Syv land og fem hovedsteder langs Donau – fra Wien til Bucuresti

/ Elvecruise på Donau gjennom Jernporten

 

    • Seil gjennom syv land mens du bor på et lekkert flytende «hotell» i 11 dager.
    • Du bor komfortabelt i lyse og utvendige lugarer på vårt førsteklasses skip MS River Discovery II.
    • Besøk fem hovedsteder, en rekke historiske byer og landsbyer.
    • 8 inkluderte utflukter som tar deg nærmere historien og kulturen, blant annet en innholdsrik lokal lunsj med underholdning.
    • Smakfulle måltider om bord, samt «afternoon tea» og kvelds-snacks.
    • Gled deg til flere opplevelser om bord som bl.a. vinsmaking, underholdning og foredrag.
    • Erfarne og trivelige reiseledere er med på hele turen fra Norge.

Les mer om skipet, tilbudene om bord og utfluktene her

Avganger fra Bucuresti til Wien finner du her

Avganger fra Wien til Bucuresti med ekstra dag i Bucuresti finner du ved å klikke her

Avganger med foredragsholdere:
13. – 23. april Torbjørn Færøvik er med fra Wien til Bucuresti
02. – 12. juni Terje Svabø er med fra Beograd til Wien (05.- 11.juni)
20. – 30. september Marvin Wiseth er med fra Budapest til Bucuresti (24.- 30.september)

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 20 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 11.08.2020 (3 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager

Avreiser

 • Avreisedato 11.08.2020
 • Avreisested Bergen Flesland, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola, Trondheim Værnes
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 21 480,-
 • Avreisedato 20.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 480,-
 • Avreisedato 10.10.2020
 • Avreisested Bergen Flesland, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola, Trondheim Værnes
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 20 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Wien

Vår reise starter med fly fra Norge til Wien, valsens hovedstad! Fra flyplassen kjører vi med buss til vårt førsteklasses skip, MS River Discovery II, som skal være vårt hjem på denne opplevelsesreisen. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans stab. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 2

Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur som er inkludert i programmet. Vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet, hvor det er tid for lunsj.

Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd.

Om kvelden er det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss ( kr 680 ved forhåndsbestilling). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.
Billetter til konserten må bestilles og betales senest to uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare.

Sent om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!
Dag 3

Bratislava

Tidlig om morgenen kommer vi til Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Vi legger til sentralt, i gåavstand til den hyggelige gamlebyen.
På den inkluderte byrundturen
spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteins­torg og sjarmerende trange gater. Retur til skipet for lunsj.
Ettermiddagen er til fri disposisjon. Bruk den til å slappe av om bord, eller til å ta en rusletur i byens trange gågater med pastellfargede bygninger på egen hånd. Kanskje du ønsker å legge turen opp til slottet og Slovakias Parlament for å nyte utsikten, eller foretrekker du å besøke et av byens mange koselige serveringssteder?

Skipet ligger til kai en kort spasertur fra gamlebyen i Bratislava.
Dag 4

Budapest

Vi nyter en avslappende formiddag om bord mens skipet seiler langs den slovakisk/ungarske grensen og følger Donaus kne – der elven svinger i nesten rett vinkel og fortsetter sørover. Fra skipet er det god utsikt til det vakre landskapet, Esztergom Basilica – som er den største basilikaen i Ungarn, og festningsruinene i Visegrad.
Skipet ankrer opp sentralt i Budapest ved lunsjtider.

Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Om ettermiddagen er det inkludert byrundtur hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan Katedralen. Ett av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.
Det blir tid til å rusle litt rundt i byen på egenhånd frem til middagen serveres om bord.

Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land (57 euro). Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai i Budapest over natten.

 

Skipet ankrer opp midt i sentrum av Budapest.
Dag 5

Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Benytt anledningen til å utforske Budapest på egen hånd, ta en tur i byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag om bord. 

Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (38 euro), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grottehospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Etter lunsj kan du fortsette å utforske Budapest på egen hånd, kanskje du vil ta en tur på det flotte markedet? Det blir musikalsk underholdning i salongen i løpet av kvelden, og i nitiden kaster skipet loss og seiler gjennom den vakkert opplyste byen med kurs for Osijek. Dette er et absolutt høydepunkt, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

Utseilingen fra Budapest er spektakulær.
Dag 6

Osijek

I løpet av morgentimene seiler vi videre og krysser grensen mot Kroatia,vi nyter en  rolig formiddag om bord, og litt utpå ettermiddagen kommer vi til den kroatiske byen Osijek. Byen ligger ved elven Drava, en av sideelvene til Donau. Her skal vi på en inkludert byrundtur og blir kjørt med buss til den tidligere befestede gamlebyen Tvrdja, kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Etter en hyggelig spasertur gjennom festningsbyen fortsetter vi med buss til Osijek. Her blir det tid til å rusle litt på egen hånd før vi returnerer til skipet for middag.
Sent om kvelden fortsetter cruiset mot Novi Sad.

Osijek gotiske katedral.
Dag 7

Novi Sad

Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Etter frokost møter vi vår lokale guide som tar oss med på en inkludert byrundtur. Vi spaserer gjennom sentrum til markedet og den historiske bydelen.

Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret ved Fruska Gora fjellet  (35 euro). Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet kong Milan I av Serbia og prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad stopper vi i den lille vinbyen Srmski Karlovci, som er sentrum for vinproduksjonen i dette området. Vi besøker en familie som er kjent for å produsere deilig honning og den spesielle Bermet vinen. Her får vi smake på ulike varianter.
Retur til skipet, som sent om kvelden setter kurs for Beograd.

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder.
Dag 8

Beograd

Vi ankommer Beograd, Serbias livlige hovedstad, tidlig om morgenen. Etter frokost blir vi med på en inkludert byrundtur og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset og prinsesse Ljubicas palass. Det blir også litt tid til å oppleve byen på egenhånd.

Når det kommer til lokale tradisjoner og gjestfrihet er Balkan en fantastisk destinasjon. I dag får vi oppleve dette når vi blir invitert på lunsj på lokalt vis. Vi nyter smakfulle, hjemmelagede delikatesser akkompagnert av levende musikk. Til maten serveres det selvfølgelig også lokalt drikke, her blir det garantert god stemning! Etter en hyggelig og morsom lunsj returnerer vi til skipet.

Om kvelden er det inkludert serbisk aften og folkloreshow om bord. Det blir også fremvisning av de håndstrikkede Sirogojno genserne som er viden kjent for sine vakre landskapsmotiv. 

Om natten legger skipet ut fra Beograd med kurs for Jernporten.

Smak hjemmelaget serbisk mat og drikke - vi underholdes av landsbyens blide musikanter.
Dag 9

Jernporten

I løpet av natten har skipet tatt seg frem til begynnelsen av den 120 km lange naturskapte kløften vi skal seile gjennom i dag. På det smaleste er elven 150 meter bred. Du kan velge å bli om bord og nyte utsikten fra skipet hele dagen, eller du kan bli med på en valgfri formiddagsutflukt (45 euro) og tilbringe ettermiddagen om bord. Vi går i land ved Golubac festningen som ligger ved inngangen til kløften. Den imponerende festningen med sine ni tårn hadde en strategisk beliggenhet og er et viktig bidrag til den lokale historien. Vi fortsetter langs den første delen av kløften med storslagen utsikt til elven og området fra høydedraget. På veien besøker vi det arkeologiske utgravningsstedet Lepenski Vir, hvor det er gjort funn av den eldste faste bosetningen i Europa, stadfestet til ca 6000 år f.Kr. I den lille byen Donji Milanovac går vi om bord i skipet igjen og spiser en god lunsj.

Etter lunsj fortsetter vår ferd på Donau gjennom Jernporten og den høyeste delen av kløften. Dagens seilas regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser.

Om kvelden inviteres det til Kapteinens festmiddag om bord.

I løpet av natten ankommer vi den lille bulgarske elve-havnebyen Vidin, som er sentrum for skips­byggingen i Bulgaria. 

Vi seiler gjennom Jernporten og får se Decebels bistre ansikt i fjellet.
Dag 10

Vidin

Etter frokost er det inkludert byvandring i Vidin, der vi blant annet får se Baba Vida-festningen – byens historiske landemerke.
Baba Vida er den best bevarte og viktigste middelalderfestningen i Bulgaria. Fra festningen er det fin utsikt over elven og området.
Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd. Ta en spasertur gjennom byens gågate på vei tilbake til skipet.

På ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradchik (35 euro), som ligger cirka en times kjøring fra Vidin. Belogradchik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også for sitt store festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria. 

Om kvelden legger skipet ut på den siste strekningen av cruiset, som går langs grensen mellom Bulgaria og Romania.

Baba Vida-festningen i Vidin.
Dag 11

Turnu Magurele–Bucuresti–Norge

Etter frokost forlater vi skipet i elvehavnebyen Turnu Magurele og kjører cirka to og en halv time til Bucuresti, Romanias hovedstad. Her blir det en liten byrundtur, der vi blant annet får se Revolusjonsplassen, Nasjonalteateret, Athenaeum og Folkets Hus. Vi ender opp i den sjarmerende gamlebyen, hvor vi spiser en enkel lunsj før vi kjører til flyplassen.

Fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Bulevardul Unirii som leder opp mot parlamentspalasset i Bucuresti. Palasset var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da den ble bygget. Bygningen huser i dag Romanias parlament.

Om skipet

MS River Discovery II (4*+)
Byggeår 2012
Lengde 125,5 m
Antall dekk 4
Passasjerer 170
Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk, samt restaurant, lounge/bar, resepsjon, bibliotek, Captains Club, treningsrom og gratis wifi. I resepsjonsområdet er det også en kaffemaskin (24/7), isbit-maskin og en liten souvenir-butikk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, samt TV, minisafe, hårføner, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Standard  lugarene er 16 m² og De Luxe-suitene er 23 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Alle lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

 • River Discovery II til kai
 • River Discovery II
 • River Discovery II
 • River Discovery II - standard lugar
 • Bad på River Discovery II
 • Compass Rose Restaurant på River Discovery
 • Europe, Germany, Bavaria, Passau

Reisebetingelser

Klassisk konsert i Wien kan forhåndsbestilles senest to uker før avreise, de øvrige valgfrie utfluktene bestilles og betales ombord, vi tar forbehold om endringer

Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt Pris i euro
1 Wien
2 Wien Byrundtur Klassisk konsert (kan forhåndsbestilles til kroner 680,-) € 70
3 Bratislava Byrundtur
4 Budapest Byrundtur Folkloreshow og Budapest by night € 57
5 Budapest Krigshospitalet € 38
6 Osijek Byrundtur
7 Novi Sad Byvandring Utflukt til Krushedol-klosteret og vinbyen Srmski Karlovci € 35
8 Beograd Byrundtur og landsbybesøk med lunsj
9 Jernporten Utflukt til Golubac-festningen og arkeologisk utgravningsområde € 45
10 Vidin Byvandring og Baba Vida festningen Utflukt til Belogradchik-fjellene € 35
11 Bucuresti Byrundtur

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Wien/Bucuresti–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til lunsj siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag, velg mellom tre hovedretter
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og winerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag om bord
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Serbisk aften med musikk og folkloreshow
 • Lokal lunsj med hjemmelagede spesialiteter og underholdning
 • Åtte utflukter iht. program
 • Enkel lunsj i Bucuresti
 • Såpe, shampo osv. fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 80 euro pr. reisende til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON:
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.
Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.
Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.