Pasjonsspillet i Oberammergau MED OPERA I VERONA

/ TO DRØMMER – ÉN TUR!

Idylliske Bayern i Sør-Tyskland:
Pasjonsspillet i Oberammergau settes opp hvert 10. år og er enormt populært. En dramatisk historie ble til en tradisjon som lever i høyeste grad etter over 400 år. Når pasjonsspillet arrangeres i 2020, er det 42. gang det settes opp. Vil du oppleve det så husk: Det er 10. år til neste gang!

Verona i Nord-Italia:
Operafestspillene på Arena di Verona
er en opplevelse utenom det vanlige. Den gamle romerske arenaen setter en ramme rundt operaforestillingene som på magisk og eventyrlig vis tar pusten fra publikum! Operaen Aida av Giuseppe Verdi  har vært en publikumssuksess i år etter år etter år. Man mangler ord når man skal dele opplevelsen med venner og kjente…

I tillegg til pasjonsspillet og opera i Verona, er det også flere høydepunkter på reisen vår:

  • Valgfri forestilling av operaen «Nabucco» (Nebukadnesar) av Giuseppe Verdi
    på Arena di Verona
  • Mulighet for dagstur til Venezia ved Adriaterhavet eller Desenzano ved Gardasjøen
  • Busstur over fantastiske landskap i Alpene fra Italia til Østerrike
  • Sightseeing og besøk i Innsbruck, vintersportssted og hovedstad i Tirol i Østerrike

Bakgrunnen for pasjonsspillet er både spennende, dramatisk og spesiell:

Det hele startet med trettiårskrigen (1618-1648) som tilsynelatende var en religionskrig mellom protestantiske og katolske land, men i realiteten en rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Krigen førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert.

Da byllepesten kom til Oberammergau tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år. Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt, og de som var syke ble friske igjen.

Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger, frem til forestillingen i 2020. Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. 16. mai 2020 åpnes sesongen. Oberammergau ønsker velkommen til fest, farger og folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

Gjennom historien har pasjonsspillet også vært omdiskutert, ikke minst i forbindelse med 2. verdenskrig og jødeforfølgelsen i Nazi-tyskland. Mange, inklusive den katolske kirke, har pekt på at spillet nørte opp under antisemittismen i Tyskland. Underveis er flere sekvenser i spillet justert for å møte denne kritikken. Våre reiseledere vil også ta opp de kontroversielle sider ved spillet underveis på turen.

Bli med på tiårets teateropplevelse i Oberammergau og operafestspill i Arena di Verona!

Last ned reiseprogram
  • Pasjonsspillet i Oberammergau kan bare oppleves hvert 10 år!
  • Turen går i samarbeid med Vårt Land Reiseklubb, og er åpen for alle interesserte
Reiseleder
Turid Egeberg Lund og Jon Magne Lund

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger