Fargerik middelalderby med trivelig stemning

Firmatur til Riga og badebyen Jurmala

Topp luftfoto over gamlebyen med vakre fargerike bygninger i Riga, Latvia. Sommer solskinnsdag. Europeisk reiselivskonsept

Velkommen til hovedstaden i Latvia!

Denne sjarmerende byen er en smeltedigel av kulturer, arkitektur og historie. Riga er kjent for sine imponerende art nouveau-bygninger, den pittoreske gamlebyen og deilig mat.

Trange middelaldergater, smug med hjørnekafeer og små nisjebutikker – det er overraskelser rundt hvert hjørne i Riga, og det gjenreiste middelaldertorget står på UNESCOS bevaringsliste. Det er heller ikke langt til hav og strender. En fin kombo for å få maks opplevelser ut av turen?

Denne destinasjonen passer også for små og store grupper, men akkurat denne eksempelturen har vi tilpasset mellomstore grupper fra 30 - 50 personer som vil ha en firmatur med konferanse og sosiale aktiviteter.

Passer mellomstore grupper fra 30 - 50 personer

Firmatur med sosiale aktiviteter

Høydepunkter

Riga – «Baltikums Paris»

Elegant arkitektur, rikt kulturliv, massevis av sjarmerende kafeer og restauranter – ikke ulikt selveste Paris, bare mye mindre og hyggeligere!

Rundale palass, sommerresidens for hertugen av Courland (Latvia) Ernst Johann Biron. Det ble bygget i 1740. Arkitekt: Francesco Bartolomeo Rastrelli.
Panorama utsikt Riga 1920x1282

Overnatting i Riga

Vi anbefaler å bo i gamlebyen i Riga, Vecrīga, hvor du finner de historiske severdighetene og UNESCOs verdensarvområde. Det er også det beste området for trivelige puber og restauranter.

Gamlebyen har flere flotte hoteller som dekker alle behovene for en firmatur, med flotte møte- og konferansefasiliteter og komfortable rom.

Ta kontakt med oss for oversikt over hoteller som passer deres gruppe.

Forslag til aktiviteter i Riga

Guidet tur i byen med elektriske scootere og segways

Dette er en morsom og annerledes måte å oppdage byen på. Dere kommer raskt tett på de ulike severdighetene som er verdt å se.

«Black balsam tasting» – en unik latvisk likør

Ta en guidet tur med smaksprøver og historien bak denne stoltheten i Riga. Black Balsam er en sort likør smaksatt med en rekke urter, og det er en av de mest vanlige drikkene i Øst-Europa.

Riga Central Market (Centraltirgus Tierga)

Et besøk hit er en tidsreise. Opplev smakene gjennom de utallige bodene av lokale retter. Markedet er bygget om fra store zeppelin-hangarer, som skaper en unik stemning. Markedet er også på UNESCOs verdensarvliste.

Oppdag Latvias kunstneriske arv

Gå på oppdagelsesferd i Latvian National Museum of Art. Her er det kunst fra Baltikum gjennom flere århundrer.

Båttur og middag ved elven Daugava

En båttur gjør det mulig å se Riga fra en annen side – sjøsiden. Ideell for en rolig omvisning i gamlebykanalen i Riga og elven Daugava. En vakker rute omgitt av grønne parker.

Byens kanaler gir også mulighet til å oppleve den fra vannet i kano eller SUP-brett.

Mat og drikke

Det er et hav av latviske restauranter som hever tradisjonell latvisk mat til et helt annet nivå.

I Latvia er de stolte av utmerket produktkvalitet og dyktige kokker og bartendere. Det er ikke uten grunn at Riga har blitt et populært reisemål for gourmetferier. Mat-ukene på våren og høsten har blitt en populær begivenhet.

Folket i Latvia er selvfølgelig ikke bare opptatt av å dyrke mat, men også tilberede den. Hvert år er eierne av forskjellige husholdninger og gårder over hele landet vertskap for improviserte restauranter – noe som betyr at du kan oppleve det autentiske latviske kjøkkenet med mat laget av lokale råvarer, med omsorg og kjærlighet og med selskap av kokkene selv.

Jurmala «den nordiske riviera»

Hav og himmel, lang sandstrand og helbredende mineralbad. En halvtimes kjøretur fra Riga, så er dere der.

Bare 25 km fra Riga ligger den vakre badebyen Jurmala, med en fristende 32 km lang, hvit sandstrand. Det går også båtturer fra Riga til Jurmala langs elven Daugava.

Jūrmala er dessuten hjemsted for et av de største kulturarvstedene for historisk trearkitektur i Latvia.

Strandbyen Jurmala

God plass til strandaktiviteter! Latvia Travel

Strandbyen Jurmala

Trivelig stemning i byen ved havet. Latvia Travel

Forslag til aktiviteter i Jurmala


Guidet sykkeltur med ulike smaksopplevelser

Sykkeltur gjennom smale gater i Jurmala med furuskog og vakker trearkitektur. I tillegg sykler man rett ved stranden. Det blir flere stopp underveis med smaksprøver. All mat og produkter 100% naturlige, sunne og gode, som bærkaker, vegetar- chips, kjeks og smoothie.

Interaktivt rebusløp gjennom Jurmala «The iPad Challenge»

En morsom og spennende aktivitet hvor man utforsker Jurmala på en litt annen måte. Gruppen blir delt inn i lag og får utdelt en Ipad. Oppdag mange av Jurmalas små hjørner til fots, svar på spørsmål, løs forskjellige oppgaver og utfordringer underveis.

Overnatting i Jurmala

Det er mange flotte hoteller å velge imellom i Jurmala. Resorthotellene tilbyr et bredt utvalg av SPA-tjenester og er et perfekt sted å kombinere det faglige med fredelig hvile.

Det beste området å bo i Jurmala er rundt sentrum, i Majori. Ta kontakt med oss for forslag til hoteller.

Vakre Riga

Latvia Travel

Vakre Riga

Latvia Travel

Frister det med en firmatur til Riga?

Sammen med våre lokale samarbeidspartnere lager vi forslag til hyggelige firmaturer med spennende aktiviteter og autentiske måltider

Lignende turer