Oppdag ikoniske viner i verdensklasse

Den skjulte perlen Jerez med Ingvild Tennfjord

Mann fotografert bakfra i vinmark med kurv med druer på skuldra.

Vil du bli med oss til selve vuggen for spansk vin? Jerez er ikke bare blant de eldste vinproduserende byene i Spania, med en historie som strekker seg tilbake til år 1110 f.k. De laget også ikoniske viner som skulle prege hele verden. Flamencoens arnested. Ikonisk arkitektur. Destinasjon for mat-elskere. Dette er turen for deg som vil tilbake til røttene. Er du vin-interessert og nysgjerrig? Liker du å forstå sammenhenger på tvers av landegrenser og århundrer? Da er dette turen for deg.

Hvite åskammer. Vinhus som katedraler. Aroma fra eiketønnene. Mange forbinder sherry med søtt skvip. I virkeligheten er smakene som regel tørre, salte og komplekse. Du vil lære deg å gjenkjenne de ulike stilene, finne kvalitet og ikke minst – forstå hvorfor de er så matvennlige.

Vi lærer deg klassikerne. Men aller mest gleder vi oss til å vise de nye vinene som markerer seg internasjonalt nå. Tørre hvitviner, med personlighet og krisp smak. De er ofte laget på druene Palomino eller Muscat. De har bidratt til å gjøre Jerez til et referansepunkt for mat og vin. Dette gjør turen særlig egnet for deg som:

Har sterk interesse for mat og vin i kombinasjon

Ønsker å lære mer

Liker å forstå teori og viderekomne begrep innen vinverden

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Jerez – blant de eldste vinproduserende byer i Spania

Jerez de la Frontera ligger mellom Sevilla og Cádiz og er kjent for tre hjørnestener: sherry og brandy, de hvite andalusiske hestene og som flamencoens vugge. Jerez blir vår base disse dagene og her er det meste i gåavstand. Den sjarmerende gamlebyens labyrintiske gater stammer fra over 500 år med muslimsk herredømme.

Stadig flere blir oppmerksomme på at mat og sherry er nært knyttet sammen og sherryvineddik fra Jerez benyttes av kokker over hele verden. Kanskje er det manzanilla du serverer neste gang til blåskjellene og en utsøkt brandy til å runde av måltidet?


Ingvild Tennfjord

Ingvild Tennfjord

Ingvild Tennfjord er en prisbelønnet skribent og Norges mest leste vinjournalist. Ukentlig når hun nær en million lesere gjennom sine vinspalter i Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad.

Bli bedre kjent med Ingvild

Program

3 frokoster og 3 middager inkludert

Mann fotografert bakfra i vinmark med kurv med druer på skuldra.

Høstingen er i gang.

Oversiktsbilde av stort lokale hvor vintønner lagres.

Innholdsrik vinkjeller hos Lustau.

Bærekraftige valg på denne turen:

Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

Vi har valgt restauranter som ligger i gangavstand fra hotellet. På den måten kutter vi unødvendig transport. Fra vi ankommer Jerez er vi til fots med unntak av en kort busstur til vinmarken utenfor Jerez.

Vi har valgt restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

Vi samarbeider med vinprodusenter som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel? Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Málaga t/r med Norwegian
 • Busstransport t/r flyplass og lokal transport ifølge program
 • Tre netter på 4* hotell inkludert frokost
 • 4 besøk hos nøye utvalgte produsenter med smaking på «øverste hylle»
 • Velkomstmiddag hos Bodegas González Byass med bodegaens viner
 • Avslutningsmiddag hos Bodegas Fernando de Castilla med bodegaens viner
 • 1 middag på anerkjent restaurant i Jerez med sherry-pairing
 • Ingvild Tennfjords deltakelse og kurskonsept ifølge program
 • Reiseleder fra Escape Travel


Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikkevarer utover det som er inkludert til maten
Flere vinturer med Ingvild Tennfjord