Nyhet!

Publisert: 28. oktober 2019

Canada - drømmeferien du kanskje ikke har tenkt på

Fra bjørnesafari og vill natur til spennende storbyliv. Vi vil gjerne ha deg med til Canada - og det med veldig gode grunner.

Da jeg begynte å jobbe i Escape i høst, startet jeg ganske raskt å se på en mulig gruppereise til Canada. Med kollega Jaye Smith, som er fra Vancouver og kjenner vestkysten av Canada svært godt, har jeg satt opp en tur i september 2020, og nå er Canada-nyheten vår ute for salg!

Jo mer jeg har lært om Canada, jo mer hekta har jeg blitt, og denne turen kunne jeg virkelig tenkt meg å være med på selv. Jeg er nesten litt misunnelig på dere som skal dit...

Jaye Smith jobber i musikkavdelingen her i Escape Travel, og er som sagt fra Vancouver. Han er altså en vaskeekte kanadier, og jeg tok en kjapp prat med ham om hjemlandet - og hva han synes om Canada-turen vår:

Hvorfor bør Canada stå på ønskelisten?

- Canada - og nærmere bestemt vestkysten av Canada - er for mange nordmenn en uoppdaget reisedestinasjon. For meg er det den spennende kombinasjonen av storby og natur som er attraktiv.

Vancouver havner år etter år på forlaget Condé Nasts topp 10-liste over beste sted i verden å bo. Og jeg skjønner godt hvorfor! Pakken du får her - en storby med alt den har å tilby, plassert mellom fjell og hav - er spesiell. Hvor ellers i verden kan du seile på formiddagen og stå på ski på kvelden samme dag?

Vancouver skyline

Hav, fjell og storby - Vancouver har noe for alle!

Hva er spesielt med Canada-programmet vi har lagt opp?

- Programmet er variert, og du vil få et veldig godt innblikk i vestkysten av Canada. Å besøke Homalco First Naation og oppleve grizzlybjørnsafari står høyt på min liste. Å lære om urfolket og oppleve bjørn på nært hold vil være en spektakulær opplevelse!

Dessuten er friluftsliv viktig for kanadiere, og programmet gir også en smakebit av dette. For oss som er fra vestkysten er det helt naturlig å være på sjøen. Blir du med på denne turen får du to fergeturer, båttur til Bute Sound og sjøsafari ved Horsehoe Bay – et sted jeg har seilet mye i min ungdom. Det er bare å glede seg!

Jayes innsidertips:

  • Hvis du får tid, vil jeg anbefale en tur til Museum of Anthropology ved University of British Columbia i Vancouver. Eller bare rusle rundt i Vancouver, gå fra hotellet i Yaletown til Gastown.
  • Lei sykler og sykle rundt Stanley Park, som grenser til sentrum. Stor, vakker park - et stykke natur midt i byen.
  • Min favorittrestaurant i den historiske bydelen Gastown i Vancouver, er Water Street Café. Fantastisk mat - og her har du også utsikt til verdens første dampdrevne klokke - som er litt av en attraksjon. Stå ved klokka når den slår hver hele time, da kommer det både damp og lyd!
  • Painters Lodge, som dere skal bo på i Campbell River, er en veldig kjent fiskelodge. Får dere tid, lei en båt med guide og prøv å fiske etter laks i «Salmon Capital of the World». For mange vil dette være en drøm som går i oppfyllelse.