Eksklusive badebyer langs Den franske riviera og idylliske fjellandsbyer

Firmatur til Provence og Côte d'Azur

Utsikt over Monte Carlo i fyrstedømmet Monaco i Sør-Frankrike

Provence og Cote d’Azur - det oser jo av eleganse, lavendelduft, rosévin, fjelluft og havbris

Provence dekker halvdelen av Frankrikes middelhavskyst fra Rhônedalen i vest til Monaco og Italia i øst.

Det nordligste Provence grenser opp til de franske alper. Det er dermed et meget variert område, med landskap som skifter fra høye fjellregioner, en vakker og ofte dramatisk kystlinje med mange berømte feriesteder og masser av attraktive middelalderbyer i klynger blant vingårdene, lavendelmarkene og olivenlundene i det solfylte landskapet.

Noen anbefalte byer i Provence og Cote d’Azur

  • Marseille – Frankrikes nest største by og kjent for et rikt kulturliv
  • Aix-en-Provence – en mindre by, som er en av Provences rikeste byer og berømt for sine mange fontener
  • Cannes – den årlige filmfestivalen er nok det de fleste forbinder med byen
  • Saint-Tropez – spesielt kjent som ferieby for celebre, men har noe for alle
  • Avignon – dra hit for å oppleve det store pavepalasset og gå en tur i de små hyggelige gatene med fortauskafeer og butikker
  • Nice – populært reisemål på Den franske riviera, kjent blant annet for sin vakre strandpromenade

Nice - den lille storbyen

Det er imidlertid ikke størrelsen i seg selv som gjør Nice til et attraktivt reisemål i Sør-Frankrike, men heller det rike kulturelle tilbudet og historiske severdigheter i byen.

Nice er Frankrikes femte største by og den største på Den franske rivieran, Côte d'Azur. I gamlebyens smale gater er det massevis av restauranter, delikatessebutikker og markeder.

Kulturopplevelsene er dessuten ikke bare begrenset til byens mange gallerier og museer. Kalenderen er full av spennende konserter og forestillinger, hele året i gjennom, og det er noe for alle aldre.

I tillegg er Nice vert for mange faste kulturbegivenheter som tiltrekker seg besøkende fra hele verden, som det store karnevalet i februar og jazzfestivalen i juli.

Cafe on the street in Nice, France

Cafe on the street in Nice, France

Nice havn på en solrik sommerdag

Havnen i Nice på en solrik sommerdag

Forslag til aktiviteter

En reise til Nice er godt utgangspunkt for utflukter og aktiviteter langs Rivieran eller inn i innlandet.

«Food-tour» - guidet tur med kulinarisk vandring

Bli med og opplev hva de lokale spiser og hvor de spiser den!
Sammen med en underholdende og morsom guide får du oppleve mange av de lokale spesialitetene. Vi fokuserer på den virkelig unike gastronomien i Nice; verken fransk eller italiensk, men noe imellom og litt av begge deler. Vi viser deg den beste siden av ekte, ren niçois mat. Det blir mange stopp underveis og man besøker flere av de unike stedene i de bortgjemte gatene.
Kulinarisk vandring kan også gjennomføres i andre byer i nærheten, som eksempelvis Antibes.

Vinsmaking på vingården Chateau De Crémat

Nice har egne vingårder i høydene over byen. Området og appellasjonen heter Bellet. Vinene herfra får sin spesielle smak takket være nærheten til både havet og Alpene. Belletvinene har hatt sin egen AOC (Appelation d´Origine Controlée) siden 1940-tallet, og området produserer opptil 120 000 flasker vin per år- rødt, hvitt og rosé.
Her finner man blant annet vingården med den storslagne utsikten Château De Crémat. Ikke mange vet om denne lille vingården i utkanten av Nice. Slottet har også en vakker hage som er verdt et besøk. Château de Crémat eies av familien Bagnis. Stedet tilbyr også muligheter for leie av flotte rom til å ha konferanser eller bedriftssamlinger.
Slottets viner: Bellet blanc, Bellet rosé og Bellet blanc.
Kun 30-minutters kjøretur fra Nice.

Katamaran-båttur

Nyt Frankrikes vakre kystlinje på en magisk båttur i Middelhavet! Oppdag små viker som er omgitt av krystallklart vann. Mulighet for å sitte på i speedbåt og kjøre vannski om man ønsker mer fart og spenning!
Erfaren skipper er med på hele turen og dere får en innføring i seiling, samt tid til å slappe av og nyte en fantastisk utsikt over havet. Det finnes mange ruter og velge som eksempelvis Villefranche-bukten, Monaco eller Cannes. Mat og drikke servers ombord på båten eller dere går i land og nyter en herlig lunsj på en av de lokale restaurantene.

Guidet tur i Nice på "to hjul"

Hva med et mer miljøvennlig alternativ til en guidet tur? Oppdag severdigheter, lyder, historie og fransk kultur på en guidet sykkeltur.
Oppdag de beste monumentene, palassene, villaene og torgene i Nice. Beundre arkitektur fra barokken, Belle Epoque og i jugendstil.
Mulighetene er mange for flotte sykkelturer! Man kan også sykle i en av de idylliske små byene i nærheten som eksempelvis Villefranche-sur-Mer.

NICE, FRANKRIKE - 6. JUNI 2014: Gammel bygning og en kafé i Cours Saleya. Cours Saleya er et sted med utendørs restauranter, butikker og et marked. Nice, Frankrike - 6. juni 2014: Gammel bygning og en kafé i Cours Saleya. Cours Saleya er et sted med utendørsrestauranter, butikker og et marked. Folk går på gaten.

Vakre bygninger og en kafé i Cours Saleya, Nice

Sykkel på den berømte Promenade des Anglais som Middelhavet på bakgrunn i Nice, Frankrike.

Sykkel på den berømte Promenade des Anglais, Nice

Fjellturer

Mulighetene for flotte fjellturer er mange. Her er et av våre anbefalte forslag:

Ca. 1 times kjøring fra Nice ankommer vi den vakre landsbyen Gourdon som er utgangspunktet for vandringen.
Gourdon er en liten landsby, ca. 760 meter over havet. Landsbyen er vakkert restaurert med sjarmerende middelalderske gater med idylliske hus og småbutikker som selger blant annet parfyme og håndverk. Fra landsbyen går det et godt merket sti opp til toppen Colle de Rougies, ca. 1340 meter over havet. Gåturen opp tar cirka 40 minutter, og belønningen som venter på toppen er en fantastisk utsikt utover og ned mot strendene mellom Nice og Antibes.

Oppe på toppen servers en herlig piknik med gode råvarer fra området.

Coasteering i Gorges du Loup - Frankrikes svar på Grand Canyon

Verdon-kløften er en av Frankrikes mest spektakulære naturopplevelser, navngitt etter den grønne flod som gjennom millioner av år har skåret seg ned i landskapet.

Verdon-juvet, Les Georges du Verdon i Provence kan ikke kan måle seg med Grand Canyon i USA, men det er fortsatt umulig å ikke la seg imponere av synet av den opptil 700 meter dype kløften som strekker seg over 25 kilometer.

Kløften, som går fra Castellane i øst til den kunstige innsjøen Lac de Sainte Croix i vest, regnes som en av Europas vakreste og tiltrekker seg besøkende fra hele verden, som ikke minst kommer hit for å nyte ulike utendørsaktiviteter. Kløftens høye steinvegger er dermed ekstremt populære blant klatrere, akkurat som du finner et vell av turstier i og rundt juvet. Noen steder ved elven har du også muligheten til å prøve rafting, noe som kan være en morsom måte å oppleve den ville naturen i juvet, og definitivt en opplevelse du aldri vil glemme.

Området er også populært for Coasteering. Det er en eventyrlig aktivitet for alle som ønsker en utfordring. Aktiviteten kombinerer elementer som svømming, rappelling, klatring og fjellhopping. Aktiviteten kan tilpasses nivå. Guider er med på hele turen med tanke på sikkerhetsinstrukser.

Reisetid: ca. 2, 5 timer med buss fra Nice. Aktiviteten fungerer best som en hel dagsutflukt. Her har man anledning til å reise innom landsbyer på veien og eventuelt kombinere utflukten med et vingårdsbesøk eller en middag på en herregård.

Klipper, blått hav
Klipper, klatrere

Besøk pittoreske landsbyer

Oppdag regionen mellom Provence og Côte d'Azur: pittoreske landsbyer og fantastisk landskap

Landsbybesøk i Èze med lunsj på gourmetrestauranten Château Eze

Den vakre middelalderlandsbyen har en av de mest spektakulære beliggenhetene på Den franske rivieraen. Spesielt den øverste delen av landsbyen, Èze Village, som står på en klippetopp omkring en borgruin. Her oppe kan du nyte en ubeskrivelig utsikt ned mot kysten og det azurblå, glitrende Middelhavet. Ved foten av klippen ligger Èze-sur-Mer med sin tiltrekkende strand.Selv om det i Èze Village i høysesongen ofte er mange besøkende, hersker det her likevel fred og idyll. På veien din rundt mellom de rustikke kampesteinhusene med fargerikevillaer, kan det føles ut som om du er havnet i en tidslomme. Tross sin popularitet har Èze klart å bevare mye av sin opprinnelige atmosfære. Ta gjerne en titt i inn i de spennende små butikkene med kunsthåndverk, eller de mange galleriene som vitner om at disse vakre omgivelsene tiltrekker seg kreative sjeler. Men det er også en enestående opplevelse å bare spasere rundt i det som nesten kan føles ut som en filmkulisse.

Felles lunsj på gourmetrestauranten Château Eze. Dette er restauranten som får matentusiaster til å reise langveisfra for å spise på.

Reisetid: Ca. 30 minutters busstur fra Nice.

Vakre blomster i solen

Vakre blomster i solen

koselige gater

koselige gater

Lag din egen parfyme i Grasse

Grasse, denne verdensberømte lille franske byen, ligger veldig vakkert til på en høyde hvor du har en fantastisk utsikt over de grønne åsene og det asurblå Middelhavet. Byen har beholdt sin middelalderske atmosfære med gamle bygninger og trange gater. Byen er verdenskjent for sin parfymeproduksjon. Parfymeprodusenten, som ligger midt i Grasse, har produsert og eksportert sine egne parfymer i flere år.
På en guidet tur i Grasse blir man innviet i parfymeproduksjonens hemmeligheter og får deretter lage sin egen parfyme. Et kurs holdes i laboratoriet av en "Nez", dvs. en ekspert på å lukte forskjellige dufter og blande seg i parfymer. Han hjelper gruppen med å lukte og blande seg til parfymen som passer best for hver person. Kurset varer ca. 2 timer og når det er over får hver deltaker en liten parfyme flaske som er laget på sin egen måte.

Reisetid: ca, 1 time fra Nice

Landsbybesøk til Mougins

Mougins er uten tvil et av de mest fantastiske stedene å besøke på Côte d'Azur. Denne fantastiske middelalderlandsbyen ligger bare 40 minutters kjøretur fra Nice.

Så snart du ankommer landsbyen, vil du bli forført av sjarmen til de smale veiene, fargerike blomster og fantastiske gamle hus. Mougins et sted hvor man kan trekke seg tilbake og nyte livet på avstand fra alt mylderet ved kysten.

Områdene rundt om den gamle bykjernen, som i tidligere tider var dekket av oliven og rosenmarker består i dag av eksklusive feriehus. Mougins er også et gastronomisk paradis med mange veldig fine restauranter, og den berømte matfestivalen finner sted hvert år og samler verdensberømte kokker.

Lavendelbunker som selges i et fransk utendørsmarked. Horisontalt bilden tatt med selektiv fokus
en gruppe franske baguetter

Landsbybesøk til Saint Paul de Vence

Før andre verdenskrig var byen helt ukjent selv om det var like nydelig her på den tiden som det er i dag. Hvis noen besøkte byen i løpet av en reise i Frankrike, ville de nok neppe oppleve den som noe annet enn en uvanlig skjønn og stemningsfull, gammel liten middelalderby.

I etterkrigstiden ankom plutselig de verdensberømte kunstmalerne Pablo Picasso og Marc Chagall, og byen endret seg drastisk til et kjent og beundret sentrum for noen av tidsperiodens mest imponerende kunstproduksjoner i Europa. Mindre populær ble heller ikke denne middelalderlandsbyen da filmstjerner som Roger Moore og den italiensk-franske skuespilleren Yves Montand begynte å slå seg ned her. Og når du på din reise til Den franske rivieraen tar veien forbi Saint-Paul-de-Vence vil du raskt forstå hvorfor disse suksessrike menneskene har tatt turen til hjerte av denne nydelige diamanten av en sørfransk landsby.

Høyt hevet over det vidunderlige, varierende landskapet og den storslåtte kysten på en frodig, grønn bakketopp venter det deg utsøkt kunsteventyr og panoramautsikter så vakre at kameraet ditt kommer til å ha det vanskelig med å følge opp det den blir bedt om - nemlig å skulle gjenskape et eventyrlig landskap.

Hva er det egentlig som gjør denne landsbyen verdt å besøke?
Er det synet av de gamle murene som i Middelalderen omkranset byen fullstendig og som fremdeles delvis står, eller er det panoramautsiktene du får når du finner deg en ledig plass på en av byens utsiktsposter?
Uansett hva det er så vil du raskt si deg enig i at denne landsbyen gir ditt sin fullstendig fred og ro, og som videre vil føre til nydelige minner fra det skjønne Provence.

Saint Paul de Vence ligger ca. 40 minutter med buss fra Nice.

Velkommen til Provence og Côte d'Azur

Det er så mye å se og oppleve langs Den franske riviera.
Kontakt oss for å booke din neste firmatur!

Lignende turer