Elvecruise på egen hånd

Elvecruise i Bordeaux –
vin og verdensarv i Vest-Frankrike

Bordeaux elvebro med katedralen St Michel

Hva med en ferie blant vingårder og vakkert landskap? Da kan vi anbefale elvecruiset på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne hvor du vil oppleve Bordeaux-distriktets frodige vinområder. Navn som Médoc, Pauillac og Saint Émilion får oss til å tenke vin, mat og landsbyidyll.

Byen Bordeaux seiler også opp som en ny byfavoritt i Europa. Byen ved elvebredden er blitt grundig oppusset de siste tiårene, og nå er kulturbyen, handelsbyen og vinbyen Bordeaux blitt både sjarmerende og elegant.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat ombord

Reis på egenhånd, velg mellom flere datoer

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Seilingsrute

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet

Cyrano De Bergerac i Libourne, Bordeux

Rangert 4 stjerner

MS Cyrano de Bergerac

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 174

Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, heis og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng eller en smal dobbeltseng. Lugarene på alle tre dekk er like, med unntak av vinduene som er små på nedre dekk, vanlige på midtdekk og store som kan åpnes (såkalt fransk balkong) på øvre dekk.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. På dette cruiset tilbys to utfluktspakker; den ene med heldagsutflukt til Archanchon dag 6 eller byrundtur i Bordeaux dag 6. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser under) og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktspakke

2024: Med Archanchon: kr 5600,- eller med Bordeaux: kr 4400,- per person//2025: Med Archanchon: kr 5900,- eller med Bordeaux: kr 4700,- per perso

Dag 2 Vinruten i Medoc (kan ikke kjøpes ombord)

Pauillac

2024: €87/ 2025: €87

Dag 2 Byrundtur i Royan

Inkludert

Royan

€ 0

Dag 3 Heldagsutflukt til Rochefort og La Rochelle

Royan

2024: €169/ 2025: €173

Dag 4 St. Emilion med vinsmaking

Libourne

2024: €87/ 2025: €87

Dag 5 Roquetaillade slott & Cadillac by

Cadillac

2024: €68/ 2025: €69

Dag 6 Heldagsutflukt til Archanchon

Bordeaux

2024: €182/ 2025: € 187

Dag 6 Byvandring i Bordeaux med besøk på Museet for vin og handel

Bordeaux

2024: €59/ 2025: €59

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Seks netters cruise i utvendig lugar
  • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
  • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten

Dette er ikke inkludert

  • Utfluktspakke (syv utflukter)
  • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og blir satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer