Elvecruise på Donau fra Beograd til Wien – med Terje Svabø

/ 5 land og 4 hovedsteder

Seil på Donau, Europas nest lengste elv, gjennom fem land; Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike. Underveis får du oppleve storbyer, som hovedstedene Beograd, Budapest, Bratislava og Wien, historiske steder og vakre landskap.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 650,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.04.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Foredragsholder Terje Svabø
 • Utflukter inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.04.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 650,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Beograd

Fly fra Oslo til Beograd, Serbias hovedstad. Mellomlanding og flybytte underveis. Lunsj og by-rundtur i Beograd, også kalt «Den hvite by», ligger ved Savas utløp i Donau. På en kalk-klippe i gamlebyen troner den tyrkiske festningen Kalemegdan. Vest for gamlebyen, på den andre siden av Sava, ligger Novi Beograd, bygd ut etter den annen verdenskrig som byens og landets administrative senter. Transport til skipet der vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden møtes vi til et informasjonsmøte med reiseleder, før vi nyter vårt første måltid om bord. Etter middag er det serbisk aften i salongen. Skipet seiler videre før midnatt.

Dag 2

Novi Sad

Tidlig om morgenen kommer vi til Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Vi tar en tur i land og møter vår lokale guide som tar oss med på en byvandring gjennom sentrum og gjennom den gamle bydelen. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi parlamentet og universitetet til Petrovaradin-festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau. Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet. På vei tilbake til Novi Sad blir det et stopp i den lille vinbyen Sremski Karlovci. Her besøker dere en privat vin produsent, kjent for Bermet vin, og får smake på ulike typer vin. Cruiset fortsetter om kvelden. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset fortsetter.

Dag 3

Osijek

Tidlig morgen kommer vi til den kroatiske byen Osijek, som ligger ved Drava, en av sideelvene til Donau. Etter frokost skal vi på byvandring i den gamle bydelen, kalt Festningen, med hyggelige gågater, mange kafeer og butikker. Her kan man se rester av bymuren fra den tiden da tyrkerne hersket over byen, på 1500–1600-tallet. Det gamle bytorget er omkranset av minnesmerker fra den tyrkiske-, og senere østerriksk- ungarske-æraen. Deretter kjører vi til sentrum av Osijek hvor det blir servert forfriskninger på et lokal hotell. Det blir litt tid til å utforske byen på egen hånd før vi returnerer til skipet. Cruiset fortsetter ved lunsjtid. I løpet av kvelden krysser vi grensen mot Ungarn.

Dag 4

Budapest

Vi nyter en avslappende morgen om bord mens skipet seiler gjennom det ungarske slettelandskapet. Ankomst Budapest ved lunsjtider. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Etter lunsj om bord er det byrundtur, og vi ser blant annet Helteplassen med minnesmerke over Ungarns falne helter og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Om kvelden er det valgfri folklore-show. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 5

Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Ta en tur til byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag på soldekket om bord. Eller kanskje en tur til et av Budapests kjente bad frister? Prøv for eksempel folkebadet Széchenyi ved Byparken, der byens befolkning bader året rundt i friluftsbasseng med helsebringende vann fra varme kilder. Om formiddagen er det valgfri utflukt til Krigs-sykehuset. Etter lunsj er det valgfri utflukt til Puszta heste-show. Cruiset fortsetter rundt midnatt, med kurs mot Slovakias hovedstad, Bratislava.

Dag 6

Bratislava

Etter en rolig formiddag om bord kommer vi til Bratislava etter lunsj. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byrundturen går med et lite turisttog gjennom den gamle bydelen, til Bratislava slott hvor vi kan beundre utsikten over elven. På vei tilbake til skipet spaserer vi gjennom gågatene i sentrum, med brosteins torg og trange smug. Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 7

Wien

Tidlig om morgenen legger skipet til kai i cruisets siste havn – den gamle keiserbyen Wien. Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Hundertwasserhaus, Den spanske rideskolen og Operaen. Vi spaserer gjennom de elegante handlegatene i sentrum av den gamle bydelen til Stefan-katedralen. Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss.

Dag 8

Wien - Oslo

Ilandstigning etter frokost og transport til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

Terje Svabø

Foredragsholder på turen

Terje Svabø har lang erfaring som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2. Han har vært korrespondent i Beijing/Hongkong for Aftenposten og var i perioden 2008–2012 frilanser i Wien. Svabø har skrevet flere bøker, er idag frilansjournalist og er hyppig brukt som debatt-konferanseleder. Han har sitt eget selskap, Svabø Nyheter & Analyse.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Beograd/Wien–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Seks utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Disse må bestilles og betales om bord
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka EUR 50 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

RIVER NAVIGATOR 4*+
Byggeår 2002, renovert 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

Inkluderte utflukter:
Dag 1. Beograd Byrundtur
Dag 2. Novi Sad Byrundtur til fots og med buss
Dag 3. Osijek Byrundtur
Dag 4. Budapest Byrundtur
Dag 6. Bratislava Byrundtur
Dag 7. Wien Byrundtur

Valgfrie utflukter:
Dag 2. Novi Sad Krusedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet
Dag 4. Budapest Ungarsk folklore-forestilling
Dag 5. Budapest Rock Hospital (Krigs-sykehuset)
Dag 5. Budapest Puszta Heste-show
Dag 7. Wien Schönbrunn Slott
Dag 7. Wien Klassisk konsert