Nyttår i et magisk vinterland

Svalbard - Nordlys, snøscooter og hundespann

Arktisk vinter i sør Spitsbergen

Klar for en annerledes nyttårsfeiring? Det får du på Svalbard! Uendelige, snødekte og stille vidder, med stjernehimmel, måneskinn og nordlys som lyser opp det trolske landskapet. Mellom 14. november og 29. januar er det polarnatt på Svalbard. Det betyr at øya er uten sollys døgnet rundt, men månen skinner gjerne så sterkt at lyset kaster skygger i snøen. I mørketiden er det dessuten dobbelt så stor sjanse for å se nordlyset!

Vi skal på nordlyssafari og hundesledetur, og vi skal nyte den stemningsfulle mørketiden med gode måltider - gled deg litt ekstra til femretters festmiddag på nyttårsaften. 🎉

NB! Nytt fra 1.september 2022: norske statsborgere må ha gyldig pass eller nasjonalt ID-kort for å besøke Svalbard. Førerkort og bankkort er ikke lenger akseptert.

Alle aktiviteter inkludert

Avreiser

 • 29.12.2023
  4 dager

  Utsolgt

  Fra kr 19.200,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: May Liss Kristiansen

Høydepunkter

Program

3 frokoster, 1 lunsj og 3 middager inkludert

Mennesker koser seg inne på villmarkscamp

Gode historier og trivelig steming på Camp Barentz © Hurtigruten Svalbard/Agurtxane Concellon

Jenge øser mat på villmarkscamp Svalbard

Vi får servert deilig og varm mat © Hurtigruten Svalbard/Agurtxane Concellon

Snøscooter i lavt vinterlys

Snøscooter i lavt vinterlys Hurtigruten Svalbard

Folk i snøen rundt varm toddy.

Solbærtoddy og kjeks på snøscootertur. May Liss Kristiansen

Hundespann med seks hunder i polarnatten med hvite fjell
Hundene på Green Dog Svalbard
Svalbard og Longyearbyen

Svalbard og Longyearbyen June Bliksvær

Rangert 4 stjerner

Radisson Blu Polar Hotel

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen tilbyr 128 komfortable rom med gratis Wi-Fi og vannkoker til kaffe og te. På rommet finner du også TV, bad med badekar, badekåpe, tøfler og hårtørrer. Det er mulig å låne strykejern og strykebrett. Etter en dag med arktiske eventyr, kan du varme deg i hotellets badstue, hvilerommet og boblebadene utendørs (forhåndsbestilles i resepsjonen). Utsikten over Hiorthfjellet fra restaurant Nansen spiseri er upåklagelig!
Hotellet har også nordlysvarsling om vinteren. Skriver du deg opp på listen i resepsjonen, vil du bli vekket om nordlyset flakker over himmelen på natten.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Longyearbyen t/r med SAS
 • 3 netter på Radisson Blu Polar med frokost
 • Nordlysaften på Camp Barentz med middag og fri drikke
 • Kulturhistorisk møte med Longyearbyen, sightseeing
 • Snøscootertur, inkludert nødvendig utstyr
 • Hundekjøring inkludert nødvendig utstyr
 • 1 treretters middag på hotellet
 • 1 lunsj
 • Femretters nyttårsmiddag inkl. 1 aperitif
 • All transport iht. programmet
 • Erfarne guider med nødvendig sikkerhetsutstyr
 • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene unntatt på Camp Barentz

Avbestillingsvilkår for denne reisen Grunnet spesielle bestemmelser med våre underleverandører, gjelder avvikende avbestillingsgebyrer for denne reisen:
Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra og med 65 til 45 dager før avreise: 50% av reisens pris
Fra og med 45 dager (mot normalt 36 dager) og fram til avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon.

Når du melder deg på denne reisen bekrefter du at du har lest og akseptert de vilkår som framkommer i dette punkt samt våre generelle reisevilkår.

NB! Fra 1.september 2022 kan ikke norske statsborgere lenger besøke Svalbard uten gyldig pass eller nasjonalt ID-kort.

Sikkerhet.På alle våre utflukter utenfor Longyearbyen, vil guidene være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk å ta dette med på turen. Kjøring av snøscooter under påvirkning av alkohol er ikke tillatt.

Krav til deltaker. Deltakelse foregår på eget ansvar. Les derfor programmet nøye og kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne og guidene gir på reisen.

Utstyr Gode og varme fjellsko og varme friluftsklær er viktig. Til hundekjøring og scootertur får du utdelt varmedress, votter, varme støvler og lue/hjelm, men det anbefales i tillegg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Forslag til pakkeliste blir sendt ut nærmere avreise.

Lokalguide På Svalbard er det et internasjonalt miljø og det er guider av ulike nasjonaliteter. Guiding kan foregå på norsk, men også på skandinavisk eller engelsk.

Forbehold. Med tanke på de spesielle arktiske værforholdene på Svalbard, må vi forbeholde oss retten til å kunne endre programmet underveis hvis værforholdene tilsier det.