Bli med til verdens kanskje aller viktigste vindistrikt

Vintur til Bordeaux med Ingvild Tennfjord

Vingård i Bordeaux.

Velkommen til verdens kanskje aller viktigste vindistrikt

Ingvild Tennfjord er Norges mest leste vinjournalist. På denne reisen vil hun lose deg rett inn i hjertet av Bordeaux som har eksportert vin siden middelalderen.

Vinene herfra har inspirert en hel verden og satt standarden for hva vin kan og bør være. Flaskene er skjenket til konger og presidenter. Samlerne hamstrer dem. Men hva er årsakene til at akkurat dette området ble særlig innflytelsesrikt? Det skal vi dykke ned i disse dagene. Bordeaux er et perfekt lærestykke i det som er essensen i vin: det handler om mer enn druer og jordsmonn. For å oppnå storhet må også politikk, logistikk, flaks og teknologi være på plass.

Men det er også mer. Velbehag. Smakene må gi mening og nytelse til stadig nye generasjoner. Gjennom historien ser vi vin-nasjoner stige og synke i innflytelse. Bordeaux er giganten som har klart å holde seg relevant gjennom historien.


Vinslott i Frankrike.

Château Pichon Baron

Vinslott i Frankrike.

Château Pichon Baron

Ingvild Tennfjord

Ingvild Tennfjord

Ingvild Tennfjord er prisbelønnet journalist og Norges mest leste vinjournalist. Ukentlig når hun nær en million lesere gjennom sine vinspalter i Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad. Tennfjord er utdannet vinkelner og har Diploma fra Wine & Spirit Education Trust. Hun har utgitt åtte vinbøker, hvorav boken Skål! ble nominert til Brageprisen. Hun er en ettertraktet foredragsholder, og hennes humoristiske formidlingsevne bidrar til at hun når stadig nye publikumsgrupper med sin entusiasme for vin.

Program

3 frokoster, 2 lunsjer og 2 middager inkludert

Vinmarker og kirketårn glødende solnedgang.

St. Emilion, liten vinby utenfor Bordeaux Getty Images

Gågate i Bordeaux.

Gamlebyen i Bordeaux er blitt veldig hyggelig. Getty Images

Vinslott i Frankrike.

Château Pichon Baron

Vinslott i Frankrike.

Château Pichon Baron

Overnatting i Bordeaux

Best Western Premier Bordeaux «Bayonne Etche-Ona» har en utmerket beliggenhet i hjertet av byen nær Operaen og den kjente shoppinggaten Sainte Catherine. «Det gylne triangel» er regnet som den vakreste delen av byen og er et rolig område, sentralt til det aller meste. Hotellet består av to historiske bygninger fra det 18. århundre, henholdsvis Bayonne og Etche-Ona som ligger 40 meter fra hverandre. Vår gruppe fordeles på disse to bygningene og alle rommene har forskjellig størrelse og utforming. Enkeltrommene er 14 kvm med seng 140x190 cm, dobbeltrommene fra 19 kvm med queen size seng eller to separate senger. Rommene har Nespresso maskin for kaffe og te, en flaske vann inkludert ved ankomst, fri wifi og tilgang til treningsrommet. Bussen kan kjøre fram til 60 meter fra hotellet.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Bordeaux t/r med KLM via Amsterdam
 • Busstransport t/r flyplass og i følge program
 • Tre netter på 4* hotell inkludert frokost
 • Fire besøk hos utvalgte produsenter med smaking
 • Lunsj på Ch Mauvesin Barton med vin inkludert
 • Lunsj på Ch Coutet med vin inkludert
 • Velkomstmiddag på et brasserie i Bordeaux
 • Avslutningsmiddag på lokal restaurant i Bordeaux
 • Ingvild Tennfjords deltakelse og kurskonsept i følge program
 • Reiseleder fra Escape Travel


Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer, om ikke spesifisert som inkludert

Flere vinreiser med Ingvild Tennfjord