Amazonas, Machu Picchu, Andesfjellene, Lima, Titicacasjøen, Arequipa

Peru med Amazonas i påsken

Denne påsken kan du fylle med opplevelser som får påskefjellet hjemme til å blekne! Du får historie, naturopplevelser med fjell som imponerer selv den mest fjellvante nordmann, smilende mennesker, fascinerende dyr (lamaer kommer vi garantert til å stifte bekjentskap med!), samt det sosiale med å reise i en trivelig gruppe hvor vi kan dele opplevelsene.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Peru

Program

12 frokoster, 10 lunsjer og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

• Flyreise Norge-Peru t/r med KLM og innenriksfly i Peru ifølge programmet
• 12 hotellovernattinger med frokost på turistklassehoteller
• 10 lunsjer
• 4 middager
• Inngangsbilletter og transport iht. programmet
• Lokale guider
• Norsk reiseleder

Dette er ikke inkludert

• Drikke til inkluderte måltider
• Tips til lokale guider og sjåfører (75 USD pr. person)


HOTELLER: Vi benytter følgende turisthoteller på turen:
LIMA: Holiday Inn Lima Airport
AMAZONAS: Inkaterra Hacienda Concepcción
URUBAMBA: Hotel Royal Inka Pisaq
MACHU PICCHU PUEBLO: Hotel El Mapi
CUSCO: Hotel San Agustin Plaza
PUNO: Hotel José Antonio
AREQUIPA: Hotel Casa Andina Standard
LIMA: Hotel Jose Antonio

(Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis ev. før avreise).

ANNEN VIKTIG INFORMASJON

VED BESTILLING
Husk å opplyse fødselsdato (6 sifre), passnummer og utløpsdato til oss. Vi må ha dette for innenriks fly og togturen til Machu Picchu. Har du ikke passnummeret tilgjengelig ved bestilling kan denne informasjonen sendes i ettertid.

VISUM
Visum til Peru er ikke nødvendig for skandinaviske turister. NB: Husk pass som skal være gyldig minimum seks måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege, vaksinasjonsklinikk eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Ta gjere med et lite reiseapotek i tillegg til eventuelt faste medisiner. Det kan være lurt å ta med tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

VALUTA
Det kan være greit å ta med litt amerikanske dollar (USD) eller euro i kontanter. Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Den peruanske myntenhet heter Nuevos Soles (PEN) og kan veksles på hoteller og vekslehus (1 USD = ca. 3,3 PEN / 1 euro = ca 3,8 PEN). Vær forsiktig med å veksle på gaten. Dette er legalt og tilbys «overalt», men det er relativt stor fare for å få falske sedler. Ved ankomst til Lima anbefaler vi å veksle eller kjøpe soles i bank eller minibank ved bagasjebåndet. All handel i Peru foregår i lokal valuta.

SHOPPING
Peru har et rikt utvalg av indiansk kunsthåndverk. Du får kjøpt håndstrikkede gensere og vevde tepper i lama- og alpakkaull, gull- og sølvarbeider, keramikk, hånddekorert lær og ellers typiske suvenirartikler, alt til meget hyggelige priser.

HØYDEN
I Cuzco (3600 moh.) og Puno (3800 moh.) vil du merke den tynne luften. Hos noen kan det gi forbigående hodepine, kvalme og en følelse av ikke å få nok oksygen. Høydesyken kan motvirkes med reseptfrie medikamenter som fås kjøpt i Peru eller med druesukker (fra norsk apotek). Ved behov tilbyr vi dessuten oksygen fra flaske. Høydesyke kan forebygges og behandles med legemiddelet Diamox. Dette må du i så fall få av legen (på resept) før du reiser. Men den beste høydemedisin er å ta det med ro, drikke mye væske, gå sakte og unngå stress. Dersom du har hjerteproblemer eller høyt blodtrykk bør du kontakte lege før du bestemmer deg for turen. Erfaringsmessig er det ikke noe problem med høyt blodtrykk i høyden. Vi har lagt til rette for god høydeakklimatisering underveis.

KLIMA OG KLÆR
Klimaet i Peru veksler med høyden og avstanden til havet. April er høsten i Peru. Det betyr vanligvis sol og pent vær med gode dagtemperaturer, men det kan også gå en og annen regnbyge. Korte ermer på skjorter er normalen. Men temperaturen i Andesfjellene faller om kvelden og natten, så ta også med genser og vindtett jakke. Enkelte hotellrom kan oppleves kalde. Ta gjerne med noe ullundertøy dersom det hender at du blir kald om natten. Vanlig fritidstøy til middag på hotellene er greit. Husk gode tursko (gjerne joggesko) med godt mønster (grep) i sålen. En lett regnjakke eller en liten paraply kan bli nødvendig. Det kan eventuelt også kjøpes underveis.

MAT
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade. Unngå å kjøpe mat på «gaten»! Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon de fleste dager. Øvrige måltider blir tilrettelagt for dem som ønsker felles bespisning. På gode restauranter får man middag inkludert drikke for rundt 150 kroner. Vi prøver så godt vi kan å legge til rette for matallergier (gluten, laktose, etc.) underveis, men gjør oppmerksom på at det i Peru ikke er bevissthet omkring dette og at vi følgelig ikke kan skaffe garanterte allergikermenyer. Vi anbefaler cøliakere å ta med eget vakuumpakket brød fra Norge til frokostene.

STRØM
Peru bruker 220V med kombinert flate og runde (tynne) strømuttak. De fleste norske apparater med originale stikkontakter kan brukes. Dersom du har en jordet kontakt (for eksempel til PC) må du ha adapter til flate plugger (US std. 10 mm) fordi slike plugger er litt for tykke.

TIPS
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. På denne turen utgjør dette totalt 75 USD pr. deltager. Vi samler inn dette en av de første dagene, slik at reiselederen fordeler tips underveis.

BAGASJE
Fri bagasje på flyet er 1 kolli på inntil 23 kg. Husk bagasjeplass til ting du kjøper med deg fra Peru. Til Machu Picchu trenger du en mindre sekk eller bag, da vi ikke får med oss store kofferter på toget. Koffertene oppbevares trygt i mellomtiden. Håndbagasje på KLM er inntil 12 kg pr. person.

(MOBIL)TELEFON
Mobiltelefonnettet i Peru fungerer med vanlige moderne, mobiltelefoner kjøpt i Norge. Hvis du har en gammel telefon, så sjekk at den har tre bølgelengder (900/1800/1900). Det er ellers god tilgang på telefonautomater i Peru, og alle hotellene har selvsagt telefon på rommet.

FLYPLASS I NORGE
I tillegg til Oslo flyr KLM også fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim. Vi kan søke om utreise fra en av disse. Husk i så fall å gi beskjed om hvilken flyplass du ønsker å reise fra. Det koster noe ekstra.

ANDRE ØNSKER
Vi legger til rette for individuelle ønsker om forlengelse av turen dersom noen vil bruke mer tid i Peru, eller kombinere turen med andre reisemål i Latin-Amerika. Ta kontakt med oss dersom du har ønsker om tillegg utover grunnpakken i denne turen.

Lignende turer