Opplev Naadam-festivalen, følg i fotsporene til Djengis Khan og se det fantastiske landskapet

Ville og vakre Mongolia

Bli med oss tilbake i tid, når vi skal på besøk til det ville og vakre Mongolia. Vi skal se imponerende templer og klostre, utrolige landskap, en unik flora og fauna og ikke minst – vi skal møte et gjestfritt folk som tar oss godt imot. Hvordan er det egentlig å leve ute i et så ugjestmildt landskap? Vi skal besøke flere nomadeleirer, og også selv bo i teltleirer underveis. Men bekymre deg ikke for komforten – teltene er store og sengene gode, og det er til og med egne bad i hvert telt. Å se soloppgangen over det mongolske landskapet fra leiren er en opplevelse du sent vil glemme – bli med oss til det ekte Mongolia!

Et årlig høydepunkt for mongolene er Naadam-festivalen, hvor et stort hesteveddeløp er et av høydepunktene. Det skal vi få med oss! Her kommer vi virkelig tett på lokale tradisjoner – en opplevelse vi sent vil glemme.

📕 Boktips: Har du lest Maja Lundes «Przewalskis hester» – som handler om nettopp urhesten vi skal på utkikk etter i Hustai nasjonalpark?

Full pensjon

Besøk nomadene

Naadam-festivalen

Avreiser

28.06.2023
14 dager

Utsolgt

Fra kr 45.750,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Gunnar Skjolden

Høydepunkter

"Å oppleve Naadam-festivalen er som en tidsreise! Jeg måtte klype meg selv i armen flere ganger for å klare å ta innover meg hele atmosfæren og alt hva som foregikk av aktiviteter rundt meg. Lukten av medbrakt mat og kaker, hester og ryttere i full fart - det var et herlig kaos. Festivalen var en opplevelse for livet og noe jeg aldri kommer til å glemme."

Program

12 frokoster, 12 lunsjer og 12 middager inkludert

En jurt i den mongolske steppen

Tradisjonell yurt på den mongolske steppen i Terelj Nasjonalpark.

Aryapala buddhisttempel ved Gorkhi Terelj - Mongolia

Utsikt fra Aryapala-tempelet i Terelj nasjonalpark.

Campingvogn i ørkenen, Mongolia

Kameler på vandring i Gobiørkenen.

Yol Valley i Gobi-ørkenen, Mongolia

Utrolige Yol Valley i majestetiske Gobi Gurvan Saikhan nasjonalpark.

Naadam-festivalen med mongolske hester

Mongolske hester i aktivitet under Naadam-festivalen.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Flyreise Oslo – Ulaanbaatar tur/retur med Turkish Airlines
  • 12 hotellovernattinger
  • Full pensjon
  • Lokale engelsktalende guider
  • Turer, inngangsbilletter og ekskursjoner iflg. program
  • All transport iflg. program, også innenriksfly tur/retur Dalanzadgad
  • Norsk reiseleder med på hele reisen

Dette er ikke inkludert

  • Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
  • Drikke til maten
  • Tips til guider/rangere/sjåfører etc.

HOTELLER:

Ulaanbaatar: Edelweiss Art Hotel (Du kan lese mer om hotellet her)

Terelj nasjonalpark: Alungoo Lodge

Bayangobi: Hoyor Zagal Lodge

Gobiørkenen: Gobi Naran Lodge

De tre lodgene (som er såkalte ger camps – teltleire) har dessverre ikke egne hjemmesider, men gjør du et søk på Google finner du bilder og litt informasjon om stedene. Teltene har ordentlige senger og private bad.

Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

ANNEN NYTTIG INFORMASJON:

Visum

Norske borgere må som hovedregel søke visum til Mongolia, men årene 2023-2025 er et unntak. Disse årene er erklært "Welcome to Mongolia-years", og myndighetene i landet har i den forbindelse gjort innreise visumfritt for en rekke land - deriblant Norge. Norske borgere trenger derfor ikke å søke visum for innreise i disse årene.

Pass

Norske borgere må ved innreise til Mongolia ha pass med gyldighet på mer enn seks måneder. Man kan kun reise til Mongolia på ordinært pass.

Valuta

Det kan være greit å ta med litt lokal valuta i kontanter, eventuelt ta ut når man ankommer Ulaanbaatar. I hovedstaden er det minibanker og mulighet til å betale med kort en del steder, men ellers i landet vil kontanter være eneste mulige betalingsmåte.

Lignende turer