Fargerik middelalderby med trivelig stemning

Firmatur til Riga og badebyen Jurmala

Topp luftfoto over gamlebyen med vakre fargerike bygninger i Riga, Latvia. Sommer solskinnsdag. Europeisk reiselivskonsept

Velkommen til hovedstaden i Latvia!

Denne sjarmerende byen er en smeltedigel av kulturer, arkitektur og historie. Riga er kjent for sine imponerende art nouveau-bygninger, den pittoreske gamlebyen og deilig mat.

Trange middelaldergater, smug med hjørnekafeer og små nisjebutikker – det er overraskelser rundt hvert hjørne i Riga, og det gjenreiste middelaldertorget står på UNESCOS bevaringsliste. Det er heller ikke langt til hav og strender. En fin kombo for å få maks opplevelser ut av turen?.

Høydepunkter

Vakre Riga

Riga er både vakker og trivelig. Latvia Travel

Smal gate som fører til St. Peter-kirken i Gamlebyen i Riga, Latvia

Smal gate som fører til St. Peter kirke i Gamle Riga.

Riga – «Baltikums Paris»

Elegant arkitektur, rikt kulturliv, massevis av sjarmerende kafeer og restauranter – ikke ulikt selveste Paris, bare mye mindre og hyggeligere!

Opplev en smaksrik reise i Riga! Latvias hovedstad er en harmonisk blanding av kultur, historie og kulinariske skatter.

  • Boder fylt med ferske råvarer, lokale delikatesser og håndverksprodukter – det livlige matmarkedet er verdt et besøk.
  • Riga har et imponerende utvalg av møtefasiliteter som passer enhver anledning – fra moderne konferansesentre til historiske bygninger og unike møtelokaler.
  • Bli med på et spennende matlagingskurs hvor dere lærer å tilberede autentiske latviske retter under veiledning av erfarne kokker.
  • Utforsk Rigas gater med lokal guide for å avdekke historiene bak detaljene – som for eksempel den symbolrike statuen av den svarte katten og mysteriet bak kulehullene i radiobygningen.
Panorama utsikt Riga 1920x1282
Riga 2

Overnatting i Riga

Vi anbefaler å bo i gamlebyen i Riga, Vecrīga, hvor du finner de historiske severdighetene og UNESCOs verdensarvområde. Det er også det beste området for trivelige puber og restauranter.

Gamlebyen har flere flotte hoteller som dekker alle behovene for en firmatur, med flotte møte- og konferansefasiliteter og komfortable rom.

Riga kan friste med en rekke femstjerners hoteller som tilbyr enestående service, førsteklasses fasiliteter og en elegant atmosfære. For de som søker en mer personlig og autentisk opplevelse, er det et bredt utvalg av sjarmerende boutique-hoteller spredt rundt i byen.

Ta kontakt med oss for oversikt over hoteller som passer deres gruppe.

Hvis det trengs et sted å arrangere konferanse eller et sosialt arrangement, tilbyr Riga et imponerende utvalg av konferanselokaler – fra moderne fasiliteter til historiske omgivelser.

Forslag til aktiviteter i Riga

«Black balsam tasting» – en unik latvisk likør

Ta en guidet tur med smaksprøver. Black Balsam er en sort likør smaksatt med en rekke urter, og det er en av de mest vanlige drikkene i Øst-Europa. I et hemmelig rom som minner om noe rett ut av Harry Potters magiske verden, kan dere dykke ned i historiene bak Latvias berømte balsam.

Riga Central Market (Centraltirgus Tierga)

Et besøk hit er en tidsreise. Opplev smakene gjennom de utallige bodene av lokale retter. Markedet er bygget om fra store zeppelin-hangarer, som skaper en unik stemning. Markedet er også på UNESCOs verdensarvliste.

Air Baltic Training Centre

Få en omvisning i airBaltic treningsfasiliteter, hvor dere blir introdusert for moderne sikkerhetsutstyr og prosedyrer. Kle dere i flyutstyr og delta i realistiske nødsituasjons-scenarier. Dere vil også få muligheten til å prøve senterets avanserte flysimulatorer.

Båttur og middag ved elven Daugava

En båttur gjør det mulig å se Riga fra en annen side – sjøsiden. Ta en rolig omvisning i gamlebykanalen i Riga og elven Daugava. En vakker rute omgitt av grønne parker.

Byens kanaler gir også mulighet til å oppleve den fra vannet i kano eller SUP-brett.

Mat og drikke

Det er et hav av restauranter som hever tradisjonell latvisk mat til et helt annet nivå.

I Latvia er de stolte av utmerket produktkvalitet og dyktige kokker og bartendere. Det er ikke uten grunn at Riga har blitt et populært reisemål for gourmetferier. Mat-ukene på våren og høsten har blitt en populær begivenhet.

Folket i Latvia er selvfølgelig ikke bare opptatt av å dyrke mat, men også tilberede den. Hvert år er eierne av forskjellige husholdninger og gårder over hele landet vertskap for improviserte restauranter – noe som betyr at du kan oppleve det autentiske latviske kjøkkenet med mat laget av lokale råvarer, med omsorg og kjærlighet og med selskap av kokkene selv.

🍲 Vi anbefaler et matlagingskurs med erfarne kokker hvor dere lager både klassiske retter og moderne tolkninger, lær om Latvias rike kulinariske arv og kulturelle tradisjoner.

Få innblikk i Latvias kulinariske skatter og inspirer deg til å utforske mer av Baltikum's spennende matkultur.

June Bliksvær

Under denne opplevelsen vil du få muligheten til å lære fra erfarne kokker som vil veilede deg gjennom trinnene i å forberede autentiske latviske retter

June Bliksvær

Jurmala «den nordiske riviera»

Hav og himmel, lang sandstrand og helbredende mineralbad. En halvtimes kjøretur fra Riga, så er dere der.

Bare 25 km fra Riga ligger den vakre badebyen Jurmala, med en fristende 32 km lang, hvit sandstrand. Det går også båtturer fra Riga til Jurmala langs elven Daugava.

Jūrmala er dessuten hjemsted for et av de største kulturarvstedene for historisk trearkitektur i Latvia.

Strandbyen Jurmala

God plass til strandaktiviteter! Latvia Travel

Strandbyen Jurmala

Trivelig stemning i byen ved havet. Latvia Travel

Overnatting i Jurmala

Det er mange flotte hoteller å velge imellom i Jurmala. Resorthotellene tilbyr et bredt utvalg av SPA-tjenester og er et perfekt sted å kombinere det faglige med fredelig hvile.

Det beste området å bo i Jurmala er rundt sentrum, i Majori. Ta kontakt med oss for forslag til hoteller.

Vakre Riga

Latvia Travel

Vakre Riga

Latvia Travel

Frister det med en firmatur til Riga?

Sammen med våre lokale samarbeidspartnere lager vi forslag til hyggelige firmaturer med spennende aktiviteter og autentiske måltider

Lignende turer