Regensburg

Klassiske Donau fra Passau til Budapest (5*)

/ Ukescruise gjennom fire land

 • Et klassisk Donaucruise – fra Passau til Budapest
 • Seil gjennom den vakre Wachaudalen
 • Utforsk det berømte benediktinerklosteret i Melk
 • Besøk tre hovedsteder; Wien, Bratislava og Budapest
 • Vi stopper i sjarmerende Regensburg
 • Bli med på heldagsutflukt til Salzburg

Cruise med et lekkert førsteklasseskip fra Passau, nedover Donau til Budapest, Ungarns hovedstad. Du befinner deg nå i hjertet av Europa.
Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

Vi har flere avganger motsatt vei Klassiske Donau – fra Budapest til Passau

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Lekkert førsteklasses skip
 • Vin til middag er inkludert
Reiseleder
May Liss Kristiansen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 18 980,-
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen

Om skipet

MS Amadeus Silver II (5*)
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2015
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Om bord på dette lekre elvecruiseskipet er det restaurant, salong med bar, trimrom, terrasse med glassvegger og soldekk. Alle lugarene er utvendige og suitene på øvre dekk har balkong.

Lugarkategorier

 • Luftner Amadeus Queen

  Suite

  Ca. 26 kvadratmeter.
  Komfortabel hjørne sofa, balkong, minibar, walk-in garderobe, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuell klimaanlegg, romslig bad med dusj / WC , badekåpe, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på øvre eller midtdekk

  Ca. 17,5 kvadratmeter.
  Panoramavindu, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk

  Ca. 16 kvadratmeter.
  Mindre vindu som ikke kan åpnes, romslig garderobeskap, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–München–Passau

Vi flyr direkte fra Oslo til München. Derfra kjører vi med buss til Passau, hvor skipet ligger, en kjøretur på cirka to timer. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugarene, vårt hjem den neste uken. Skipet kaster loss før middag og setter kurs for Regensburg. Vi møtes i skipets lounge, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag.

Passau, Donau
Dag 2

Regensburg

Om formiddagen ankommer vi Regensburg, en av de eldste byene i Tyskland. Byens historie strekker seg helt tilbake til steinalderen, var en viktig handelsby under Karl den stores regjeringstid og tidligere hovedstad i Bayern. Regensburg kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrigen og har velfortjent vært oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2006.

Før lunsj kan du bli med på en byvandring (ikke inkludert) i Regensburg. Vandringen tar deg gjennom sentrum og den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Du ser den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria og fortsetter til St. Peter-katedralen, som du ser fra utsiden. Etter byvandringen er det også tid til å utforske denne hyggelige byen på egenhånd. Hva med å besøke det historiske Wurstküche, hvor du kan smake de berømte tyske pølsene?!

Om ettermiddagen kan du utforske Regensburg videre på egenhånd. Eller bli med på en utflukt (ikke inkludert) til benediktinerklosteret Weltenburg. På veien gjør bussen et stopp ved Hall of Liberation, som ligger i en skråning ovenfor byen Kelheim. Et imponerende monument, med utsmykning av hvite marmorengler på innsiden og en fantastisk utsikt fra tårnet. Derfra går turen videre med båt til naturreservatet Weltenburgjuvet, hvor klosteret ligger idyllisk til, helt nede ved elvebredden. Klosteret ble etablert i år 620 og er det eldste i Bayern. Klosterbryggeriet Weltenburg antas også å være det eldste i verden (siden år 1050). Weltenburger Kloster Barock Dunkel ble i 2004 kåret til det beste mørke ølet i verden. I klosterhagen er det anlagt en stor uteservering, hvor det selvsagt er muligheter for å smake – før bussen returnerer til skipet i Regensburg.

Om kvelden seiler skipet tilbake mot Passau og det er bayersk aften om bord med musikk og underholdning.

Regensburg
Dag 3

Passau og Linz

Etter frokost er vi tilbake i Passau, som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Byen er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Etter de store brannene på 1600-tallet, bygde italienske arkitekter Passau opp igjen og byen er fremdeles preget av italiensk arkitektur. Utforsk den to tusen år gamle byen her i nedre del av Bavaria på egenhånd – eller bli med på byvandring (ikke inkludert). Vandringen tar deg gjennom gamlebyen, hvor guiden viser frem en rekke historiske bygninger. La deg imponere av rådhuset og den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel. Etter et par timer i Passau seiler skipet videre.

Alternativt kan du bli med på en heldagsutflukt (ikke inkludert) til den østerrikske byen Salzburg – Mozarts fødeby. Her får du blant annet se Mozarts hus, markedshallen og Salzburg katedral. Utflukten inkluderer lunsj i byen. Retur til skipet, som i mellomtiden har forflyttet seg til Linz.

Tidlig formiddag seiler skipet videre med kurs mot Linz i Østerrike. Vi seiler nå gjennom den vakre regionen Engelhartszell og Schlögener Schlinge, et av landemerkene ved Donau hvor elven gjør en krapp 180 graders sving. Ankomst Linz sent om ettermiddagen. Linz ble grunnlagt av romerne og var et viktig handelssentrum i romernes rike. Byen var også i noen år den viktigste byen i Habsburg-imperiet, da keiser Friedrich III valgte å tilbringe sine siste år her. Etter hans død i 1493 ble makten flyttet fra Linz – til Wien og Praha. Her kan du bli med på en byvandring (ikke inkludert) eller ta en rusletur på egen hånd. De som har vært med på utflukten til Salzburg kommer om bord igjen i Linz. Cruiset fortsetter om kvelden.

Schlögener Schlinge
Dag 4

Emmersdorf–Weissenkirchen–Wien

Om morgenen blir det et kort opphold i Emmersdorf, som er utgangspunkt for en halvdagsutflukt (ikke inkludert) til Wachaudalen. Første stopp er benediktinerklosteret i Melk, som ligger på den andre siden av elven for Emmersdorf. Klosteret troner på en høyde over byen med storslått utsikt over Donau, og regnes for å være en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er klosterkirken med sine fresker og biblioteket med sin store samling middelaldermanuskripter. Det blir en omvisning i klosteret før utflukten fortsetter med buss gjennom vindistriktet i Wachaudalen. Turen avsluttes med smaksprøver på den lokale Rieslingvinen.

Alternativt kan du bli med skipet videre til den lille vinbyen Weissenkirchen, i hjertet av Wachaudalen. Ta en spasertur i det vakre landskapet – og smak på regionale viner. Lunsj på skipet. De som har vært på utflukt kommer om bord igjen her, før skipet seiler videre.

Vi nyter en avslappende ettermiddag og kveld ombord mens vi seiler gjennom det vakre landskapet, omgitt av høye åser og fjell i horisonten. Wachaudalen ble i 2000 innlemmet på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Natur, tettsteder og verdifulle bygninger er godt ivaretatt.  UNESCO framhever at Wachau er et unikt elvelandskap – hvor en rekke slott, klostre og ruiner bærer vitnesbyrd om gamle tider. Etter middag ankommer vi Østerrikes hovedstad, Wien.

Benediktinerklosteret i Melk
Dag 5

Wien

Det er mye å se i Wien. Dagen starter med en byrundtur (ikke inkludert) hvor du blir bedre kjent med denne vakre byen. Se flere av Wiens berømte bygninger, blant annet Musikverein hvor Wienerfilharmonikerne holder sine årlige nyttårskonserter, Operaen, Hofburg-slottet og Hundertwasserhuset – bygningen uten en eneste vannrett linje som er tegnet av den moderne, men eksentriske kunstneren Hundertwasser. Det blir et stopp på Stefansplassen hvor du kan beundre den vakre Stefansdomen.

Om ettermiddagen kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på utflukt (ikke inkludert) til det praktfulle Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien.

Om kvelden tilbys en klassisk konsert (ikke inkludert) i land med musikk av Strauss og Mozart. Cruiset fortsetter i løpet av natten.

Schönbrunn slott
Dag 6

Bratislava

I løpet av natten har skipet seilt til Bratislava, en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Etter frokost tilbys en byrundtur (ikke inkludert) som inkluderer flere av byens severdigheter, blant annet Bratislava slott – byens landemerke som ligger på en høyde med utsikt over elven og byen. Rundturen avsluttes med en spasertur gjennom den gamle bydelen med brosteinstorg og trange gater. Her ligger St. Martinskatedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongelige, det vakre rådhuset og St. Michaelstårnet.

Om ettermiddagen kan de som ønsker bli med på utflukt (ikke inkludert) til det tidligere kongelige slottet Schlosshof. Det imponerende slottet ble bygget tidlig på 1700-tallet. Det blir også tid til å ta en titt på den vakre hagen, før bussen returnerer til skipet.

I aften er det kapteinens festmiddag om bord. Skipet seiler videre sent om kvelden.

Bratislava
Dag 7

Esztergom–Budapest

Tidlig om morgenen blir det et kort stopp i Esztergom. Den ungarske byen er utgangspunkt for en halvdagsutflukt (ikke inkludert) til Szentendre, en pittoresk liten by fra 1600-tallet, cirka 25 kilometer utenfor Budapest. Utflukten inkluderer en byrundtur, men det blir også tid til å rusle litt rundt på egen hånd. I mellomtiden seiler skipet videre mot Budapest, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her tidsnok for lunsj.

Budapest består av de to bydelene Buda og Pest, som strekker seg utover på hver sin side av Donau. Bydelene bindes sammen av flere vakre broer over elven. Brede bulevarder, art nouveau-bygninger og tradisjonsrike kafeer preger denne historiske byen.

Etter lunsj tilbys en byrundtur (ikke inkludert) som starter på Buda-siden med stopp i slottsdistriktet og en spasertur gjennom den gamle bydelen. Se Matthiaskirken og Fiskebastionen som har en imponerende utsikt over elven og den nygotiske parlamentsbygningen. Videre over Kettenbroen til Pest-siden, forbi St. Stefan-katedralen og til Helteplassen med minnesmerket over Ungarns falne helter.

Om kvelden seiler skipet på et lite minicruise gjennom sentrum av byen og vi underholdes med folkloreshow om bord. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Parlamentet i Budapest
Dag 8

Budapest–Oslo

Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Flyreise fra Budapest til Oslo.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–München/Budapest–Oslo (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon ombord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Vin til middagen ombord
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Utflukter (se under)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Fem av utfluktene nevnt i programmet kan inntil 35 dager før avreise forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 2100 pr. person. For å være sikret plass på disse utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis ombord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet. De andre utfluktene nevnt i programmet, kan kun bestilles og betales om bord.

Utfluktspakke (kan forhåndskjøpes)

Dag Sted Utflukt Pris om bord
2 Regensburg Byvandring € 19
4 Emmersdorf Utflukt til Wachaudalen m/klosteret i Melk og vinsmaking € 62
5 Wien Byrundtur € 38
6 Bratislava Byrundtur € 37
7 Budapest Byrundtur € 37

Tilleggsutflukter (kjøpes om bord)

Dag Sted Utflukt Pris om bord
2 Regensburg Utflukt til Weltenburgklosteret € 64
3 Passau Byvandring € 19
3 Linz Byvandring € 22
3 Passau Heldags uflukt til Salzburg m/lunsj € 102
5 Wien Omvisning på Schönbrunn Palace € 52
5 Wien Klassisk konsert € 61
6 Bratislava Omvisning på Imperial Schlosshof Palace € 56
7 Esztergom Utflukt til Esztergom og Szentendre € 46

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt 70 euro pr. reisende/pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede, rederiet tillater ikke rullatorer eller rullestoler om bord av sikkerhetsmessige årsaker. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.