Få plasser igjen!

Vincruise på Rhône med Geir Salvesen

Avignon-broen med Popes Palace i Provence, Frankrike

For livsnytere er dette rene drømmeturen! Vi skal seile gjennom et landskap som har inspirert mange store kunstnere mens vi nyter de fineste viner. Tenk å sitte en stjerneklar kveld på dekk og nyte det samme synet som inspirerte Vincent van Gogh til å male «Stjernenatt over Rhône». Det kan bli magisk.

Vi går i land på sjarmerende steder som Mâcon, Tain L`Hermitage og Châteauneuf-du-Pape, navn som klinger fristende i en vinelskers ører. Selvsagt skal vi også innom en rekke vingårder og smake på spesialitetene deres. Enten du allerede er vinkjenner eller ikke har så mye kunnskap om vin (ennå…!), så har vi det perfekte reisefølge; Vinekspert Geir Salvesen og vinskribent Gunnhild Bjørnsti vil holde vinsmakinger om bord og dele sin kunnskap med oss.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat ombord

Utflukter og vinsmakinger inkludert

Høydepunkter

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist, forfatter og vinekspert med bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Han har forfattet 15 bøker om vin og mat og har besøkt de fleste vinområdene i verden. Han har invitert på vinturer til Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia og flere europeiske land. Men dette er første gang han inviterer til Georgia. Høsten 2019 var han på studiereise i Georgia, og nå inviterer han med seg førstemann til mølla …

Les mer om Geir her

Seilingsrute

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet MS Van Gogh på seilas på elven Rhone

Rangert 4plus stjerner

MS Van Gogh

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999 (totalrenovert 2017)
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 105

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk alene.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Montpellier/Lyon–Oslo
  • Flyskatter og havneavgifter
  • Transport mellom flyplass og skip
  • Fem netters cruise i utvendig lugar
  • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
  • Drikkevarer (se eget punkt om drikkepakke)
  • Sju utflukter inkludert
  • Underholdning i salongen
  • Utflukter og vinsmakinger iht program
  • Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti med som reiseledere fra Norge

Dette er ikke inkludert

• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører

• Avbestillings- og reiseforsikring

DRIKKEPAKKE
En vinpakke med spesielt utvalgte kvalitetsviner til alle lunsjene (buffet) og middagene (4 retter) om bord er inkludert i prisen. Du vil da bli servert ett glass av nøye utvalgte, lokale kvalitetsviner til forrett og hovedrett. Det er også mulig å bestille vin fra vinlisten om bord, hvis man heller ønsker det (ikke inkludert). Vann, vin, øl, juice og kaffe (ikke champagne og vin fra vinlisten) er også inkludert.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 40 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer