Slott og vin i Loiredalen – for den frankofile livsnyter

Elvecruise i Loiredalen – slott og vin

Elvecruiseskip på elv

Loiredalen regnes som en av Frankrikes vakreste regioner og det er en æresbevisning. Det er ikke mange landskap i Europa som kan by på så mange godbiter for kulturinteresserte, og det er kort avstand mellom severdighetene. På programmet står flere av de fantastiske slottene i Loiredalen, vinsmaking i Muscadetdistriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen, samt havnebyen Saint Nazaire. Vi starter og avslutter cruiset i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugen av Bretagne. Vi er mange som verdsetter det meste av hva dette mat- og vinlandet tilbyr. Her er mye å glede seg til!

Skipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord på MS Loire Princesse.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Rangert 4plus stjerner

MS Loire Princess

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2015
Antall dekk 2
Passasjerer 96

Innovativt førsteklasseskip, som drives frem av to hjulskovler midt på skipet. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, og soldekk. Gratis Wi-Fi.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har privat balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Utfluktspakke Classic 5 med utflukter (forhåndskjøpes 65 dager før avreise)

Utfluktene er med lokalguide (engelsk, tysk, fransk) og foregår sammen med de andre passasjerene fra skipet. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord, med forbehold om plass.

Utfluktspakke

NOK 2 960

Kveldscruise på Erdreelven

Dag 1

Byvandring i Nantes

Dag 2

Besøk på Escal`Atlantic sjøfartsmuseum og skipsverft

Dag 2

Ancenis – Muscadet med vinsmaking og Clisson

Dag 3

Bouchemaine – Byvandring i Angers

Dag 4

Bouchemaine – Slottene Azay-le-Rideau, Villandry og d`Usse

Dag 5. Denne utflukten er inkludert selv om du ikke har kjøpt egen utfluktspakke.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Nantes t/r med Air France og KLM
 • 5 netter på elvecruiseskip i enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring

TIPS

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 50 euro pr. reisende til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer