Vakkert, historisk og moderne

Japan – fra historie til high tech

Japan er en utrolig miks. Nærmest utopisk hightech i enorme blinkende byer – og krokete bakgater med lave trehus. Minimalistiske blomsteroppsatser og glitrende forgylte templer, hager dekorert med fint raket singel og en sten her og der – og høyhastighetstog i særklasse. Praktfulle tresnitt og vill tegneseriekultur. Sånn er Japan, og vi skal oppleve det med alle sanser åpne.

På knappe to uker skal vi oppleve dette landet - fra Kyoto, en av Asias vakreste byer, til Hiroshima med sin dystre historie, den poetisk vakre Hjorteparken i Nara til landsbyer i fjellene og glitrende Tokyo.

Avreiser

17.03.2023
13 dager

Utsolgt

Fra kr 53.990,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Gunnar Skjolden

Høydepunkter

Fortiden hilser fremtiden. Her møtes de, og forenes. Japan har lange tradisjoner med å absorbere utviklede kulturer fra det asiatiske kontinentet fra riktig gammelt av. Allerede for 1500 år siden begynte japanerne å ta til seg fremmede livsformer, buddhisme fra India og konfusianisme fra Kina. For halvannet hundre år siden begynte de å ta opp i seg elementer fra vestlig kultur. Japanerne har valgt ut og assimilert disse kulturelle impulsene og brukt dem til å legge nye dimensjoner til sin egen kultur, som opprinnelig var preget respekt for forfedrene og tro på kreftene i naturen og fruktbarhetskult i shintoismen, «gudenes vei». Denne utrolige harmoni mellom raffinement og orientalske elementer smeltet sammen med det siste innen teknologi og ofte ultra-moderne urban livsstil er tegn på en lang og dyp historie og kulturell trygghet.

Vi begynner i Kyoto, Japans hovedstad gjennom mer enn tusen år, uten tvil en av de fineste byene i Asia. Kyoto har 17 steder på UNESCOs verdensarvliste, et skattkammer av kunst og tradisjonell arkitektur, med japansk livsstil i smågater bak de glitrende fasadene. Før Kyoto var Nara Japans hovedstad, en slags kulturens vugge. Vi bor 5 netter i Kyoto og gjør dagsturer i byen og omegn. Litt lenger sør, ved Innlandshavet, ligger portalen på Miyajima-øya, som et japansk ikon. Vi besøker også Fredsparken i Hiroshima. I hjertet av Honshu-øya, i de naturskjønne japanske alper besøker vi tradisjonelle byer i et landskap av fjell, kilder og elver. Vi avslutter med noen dager i sensasjonelle Tokyo, der vi skal ha tid til å se de viktigste høydepunktene og noe shopping – og en tur til den barokke tempelbyen Nikko. Det er vår og løvsprett!

Elleve dager fullpakket med opplevelser – Velkommen!

Les gjerne den lille, lettbente bloggen vår om å være på reisefot i Japan: Japan i små ord

Program

11 frokoster, 7 lunsjer og 4 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Osaka med Air France og Tokyo – Oslo med KLM (tillegg for eventuell avreise fra andre steder i Norge samt business-klasse)
 • All transport ifølge programmet
 • Japan Rail-pass 7 dager
 • 11 overnattinger på gode hoteller med sentral beliggenhet, fint for reise med kollektivtransport
 • Alle inngangsbilletter og utflukter ifølge programmet
 • Halvpensjon: Frokost, 7 lunsjer og 4 middager
 • Japansk, engelskspråklig guide og norsk reiseleder

Dette er ikke inkludert

 • Personlige forsikringer som reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene
 • Måltider som ikke er inkludert i programmet
 • Tips

Hotell på turen:

18. – 21. mars: Rihga Gran, Kyoto
21. – 22. mars: Hiroshima Grand Intelligent Hotel, Hiroshima
22. – 24. mars: Rihga Gran, Kyoto
24. – 25. mars: Tokyu Stay, Takayama
25. – 26. mars: Kaga Katayamzu Onsen, Kasuikyo
26. – 29. mars: Hotel Bellclassic, Tokyo

NB: På denne turen tar vi virkelig Japan på pulsen, så deler av turen gjennomføres med offentlige transportmidler. Det innebærer at vi til tider skal ferdes i trengsel og forsere jernbanestasjoner og terminaler med rulletrapper og normale trapper, skifte plattformer, gå en del – til tider med dagstursekk med ting for en og to overnattinger. En del av byturene foregår også til fots – i gruppens tempo.

Haiku-dikt av forskjellige forfattere lånt fra Paal Helge Haugen: Haiku, 200 norske versjoner, Bokklubbens Lyrikkvenner 1992

Lignende turer