Besøk nomadene, følg i fotsporene til Djengis Khan og opplev det fantastiske landskapet

Ville og vakre Mongolia

Bli med oss tilbake i tid, når vi skal på besøk til det ville og vakre Mongolia. Vi skal se imponerende templer og klostre, utrolige landskap, en unik flora og fauna og ikke minst – vi skal møte et gjestfritt folk som tar oss godt imot. Hvordan er det egentlig å leve ute i et så ugjestmildt landskap? Vi skal besøke flere nomadeleirer, og også selv bo i teltleirer underveis. Men bekymre deg ikke for komforten – teltene er store og sengene gode, og det er til og med egne bad i hvert telt. Å se soloppgangen over det mongolske landskapet fra leiren er en opplevelse du sent vil glemme – bli med oss til det ekte Mongolia!

Landet er vanskelig å beskrive med ord – Mongolia er rett og slett en følelse du må oppleve, et skritt tilbake i en annen tid. Bli med!

📕 Boktips: Har du lest Maja Lundes «Przewalskis hest» – som handler om nettopp urhesten vi skal på utkikk etter i Hustai nasjonalpark?

Full pensjon

Besøk nomadene

Høydepunkter

Program

12 frokoster, 12 lunsjer og 12 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Ulaanbaatar tur/retur med Turkish Airlines
 • 12 hotellovernattinger
 • Full pensjon
 • Lokale engelsktalende guider
 • Turer, inngangsbilletter og ekskursjoner iflg. program
 • All transport iflg. program, også innenriksfly tur/retur Dalanzadgad
 • Norsk reiseleder med på hele reisen

Dette er ikke inkludert

 • Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
 • Visum
 • Drikke til maten
 • Tips til guider/rangere/sjåfører etc.

HOTELLER:

Ulaanbaatar: Hotel Nine (Du kan lese mer om hotellet her)

Terelj nasjonalpark: Alungoo Lodge

Bayangobi: Hoyor Zagal Lodge

Gobiørkenen: Gobi Naran Lodge

De tre lodgene (som er såkalte ger camps – teltleire) har dessverre ikke egne hjemmesider, men gjør du et søk på Google finner du bilder og litt informasjon om stedene. Teltene har ordentlige senger og private bad.

Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

ANNEN NYTTIG INFORMASJON:

Visum

Norske borgere må søke visum før innreise til Mongolia, men nærmere informasjon om dette kommer vi tilbake til når turen nærmer seg.

Visum søkes hos Mongolias honorære konsulat til Norge, evt. ved Mongolias ambassade i Stockholmsom er sideakkreditert til Norge. Ved innreise til Mongolia må passet ha en gyldighet på mer enn seks måneder, og det må være minst to ledige sider i passet. Nødpass er ikke mulig å benytte. Du kan lese mer om innreise på UD sine sider her.

Vaksiner

Kontakt din reiseklinikk eller lege for råd og anbefalinger ift. vaksiner.

Valuta

Det kan være greit å ta med litt lokal valuta i kontanter, eventuelt ta ut når man ankommer Ulaanbaatar. I hovedstaden er det minibanker og mulighet til å betale med kort en del steder, men ellers i landet vil kontanter være eneste mulige betalingsmåte.