Direktefly fra Oslo til gastronomiens hovedstad

Firmatur til Lyon

Vakker utsikt over St. Georges-distriktet i gamle Lyon med sine fargede hus og Basilica de Notre-Dame de Fourviere i bakgrunnen

Der elvene Rhône og Saône møtes i den frodige Rhônedalen, ligger Lyon – en smeltedigel av kultur, gastronomi og historie i hjertet av Frankrike. Ja, Lyon regnes faktisk som en av verdens gastronomiske hovedsteder – og det sier ikke lite i et land som Frankrike!

Her er det en lidenskapelig matkultur og matarv fra byen stjernekokk Paul Bocuse (opphavsmannen til kokkekonkurransen Bocuse d'Or) som preger restaurantenes menyer, og utvalget spenner fra små lokale restauranter til luksuriøst gourmetrestauranter.

Gamlebyen med sine pastellfargede hus langs elvebredden står på UNESCOs verdensarvliste, og med sine smale smug, brolagte gangveier og renessansehus er det lett å forstå hvorfor. Med direktefly fra Oslo passer Lyon ypperlig for en firmatur fra fredag til søndag, fylt med herlig mat og spennende aktiviteter.

Høydepunkter

Forslag til aktiviteter

Tre spennende varianter av en guidet tur

Kulinarisk vandring
Våre guider fra Lyon tar dere med til de ekte perlene hvor dere prøver lokale spesialiteter, og får høre den gastronomiske historien til byen og landet. På denne turen oppdager man ikke bare én, men mange fantastiske restauranter i byen – kulinarisk vandring kan være både lunsj og middag.

Guidet tur på to hjul
Oppdag severdigheter, historie og arkitektur på en guidet sykkeltur. Sammen med en underholdende og morsom guide får man oppleve mange av de lokale stedene. Det blir mange stopp underveis og man besøker flere av de unike stedene i de bortgjemte gatene.

Guidet tur med kajakk
Hva med en guidet kajakktur på Rhône? Oppdag byen fra en unik vinkel – en fin fysisk aktivitet å gjøre sammen.

Matlagingskurs med vinsmaking

Et matlagingskurs er en annerledes og hyggelig måte å «teambuilde». Her lærer vi kunsten å kombinere mat med lokale viner, og forstå hvordan smaker kan komplementere hverandre for å skape en komplett kulinarisk opplevelse. Gode lokale råvarer benyttes.

Gruppen blir delt opp i ulike lag og har ansvaret for hver sin rett. Man vil få opplevelse av å mestre nye ting og at lagene løser oppgaver som team. Etter kurset nyter vi den hjemmelagde maten med gode viner fra området.

Ballongferd – en spektakulær opplevelse for de eventyrlystne

Her svever du høyt hevet over gater og bygninger, folk og biler. Ca. 3 timers aktivitet inkludert transport.

Gruppen fordeler seg på flere ballonger med alt fra 4-12 personer i hver kurv. Vi starter gjerne flyturen en time før soloppgang, da får man muligheten til å se morgenens aller første solstråler når de stiger opp over horisonten. Turen avsluttes med en herlig frokost ute i det fri der hvor man lander.

Berømt utsikt over Lyon med Saone-elven om natten

Berømt utsikt over Lyon med elven Saône

Det er så mye å se og oppleve i Lyon. Kontakt oss for å booke din neste firmatur!

Fima wiki

Hva får du når du velger Firmareiser by Escape?

Mulighetene er mange og vi i Escape Travel kjenner destinasjonene vi tilbyr godt. I samarbeid med lokale partnere skreddersyr vi firmaturer, kundearrangementer, styreturer, og events, fokusert på vellykkede arrangementer med spennende aktiviteter og autentisk gastronomi.

Personlig tilnærming – vi er tilgjengelige før, under og etter reisen

Kvalitet fremfor pris – tilpasset bedriftens budsjett, men aldri på kompromiss med det vi leverer

Kunnskap og skreddersøm – lang erfaring i å skape unike firmaturer tilpasset bedriftens behov, mål og ønsker

Kompetanse og lokale kontakter – unikt nettverk og bred portefølje på reisemål over hele verden

Spesielt utvalgt – håndplukket, lokalt og autentisk, gjerne utenfor masseturismen, fra by- til naturopplevelser

Tidsriktig og kreativitet – vi følger med på forskrifter, og trender, for å tilby både trygghet og innovative konsepter

Bærekraftig tilnærming – vi ser alltid etter de beste løsningene for dere, mens vi etterstreber å ivareta miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold

Lignende turer