Pasjonsspillet i Oberammergau MED OPERA I VERONA

/ TO DRØMMER – ÉN TUR!

Idylliske Bayern i Sør-Tyskland:
Pasjonsspillet i Oberammergau settes opp hvert 10. år og er enormt populært. En dramatisk historie ble til en tradisjon som lever i høyeste grad etter over 400 år. Når pasjonsspillet arrangeres i 2020, er det 42. gang det settes opp. Vil du oppleve det så husk: Det er 10. år til neste gang!

Verona i Nord-Italia:
Operafestspillene på Arena di Verona
er en opplevelse utenom det vanlige. Den gamle romerske arenaen setter en ramme rundt operaforestillingene som på magisk og eventyrlig vis tar pusten fra publikum! Operaen Aida av Giuseppe Verdi  har vært en publikumssuksess i år etter år etter år. Man mangler ord når man skal dele opplevelsen med venner og kjente…

I tillegg til pasjonsspillet og opera i Verona, er det også flere høydepunkter på reisen vår:

 • Valgfri forestilling av operaen «Nabucco» (Nebukadnesar) av Giuseppe Verdi
  på Arena di Verona
 • Mulighet for dagstur til Venezia ved Adriaterhavet eller Desenzano ved Gardasjøen
 • Busstur over fantastiske landskap i Alpene fra Italia til Østerrike
 • Sightseeing og besøk i Innsbruck, vintersportssted og hovedstad i Tirol i Østerrike

Bakgrunnen for pasjonsspillet er både spennende, dramatisk og spesiell:

Det hele startet med trettiårskrigen (1618-1648) som tilsynelatende var en religionskrig mellom protestantiske og katolske land, men i realiteten en rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Krigen førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert.

Da byllepesten kom til Oberammergau tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år. Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt, og de som var syke ble friske igjen.

Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger, frem til forestillingen i 2020. Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. 16. mai 2020 åpnes sesongen. Oberammergau ønsker velkommen til fest, farger og folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

Gjennom historien har pasjonsspillet også vært omdiskutert, ikke minst i forbindelse med 2. verdenskrig og jødeforfølgelsen i Nazi-tyskland. Mange, inklusive den katolske kirke, har pekt på at spillet nørte opp under antisemittismen i Tyskland. Underveis er flere sekvenser i spillet justert for å møte denne kritikken. Våre reiseledere vil også ta opp de kontroversielle sider ved spillet underveis på turen.

Bli med på tiårets teateropplevelse i Oberammergau og operafestspill i Arena di Verona!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.08.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Pasjonsspillet i Oberammergau kan bare oppleves hvert 10 år!
 • Turen går i samarbeid med Vårt Land Reiseklubb, og er åpen for alle interesserte
Reiseleder
Turid Egeberg Lund og Jon Magne Lund

Avreiser

 • Avreisedato 10.08.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 19 900,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - Mandag 10. august 2020

Fra Norge til Verona

Vi flyr fra Gardermoen* og lander i Verona i Italia. På flyplassen venter bussen som tar oss inn til hotellet. Vi sjekker inn og får litt tid før vi samles til felles middag. (Middag)

* Flytider og flyselskap vil bli opplyst nærmere avreise til alle påmeldte. Når dette programmet produseres, er det for tidlig å bestille fly. Primært legger vi opp til avreise fra Oslo ca midt på dagen med ankomst Verona om ettermiddagen.

 

Julies balkong i Verona, med statuen av henne i forgrunnen
Dag 2 - Tirsdag 11. august 2020

Fridag i Verona og tilbud om opera

Etter frokost skal vi gjøre oss litt kjent i Verona. Vi starter  på Piazza Bra med Arena di Verona som er er et romerske amfiteater, og faktisk 50 år eldre enn Colosseum i Roma! Forøvrig er byen kjent  som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg. Vi får se den berømte Julie-balkongen og statuen av henne som er et populært motiv for fotoglade turister. På vår vandring i byen får vi oppleve et fargerikt folkeliv og storslått arkitektur. Og vi får et godt overblikk over sentrum, de forskjellige bydelene og de mange restaurantene som tilbyr utsøkte italienske retter. Reiselederne anbefaler aktuelle restauranter for lunsj og ettermiddagen og kvelden er avsatt til fritid på egen hånd. Vår forestilling på Arena di Verona blir i morgen kveld, men allerede i kveld blir det anledning til å se operaen Nabucco (Nebukadnesar) på Arena di Verona. Nabucco er en opera i fire akter av Giuseppe Verdi. Kryss av ved påmelding dersom du/dere ønsker å gå på opera i kveld. Det koster kr 1 250,- pr. person på gode nummererte plasser! (Frokost)

Arena di Verona byr på musikkopplevelser i verdensklasse
Dag 3 - Onsdag 12. august 2020

Fridag og operaen Aida på Arena di Verona

Dagens program starter med en felles middag kl 18:30 på en av Veronas mange restauranter. Det betyr at man har hele dagen til disposisjon etter egne ønsker og behov. Verona er en hyggelig by på alle vis, og det er trivelig å bare være, rusle og handle i byen. Dessuten kan man enkelt ta seg en tur i distriktene rund om man vil. Både Gardasjøen og Venezia er innen rekkevidde uten at det blir stress. Reiselederne vil orientere om muligheter og aktuelle reisemål. Det enkleste er å ta toget. Det tar ca 1 time og 15 min til Venezia og ca en halvtime til Desenzano ved Gardasjøen. I kveldingen møtes vi som sagt for å spise middag og gå sammen til Arena di Verona. Mer fantastisk operascene finnes ikke hele verden! Når mørket senker seg, gongongen slår, publikum har funnet sine plasser, og orkesteret setter i gang, er det tid for å klype seg i armen. Det er da eventyret begynner. Akustikken på denne eldgamle arenaen er nemlig helt eksepsjonell, og her er mikrofoner overflødige. Så vær forberedt på en opplevelse for livet! Det er ikke for ingenting at mange har fått sansen for opera nettopp her i Verona, og reiser hit igjen og igjen! (Frokost og middag)

Arena di Verona ligger midt i hjertet av byen og ble åpnet år 30 eKr.
Dag 4 - Torsdag 13. august 2020

Fra Verona til Innsbruck

I dag skal vi krysse Alpene over til Østerrike. Det er alltid like spektakulært å beundre naturen i Alpene! Dramatiske landskap med vakre, grønnkledde daler og ruvende spisse topper ledsager oss på veien til Innsbruck. Effektiv kjøretid er mellom tre og fire timer, men vi tar oss god tid, nyter utsikten og spiser lunsj underveis. Vel framme i Innsbruck blir det sightseeing i byen som er delstatens Tirols hovedstad. Den ligger ved elven Inn og er omkranset av høye fjell. Bybildet er preget av mange gotiske og barokke bygninger. Innsbruck har vært residensby for Tirols grever siden 1420 og for enkelte østerrikske erkehertuger og tysk-romerske keisere. Innsbruck er også kjent som et vintersportssted og har arrangert flere VM og Vinter-OL to ganger (1964 og 1976). Om ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell og reiselederne legger til rette for felles middag for dem som har lyst til å gå ut sammen. (Frokost og lunsj)

Jesus renser templet på Palmesøndag, pasjonsspillet 2010 (Photo courtesy of Passion Play 2020 Oberammergau www.passionsspiele-oberammergau.de)
Dag 5 - Fredag 14. august 2020

Pasjonsspillet i Oberammergau

I dag skal vi til Oberammergau. Etter frokost starter vi på den ca 1,5 timer lange bussturen som bringer oss til idylliske Oberammergau ved foten av Alpene. Vi er nå i Bayern som er den sørøstligste av de tyske delstatene med München som hovedstad. Bayern var i flere hundre år eget kongerike, en inngikk som en forbundsstat i Tyskland i 1871. Oberammergau er en by og kommune som ligger i Ammertal ved elven Ammer (Amper). Derav navnet Oberammergau, – det finnes også et Unterammergau! Det bor ca. 5 500 mennesker i Oberammergau. Vel framme blir det tid til å rusle rundt i byen og finne seg et sted å spise lunsj. Vi må bare passe på å være på plass i god tid til pasjonsspillet som begynner kl 14:30. Vi gleder oss til en stor opplevelse! Ord kan vanskelig beskrive hvordan det oppleves å overvære det gedigne pasjonsspillet i Oberammergau! Det er en tre timers pause midt i spillet. Denne benytter vi til å spise middag og slappe litt av. Så er vi tilbake i amfiet, som har plass til 4500 mennesker, for å se siste delen av pasjonsspillet. Det forventes å slutte kl 22:30 og vi overnatter på et lokalt hotell. (Frokost og middag)

Oberammergau ligger idyllisk ved foten av Alpene
Dag 6 - Lørdag 15. august 2020

Hjemreise fra München til Norge

Etter en god natts søvn og en velsmakende frokost går turen til München. Av de tyske byene er det bare Berlin og Hamburg som er større enn München, som med sine forsteder har over fire millioner innbyggere. München har omfattende industri og er et av de viktigste teknologiske sentrene i Europa. Avhengig av flytid (som vi ikke får bekreftet før ca 11 mnd før avreisedato) vurderer vi om vi får tid til å ta med oss noen av Münchens severdigheter, før vi reiser til flyplassen for å returnere til Norge. (Frokost)

München med Olympiaparken i forgrunnen

Reisebetingelser

Pris pr person i dobbeltrom: Ca kr 19 900,-
Enkeltromstillegg: Ca kr 3 900,-

Prisen inkluderer:
• Fly Gardermoen – Verona og München – Gardermoen, inkl. flyskatter
• Overnatting 5 netter på hoteller i turistklasse
• Mat som oppgitt (i parentes) etter hvert dagsprogram
• Inngangsbilletter og transport ifølge programmet
• Nummererte billetter til pasjonsspillet i Oberammergau
• Nummererte billetter til operaen Aida i Arena di Verona
• Norske reiseledere på hele turen og lokale byguider underveis

Prisen inkluderer ikke:
• Drikke til inkluderte måltider
• Tips til sjåfør og guider underveis, kr 350,- pr pers
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Frivillig opera tirsdag 11. august, kr 1 250,-. Kryss av ved påmelding dersom du dere ønsker denne.

Prisen er foreløpig inntil flyseter er bekreftet. Hoteller og busselskap har ennå ikke klare sine 2020-priser. Det er derfor viktig å understreke at oppgitt pris er estimert, og vil kunne endres når endelige kontrakt-priser er på plass. Programmet vil så langt som mulig følge oppsatt dagsplan, men med forbehold om endringer. Endelig program med informasjon om flyselskap og aktuelle hoteller sendes alle påmeldte ca 10 mnd. før avreise.

I Oberammergau er pasjonsspillet helt og holdent styrt av det de kaller «Oberammergau Committee». De har monopol på en- og todagspakker som inneholder overnatting, lokal transport og billetter til pasjonsspillet. Vi har fått foreløpig tildeling av hotell, men endelig bekreftelse gis ikke før nærmere spilldato. Vi har i utgangspunktet bedt om hotell i selve Oberammergau by, men kan bli plassert i nærområdet rundt Oberammergau. Nærmere informasjon sendes våre deltagere når hotellene er endelig bekreftet.

Avbestillingsregler:
Det gjelder egne avbestillingsregler på turene til Oberammergau. Escape Travel har allerede betalt betydelige depositumsbeløp for å sikre plass på hoteller og pasjonsspillet i Oberammergau. Våre generelle reisebetingelser finner du her. Men på denne turen gjelder følgende presisering/tillegg til våre generelle avbestillingsgebyrer:

 • Inntil 185 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra 184 til 145 dager før avreise: 20 % av reisens pris
 • Fra 144 dager til 95 dager før avreise: 50 % av reisens pris
 • Fra 94 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

 Vi understreker viktigheten av å tegne gyldig reise- og avbestillingsforsikring!

 

Praktiske opplysninger og informasjon om reisen vil bli tilsendt alle påmeldte i god tid før avreise.

 

 

Turid Egeberg Lund og Jon Magne Lund

Reiseledere

Reiseledere

Turid Egeberg Lund er utdannet som musikklærer og sangpedagog ved Musikkhøgskolen, med sang som hovedfag. Hun var ansatt i Osloskolen i en årrekke og jobbet senere med økonomi på Oslo musikk- og kulturskole til hun gikk av med pensjon.

Jon Magne Lund er utdannet teolog, men har arbeidet som redaktør i det aller meste av sitt yrkesliv, de siste 20 årene i avisen Vårt Land, som sjefredaktør og i andre redaktørstillinger.

Turid og Jon Magne bor i Oslo sentrum og ønsker deg velkommen til fine opplevelser i Italia, med opera i Verona som høydepunkt, samt i Oberammergau, med det verdensberømte pasjonsspillet som det sentrale. Det kan man oppleve bare hvert tiende år, så dette er en sjelden anledning!