Gylden jul i «Den evige stad»

Jul i vidunderlige Roma

/ Buon Natale

Hvem har sagt at julen må være hvit? Gjør den gylden, opplev julen i det fine vinterlyset, gult som av rav, som kaster lange skygger i Romas gater midtvinters. Roma er mer enn bare en by, Roma er en hel verden. Opplevelsene står i kø, her finnes alt av kunst, historie, shopping og matkultur. Roma er byen man må besøke en gang – og så stadig vende tilbake til! Byen går en i blodet, den setter seg i bena.

 • Sammenhold og felles utforsking, men også tid på egenhånd.
 • To historiske vandringer med autorisert guide
 • Rimelig lokalkjent reiseleder som kan gi tips og vise vei
 • To felles middager inkludert, og vi spiser gjerne sammen de andre kveldene, de som ønsker

Vi gjentar suksessen. Våre små grupper i Roma i julen de siste årene har hatt stor glede av oppholdet. Sammenhold og felles utforsking, men også tid på egenhånd. Juleaftens middag i jødekvarteret tett ved den gamle synagogen og Skilpadde-fontenen, midnattsmesse i Himmelalterkirken, virkelig orkesterplass under pavens juledagstale på Petersplassen med sveitsergarden og hele guttemusikken, julekrybbesafari til utallige kirker, julemarked på Piazza Navona, små konserter i bortgjemte lokaler, og i noen større. En tur med t-bane og buss til Romas gamle havneby Ostia eller til Via Appia, eller kanskje med tog til domkirken i Orvieto i Umbria? Vi har tid!

– Ikke snø, ikke issvuller. Men saftig, grønt gress i parkene. Det kan komme en skur, men oftest en høy, dypblå himmel over det hele. Roma er en by for seg, jul i Roma er noe helt spesielt.

Les reiseleder Gunnar Skjoldens flotte blogg om Roma her.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 21.12.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Guidede vandringer er inkludert
Reiseleder
Gunnar Skjolden

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.12.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 900,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Mandag 21. desember

Avreise med Lufthansa fra Oslo Lufthavn kl. 11:25 så det er mulig å komme fra andre flyplasser samme dag. Litt tid i transitt i München, med ankomst Roma kl. 18:55. Vi blir kjørt til hotellet, kommer oss i hus, og går så til felles velkomstmiddag. Vårt hotell i Roma er Hotel Romanico Palace

Colosseum
Dag 2

Tirsdag 22. desember

På formiddagen vadretur i det historiske sentrum med skandinavisktalende guide.

Vi ser Spanske trapp, Trevi-fontenen, Pantheon, Piazza Navona, ender ved Campo de’ Fiori, og snakker om hva vi passerer underveis.

Ettermiddag og kveld fri, men vi snakkes ved om hva vi kan gjøre.

Piazza Navona
Dag 3

Onsdag 23. desember

På formiddagen vandring til Colosseum, hvor autorisert, skandinavisktalende guide viser rundt. Derfra gjerne over Palatinerhøyden, og så skritt for skritt på Forum Romanum.

–  En formiddag full av antikkens historie!

På kvelden felles middag for dem som ønsker det.

St. Peter's Basilica
Dag 4

Torsdag 24. desember

Julaften er en god dag for museumsbesøk. Vi hjelper med ideer, og bestiller gjerne billetter til Vatikanmuseene for dem som ønsker.

På kvelden felles middag for de som ønske det, og eventuelt midnattsmesse. Stemningsfullt!

Pantheon
Dag 5

Fredag 25. desember

Juledag ønsker mange å høre og se paven på Petersplassen, hans tale Urbi et Orbi, til byen og til verden. Hyggelig å reise dit sammen. Når klokkene kimer, er det virkelig jul i byen! For de som vil, gjør vi gjerne en liten felles svipptur til Søppelmennenes julekrybbe, ikke så langt fra Petersplassen.

Petersplassen
Dag 6

Lørdag 26. desember

Om gjestene vil, lager vi en felles tur med tog til Orvieto i Umbria. Hyggelig by, på toppen av en klippe, strålende domkirke. Eller om noen vil til Romas klassiske havneby, Ostia, eller Via Appia med katakombene.

Dag 7

Søndag 27. desember

For dem som ønsker, kan vi begynne dagen med en vandretur til Villa Borghese-parken til Monte Pincio hvor vi kan nyte en stor utsikt over byen – og snakke om Bjørnstjerne Bjørnson. Derfra ned til Piazza del Popolo og til San Carlo-kirken med et alter viet Olav den Hellige. Kanskje noen vil fortsette til keiser Augustus’ fredsalter. Tid til museer og utstillinger. En del butikker vil også være åpne denne dagen.

På kvelden avslutningsmiddag i gåavstand fra hotellet.

Piazza di Spagna med "spansketrappen"
Dag 8

Mandag 28. desember

Etter frokost transport med egen buss til flyplassen. Flyavgang er kl. 11:00 med Lufthansa via München til Oslo Lufthavn Gardermoen med ankomst kl. 17:55.

Gunnar Skjolden

Reiseleder på denne turen

Gunnar har reist verden på kryss og tvers i årevis, med lengre opphold i Nepal, Israel og Indonesia. Under mottoet «små grupper, store eventyr» reiser Gunnar ofte til land og steder litt utenfor allfarvei. Med andre ord eventyrlige opplevelser i en liten, dynamisk og trygg gruppe.

Han sier dette om Roma;

«Jeg er oppriktig glad i denne byen!  Vi får med en autorisert, skandinavisk guide på et par gode halvdags vandringer, til det historiske sentrum og til Forum Romanum. Utover dette ser jeg fram til å vise vei, finne begivenheter, sørge for tilbud om felles måltider og gi ideer til ting å gjøre på egenhånd. Vi er ikke flere enn at vi kan improvisere litt. Mange har sterke bånd til julen hjemme, til familie eller egne tradisjoner. For den som ønsker jul på en annen måte, er knapt noe bedre enn å tilbringe den på reise i Roma.»

Benvenuti – Velkommen!

Vårt hotell i Roma

Vi bor utmerket på hotellet Romanico Palace, bra standard, rent og pent, et par kvartaler fra den fasjonable Via Veneto, kanskje den mest berømte av Romas gater, udødeliggjort i Fellinis klassiske film, ”La Dolce Vita”. Litt falmet? – Fremdeles flott med butikker, hoteller og barer, og vil trolig være fint illuminert til ære for høytiden. Du kan lese mer om hoteller her.

Hotellet ligger 150 meter fra museene i parken i Villa Borghese og 500 meter fra Den spanske trapp og den fine butikkgaten Via Condotti, motehusenes hovedgate med juleshopping på høyt nivå. 700 meter å gå til Fontana di Trevi og utstillingene i Quirinale-palassets staller.

Roma er en god by å gå i, ta med godt fottøy. Det går buss til det historiske sentrum, til metrostasjonen og til jernbanestasjonen fra hotellet, og taxi i Roma er vesentlig billigere enn i Oslo om man ikke vil gå så langt.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Roma t/r med Lufthansa (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Transport med egen buss fra flyplassen til hotellet og tilbake
 • Syv netter på Hotel Romanico Palace med frokost
 • To halvdags vandringer med guide
 • Velkomst- og avslutningsmiddag med drikke
 • Skandinavisktalende guider på utfluktene
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Måltider og drikkevarer utover de som er nevnt over
 • Tips til lokale guider
 • Lokal turistskatt, pt. 6 euro pr person pr natt, som betales direkte til hotellet

For spørsmål eller flere opplysninger om turen, ta kontakt med Gunnar Skjolden tlf. 24 14 94 00 / gunnar.skjolden@escape.no.

Våre reisebetingelser finner du i lenken her.