser. Flesa, eller fles, betyr kjær / klippe. Denne klippen har imidlertid alle de fasiliteter man trenger for et komfortabelt opphold. Husene her ute har stått støtt å trygt i 116 år. Vertskapet sørger for gode matopplevelser ved fyrstasjonen.

Idé- og inspirasjonsopphold- uten forstyrrelser ...

Flatflesa er definitivt ikke et moderne kurs og konferansested. Derimot er det et fantastisk sted for kreativ tenking, inspirasjon for de "store" og nye ideene/tankene.

Natur i verdensklasse

Vi ønsker deg velkommen til destinasjon Ålesund og Sunnmøre!

Lignende turer