Gamlebyen i Nürnberg

Elvecruise og sommerstemning fra Budapest til Würzburg

/ Fire land og tre hovedsteder langs Donau og Main

Opplev Europa på sitt vakreste og mest sommerlige mens vi seiler gjennom Ungarn, Slovakia, Østerrike og Tyskland. Du får med deg hovedstedene Budapest, Bratislava og Wien – hele åtte utflukter er inkludert i prisen!

Noen høydepunkter:

 • Bo midt i Budapest – og nyt byen både på egen hånd og på en guidet tur
 • Kanskje den vakreste dalen av de alle, Wachaudalen, mellom Wien og Passau
 • Regensburg, en av Tysklands eldste byer, som også står på UNESCOs verdensarvliste
 • Vakre Nürnberg – spekket med historie og godt øl
 • Main-Donau kanalen, også kalt Europa kanalen, med sine 14 sluser

Og dessuten skal vi nyte livet om bord på 4* skipet MS River Navigator:

 • Lunsjbuffet og 4-retters middag hver dag
 • Vinsmaking om bord
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag siste kveld
 • Nyt sommermorgen på dekk med kaffe og croissant
 • Rat Pack-lounge med klassiske cocktailer og musikk fra 50- og 60-tallet
 • Norsk reiseleder med på hele turen

Bli med oss fra Ungarn i øst til Tyskland i vest, hvor vi i løpet av våre ni cruisedager opplever fire land, tre hovedsteder, to elver og flere sjarmerende byer. Vi seiler igjennom vakkert og variert landskap, som kan nytes fra orkesterplass – på skipets soldekk.

Turen starter i Budapest, og vi seiler først på elven Donau og avslutter seilaset i Wurzburg, ved elven Main. Et av seilasens mange høydepunkter er turen på Main-Donau kanalen. I Wien kan du oppleve en klassisk kveldskonsert med musikk av Mozart og Strauss. Vil du sikre deg billetter til konserten, kan de bestilles før avreise.

Last ned reiseprogram
 • 8 UTFLUKTER INKLUDERT
 • RABATT kr 2000,- per person
Reiseleder
Kari Forberg Bye

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.07.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 9 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Budapest

Vi starter dette cruiset i Ungarns hovedstad, Budapest. Byen består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau.  Etter ankomst med fly fra Norge blir vi kjørt med buss inn til sentrum, og til vårt skip, MS River Navigator.
Vel om bord installeres vi på lugarene og det serveres en liten matbit i baren.

Velkomst cocktail, presentasjon av mannskapet, samt middag om kvelden.

Skipet ligger ved kai i Budapest over natten, så en tusletur i land kan anbefales.

Budapest
Dag 2

Budapest

Etter en bedre frokost inviteres vi på en guidet byrundtur i buss (inkludert), hvor vi blant annet får se Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.

Vi kommer tilbake til skipet før lunsj, og anbefaler deg å ta kaffe ute på dekk når skipet seiler ut fra byen i løpet av ettermiddagen. Det er en meget vakker utseiling fra Budapest!

Budapest - Donaus perle
Dag 3

Bratislava - Wien

I løpet av natten/morgenen seiler vi gjennom Gabcikovo-­slusen, den største slusen i øvre delen av Donau, før vi kommer til Bratislava ved frokosttider.

Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byrundturen her går med et lite turisttog gjennom sentrum opp til slottet og Slovakias parlament (inkludert).
På tilbaketuren spaserer vi gjennom den gamle bydelen med brosteinstorg, trange gater og vakre bygninger.

Mens vi nyter vår lunsj og ettermiddagen om bord, seiler skipet videre mot Wien. Vi ankommer valsenes by om kvelden.

Etter middag kan du bli med på en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (kr 650). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.

Billetter til konserten må bestilles og betales senest to uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare.

Skipet ligger ved kai om natten, så om kvelden er det muligheter for å oppleve denne flotte byen på egenhånd!

 

Bratislava
Dag 4

Wien - Wachaudalen

Vi våkner opp til en ny dag og etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur (inkludert). Vi opplever flere av Wiens historiske steder og severdigheter, blant annet Den spanske rideskolen, Hofburg-slottet og Operaen. I sentrum (Gamlebyen) spaserer vi gjennom de elegante handlegatene til Stefan-katedralen.

Ved lunsjtider forlater vi keiserbyen og setter kursen videre mot Passau.

Denne ettermiddagen kan nytes på dekk mens vakker natur passeres. Vi seiler etter hvert gjennom noen av de vakreste områdene langs Donau, bl.a. kulturlandskapet Wachaudalen. UNESCO framhever  Wachau som et unikt elvelandskap, omgitt av høye åser og fjell. Natur, tettsteder og verdifulle bygninger er godt ivaretatt. En rekke slott, klostre og ruiner er turisttilgjengelige vitnesbyrd om gamle tider.

I løpet av natten forlater vi Østerrike og seiler inn i Tyskland og delstaten Bayern.

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 5

Passau

«Du skal ikkje sova bort sumarnatta»! Ta med deg morgenkaffen på dekk og nyt den vakre seilingen på vei mot Passau, vi kommer nå inn i det sørøstre hjørne av den tyske delstaten Bayern.

Om ettermiddagen legger skipet til kai i denne så meget sjarmerende by, som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes.

Du må gjerne utforske denne 2000 år gamle byen på egen hånd, eller bli med på en inkludert guidet byvandring. Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel.

Nyt utseilingen fra Passau før du går til middag!

Passau
Dag 6

Regensburg

Vi ankommer Regensburg rundt frokosttider. Byen ligger ved Donau og er en av Tysklands eldste byer fra steinalderen og var hovedstad i Bayern. Regensburg var en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrigen.

I løpet av en 2-timers inkludert byvandring går vi gjennom sentrum og gjennom den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg er oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2006. Se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Deretter fortsetter vi til St. Peter-katedralen, som vi ser fra utsiden.

Etter byvandringen går vi tilbake til skipet for en bedre lunsj, og vi seiler nå videre mot Nürnberg.

Regensburg
Dag 7

Nürnberg

Denne morgenen ankommer vi middelalderbyen Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Nürnberg er først og fremst en hyggelig, gammel, godt bevart og levende by med interessante museer, historiske severdigheter og veldig godt øl!

Etter frokost starter vår inkluderte byrundtur, hvor vi blant annet kjører til det keiserlige slott – et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvor vi får oppleve en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Vi fortsetter over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken bygget i 1355-1362, og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg.

Det blir også litt tid på egenhånd i denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære, hvor du blant annet ser den gamle markedsplassen – omgitt av sjarmerende bindingsverkshus. Byen er også kjent for Nürnbergprosessen, rettsakene mot de tyske nasjonal-sosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd.

Skipet seiler videre mens vi nyter middagen i skipets restaurant.

Vi vil i løpet av kvelden seile inn Main – Donau-kanalen (også kalt Europa-kanalen) som består av 14 sluser og er et interiørmessig mesterverk som gjør det mulig å seile mellom elvene Main og Donau. Den menneskeskapte 171 km lange kanalen, får oss opp i 406 meters høyde over elver og veier!

Gamlebyen i Nürnberg
Dag 8

Bamberg

Denne morgenen legger vi til kai i Bamberg, den vakre og godt bevarte historiske byen som ligger idyllisk til blant elver og store skoger. Byen ligger i den nordlige delen av regionen i Bayern og cirka 25 mil nord for München, der elven Main møter Main-Donau-kanalen.

Etter frokost blir vi møtt av vår guide og går samlet inn til sentrum. Byen er bygget på syv høyder, og blir ofte sammenlignet med Roma. På hver topp står det en liten kirke, og Bamberg står også på UNESCOs verdensarvliste. Byvandringen går over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende hus og det unike Rathaus (rådhuset), hvor middelaldersk arkitektur fortsatt eksisterer der det står midt i elven mellom to broer. Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fisker-hus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz. Etter byrundturen returnerer vi til skipet, hvor vi spiser lunsj og seiler videre mot Wurzburg.

Det er vår siste dag om bord og om kvelden inviteres vi til Kapteinens festmiddag.

Rådhuset i Bamberg
Dag 9

Würzburg

Denne morgenen er vi klar for vår siste frokost om bord, deretter blir vi og vår bagasje hentet og det er klart for en liten by-sightseeing på vei til flyplassen.

Würzburg en vakker by ved elven Main i den tyske delstaten Bayern. Würzburg er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokk-palass. Fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo pryder taket og palasset står på UNESCOs verdensarvliste. Under vår bussrundtur besøker vi residensen og får omvisning her. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. På ferden videre passerer vi den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», det historiske rådhuset og den imponerende romanske katedralen.

Etter endt byrundtur setter vi kursen mot flyplassen i Frankfurt og fly tilbake til Norge.

Wurzburg
 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise
 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator Cruiseaway

MS River Navigator 4*

MS River Navigator har god komfort og lyst interiør. Skipet ble bygget i 2000 og renovert i 2013.
Lengde 110 meter, 3 dekk og plass til 134 reisende.

Skipet har romslige, velutstyrte fellesområder, og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige, og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air-condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.

Lugarene er 14 kvadratmeter. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.
Stort soldekk hvor du kan nyte reisen fra en solseng, eller hva med et slag sjakk under solen?

For nostalgisk moro er den nye Rat Pack Lounge et perfekt sted å slappe av og nyte ett glass med gode venner. Her serveres klassiske cocktailer, originale kunstverk og en jukeboks fylt med hits fra Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin, og andre ikoner på 50 og 60-tallets jazz og pop.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Budapest/Frankfurt – Oslo (pris fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 8 netters cruise i utvendig lugar
 • Utfluktspakke, se under
 • Enkel lunsj ved ankomstdagen
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag (valg mellom tre hovedretter)
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • En vinsmaking om bord
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag/underholdning om bord
 • Såpe/shampoo fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Utfluktspakke med 8 utflukter
Dag 2. Budapest, byrundtur med buss
Dag 3. Bratislava, guidet tur til fots og med turisttog
Dag 4. Wien, byrundtur med buss
Dag 5. Passau, byvandring
Dag 6. Regensburg, byvandring
Dag 7. Nürnberg, byrundtur med buss
Dag 8. Bamberg, byvandring
Dag 9.Würzburg, byvandring og Residence Palace

Prisen inkluderer ikke
Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
Klassisk kveldskonsert i Bratislava, må kjøpes om bord
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
Avbestillings- og reiseforsikring

Tips
Tips er en viktig del av mannskapets lønn, og forventes i store deler av verden, så også på elvecruise.
Rederiets anbefaling er ca. EUR 7 pr. reisende pr. dag til besetningen om bord.
I tillegg er det vanlig å tipse ca. EUR 1 hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
På utfluktene kan det forekomme en del gåing, det forventes at man skal kunne følge resten av gruppen i vanlig tempo.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.