Fjell, skjær og fiskevær

Eventyrlige fjellturer i Lofoten

Lofoten - Norge

Du trenger slett ikke reise verden rundt for den mest spektakulære naturen. En fottur i Lofoten har alt du kan drømme om! Ville, taggete fjell, lune viker og dype fjorder venter oss i Lofoten. Idylliske røde rorbuer i vannkanten, lukt av tørrfisk og ramsalt sjø – ikke rart folk kommer fra hele verden for å oppleve dette!

Dette blir en variert tur - vi skal utforske øya Skrova, gå fjelltur i midnattssol, kjenne på den kritthvite sanden i Kvalvika, og gå på fiskeværsvandring og galleri i Henningsvær. Du får også tid til å utforske den lille, men innholdsrike byen Svolvær.

Vi bor godt på samme hotell hele uka, og har kun med dag­stursekk på turene.

Bo godt på flotte Thon Hotel Svolvær - i superior rom

Turer til Ryten, Kvalvika, Skrova, Hoven og Djevelporten

Topptur i midnattssol

Avreiser

 • 22.08.2024
  6 dager

  Utsolgt

  Fra kr 24.370,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Gunnar Sevåg

Høydepunkter

Program

5 frokoster, 3 nistepakker og 3 middager inkludert

Svolvaer er det administrative sentrum for Vagan kommune (9.200 innbyggere) i Nordland fylke, Norge. Det ligger på øya Austvagoya i Lofoten skjærgård. Annet enn den massive fiskerinæringen, blir turisme stadig viktigere. Svolvaer er også et viktig transportknutepunkt og favorittsted for turister som besøker Lofoten. Cirka 200 000 turister besøker Svolvaer hvert år.

Svolvær - inngangsporten til Lofoten.

Typisk rød rorbu-fiskehytte i Svolvær i Lofoten, Norge, opplyst av midnattssolen

Du kan fortsatt se de klassiske rorbuene i Svolvær.

Henningsvær, fiskehavn på Lofoten, naturskjønn luftfoto

Det vakre øyriket ved Henningsvær.

6754db8f cf5c 4c6a 989c a3201d9bcee5

Midnattssol på Hoven. XXLofoten

Pete oswald and sophie stevens lofoten norway photo hamish smith 01 6678940

Vakre Kvalvika. Hamish Smith

Lofoten - Norge

Ryten - med fantastisk utsikt!

Her skal vi bo

Thon Hotel Svolvær

Nyåpnet hotell i Svolvær - nytt og moderne på kaikanten.

Thon Hotel Svolvær har store og komfortable rom. Alle rommene har moderne design, lekre detaljer og farger med flott utsikt mot hav eller fjell.
Hotellet har restaurant, bar, treningsrom, badstue, en stor, moderne konferansesal og et eget fiskebruk.
Her kan du lese mer om hotellets Bærekraftsprofil.

Gode matopplevelser
Her får du servert unike matopplevelser – både inne og ute. På kaiområdet finnes en stor uteservering med eget kjøkken, to barer og stor vedfyrt pizzaovn.
I den innendørs restauranten Bistro tilbys spennende retter som helstekt Lofotlam, skrei, laks og kalvelår. Kokkene har et tett samarbeid med lokale leverandører og velger kun råvarer av ypperste kvalitet. Bærekraftig og kortreist mat er viktig og de har et eget gartneri på taket av hotellet. Målet er at minimum 50% av deres grønnsaker skal være selvforsynt innen to år. Hotellet har også et eget økologisk bakeri.

Flotte kurs og konferansemuligheter
Hotellet har en stor, lys og luftig eventsal. Med en takhøyde på ni meter på det høyeste, syv meter høye vinduer og det beste innen lys, lyd, AV- og sceneinstallasjon, egner storsalen seg til alt fra selskaper og kick-off, til konserter, messer, utstillinger og andre små og store eventer.

Bærekraftige valg på denne turen:

Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

Hotellet vi benytter er miljøsertifisert. Se vedlagt info om hotellets miljøsertifisering/tiltak: Bærekraft i Thon Hotels | Thon Hotels

Vi har valgt restauranter som ligger i gangavstand fra hotellet. På den måten kutter vi unødvendig transport. Både hotellets restaurant og Børsen Spiseri fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.


Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel? Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly t/r Oslo-Evenes med Norwegian
 • 5 overnattinger med frokost
 • 3 middager
 • 3 nistepakker
 • 4 fotturer med lokal guide
 • All buss- og båttransport iht. program
 • Inngang på Galleri Lofotens Hus
 • Reiseleder fra Escape
 • Lokal guide på fotturene

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer

Vanskelighetsgrad

Denne turen er klassifisert som middels vanskelig, men vær oppmerksom på at enkelte av turene går i bratt og ulent terreng. Selv om dagsturene ikke er veldig lange, krever turen derfor at du er vant til å ferdes i fjellet.

Lignende turer