Et ekte skipseventyr!

Lofoten og Helgeland med Christian Radich

Christian-Radich

Sommeren 2020 legger tre flotte skuter ut på seilas langs norskekysten; Christian Radich, Wylde Swan og Gulden Leeuw. Vi mønstrer på i Harstad og blir med om bord på Christian Radich på to av de fineste strekningene langs kysten – langs Lofoten til Reine, og videre via den vakre nordlandskysten ned til Sandnessjøen.

”Å seile med Christian Radich er en uforglemmelig opplevelse som gjør at man vil være med på seilas sommer etter sommer. Og ikke nok med det, det er en vinn-vinn-situasjon. Du får ditt livs ferie samtidig som du bidrar til å holde vår kulturarv i live”, sier en tidligere medseiler.

Du kalles medseiler, fordi du blir med på arbeidet om bord. Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med den imponerende skuta på tokt. Du deltar i arbeidet om bord og oppgaver tilpasses dine evner og interesser. Jo flere som jobber med seilene i riggen, jo mer vil skuta kunne seile. På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære om knuter, seil og sjømannskap. Seiltoktene er en positiv utfordring for kropp og sjel, og en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Flybilletter Oslo-Evenes, Sandnessjøen-Oslo
  • Transport t/r flyplassen-Chr Radich
  • 7 netter om bord på Christian Radich
  • Utflukt til Å, besøk på Lofoten tørrfiskmuseum og fiskesuppe på Reine Rorbuer
  • Besøk og entre Alstadhaug og Petter Dass museet
  • Helpensjon fra og med middag dag 1 til frokost dag 8
  • Lokale skatter

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer

Helse. Alle med normalt god helse kan seile med Christian Radich. Det forventes at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Alle må fylle ut en helseerklæring. Denne sendes ut av Christian Radich før turen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær.

Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen.

Christian Radich er dessverre ikke egnet for deg som benytter rullestol eller krykker, og mennesker med anfallslidelse som for eksempel epilepsi, kan normalt ikke delta på tokt. Allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem, men må opplyses om ved bestilling av turen.

Lignende turer