Par på elvecruisedekk.

Fem om elvecruise på Donau

Publisert: 19. april 2024

Hvem er det som reiser på elvecruise?

Vi tok en prat med noen av gjestene våre på elvecruiset gjennom syv land og fem hovedsteder på Donau. Hva synes de om elvecruise? Hvorfor akkurat dette cruiset?

I 20 år har våre gjester reist på elvecruise rundt om på verdens elver. Vi i markedsavdelingen var så heldige å få være med på Donau-cruise i april – i strålende vær – og der ble vi kjent med mange trivelige mennesker.

Her er noen av dem, og hva de tenker om å være på elvecruise:

Portrett av par.

Magne Velure og Aud Manheim synes livet på elvecruise er både avslappande og innhaldsrikt.

– Elvecruise er både enkelt og variert

Magne Velure frå Lillehammer og Aud Manheim frå Seljord:

– Dette er fyrste gong me er på elvecruise, og denne ruta gjennom sju land og fem hovudstadar har lenge stått øvst på lista mi. Og sidan Astrid Versto – som er foredragshaldar på dette cruiset – er ei ungdomsvenninne av meg, valgde vi dette cruiset, seier Aud.

– Dette er ei av dei lengste rutene, og det å kome nesten heilt ned til Svartehavet i staden for å starte lenger vest, høyrest spanande ut. Så denne ruta tiltalte oss, seier ho.

«Å segle ein heil dag er også fint, i alle fall når det er fint vêr. Og det har me jo på denne turen!» Magne Velure

– Alt er godt lagt til rette og det er veldig variert. Du får vere litt på båten, og litt i land. Det var også svært bra å få god tid i Budapest og Wien, der me fekk ein heil dag. I så store byar var det fint å få ein bussrundtur fyrst slik at ein kan orientere seg, og så kan ein rusle på eiga hand etterpå, seier Aud.

Dei har også berre godord om både service og mat.

– Maten er veldig god, men vi et jo for mykje... Med fire retters middag kvar dag, er det ein fordel at det er små porsjonar, meiner Aud.

– Ja, det er lettvint å ha full pensjon om bord. Du treng ikkje stresse midt på dagen for å finne ein stad å ete lunsj. Livet på elvecruise er enkelt og sutelaust! skyt Magne inn på si vakre hardangerdialekt.

Magne skriv også små kvardagsdikt, og vi har fått lov til å ta med eit lite dikt han skreiv på Donau:

Donau-liv

Bokstavleg tala
flyt eg vidare
i livet,
på Donau,
denne europeiske dronningelva,
saman med andre eksemplar
i gull-lotto generasjonen
vert eg frakta rundt
i europeisk historie.
Røyster hevdar me fortener
å leva livet i
sutelaust velvære,
flytande på livselva;

måtte dei ha rett.

Magne Velure

Portrett av dame i salongen på elvecruiseskip.

Grete Rustad er blitt en erfaren elvecruiser.

– Ikke noe problem å reise alene på elvecruise!

Grete Rustad fra Oslo:

Dette er Gretes tredje elvecruise, hun har reist med Escape både på franske elver og i Dourodalen i Portugal tidligere – og hun reiser alene.

– Jeg var jo litt skeptisk før første turen. Jeg hadde vært på gruppeturer før, men jeg tenkte at disse båtene er jo ganske små og intime, og her er det sikkert bare par som skal kose seg sammen. Så da ringte jeg dere i Escape og spurte om det var andre som reiste alene – og det viste seg at det var to damer til. Og jeg trenger jo ikke flere!

Det endte med at de tre damene som reiste alene satt sammen med reiseleder Geir Toverud i restauranten, og de hadde så mye moro at de på bordet bak ble misunnelige!

«Det fint at vi seiler litt på dagen, så du kan se litt mens du forflytter deg til et nytt sted, og kofferten og senga di står der. Det er veldig deilig.» Grete Rustad

Gretes erfaring med å melde seg på alene er altså bare positiv.

– Det er alltid noen som er alene, og selv de som reiser sammen med noen inviterer deg gjerne til bordet, og alle synes det er hyggelig å prate med noen andre. Det er litt av opplevelsen av å være ute på tur, å treffe andre og se nye ting.

Grete har reist mye i Europa, men på dette cruiset skal hun inn i mer ukjente farvann.

– Det som tiltrakk meg til denne turen, var reiseruten. Jeg har vært på flere bilturer i Spania, Italia og Frankrike, men etter at jeg ble alene er ikke det aktuelt. I denne delen av Europa har jeg ikke vært før, så da jeg så denne reiseruten, tenkte jeg: Oi – dette ser spennende ut!

Grete har også reist med Carpe Diem – som er en del av Escape-familien og arrangerer turer for de som reiser alene. Det har også vært flotte turer. Hun har både en Carpe Diem-tur og en Escape-tur til på planen i år.

– Jeg er heldig som har mulighet til å reise så mye. Afrika har lenge vært en drøm, så til høsten skal jeg på Escape-tur til Afrika hvor det er både vintur, Victoria Falls, Cape Town og elvecruise. Det blir spennende!

Par på elvecruise.

Per Asle og Kay fra Lurøy er storfornøyde med sitt første elvecruise.

– På elvecruise får du oppleve mye på kort tid

Per Asle Pedersen og Kay Elena Pedersen fra Lurøy på Helgeland:

– Du reiser fra by til by og kan oppleve store deler av Europa på ti dager. Det synes jeg er det mest fantastiske, sier Per Asle.

Per Asle og Kay er på sitt første elvecruise, og mye tyder på at de er bitt av basillen.
– I stedet for at du skal reise på langweekend til en by og bare oppleve den byen, kan du oppleve flere byer sammenhengende her – veldig smooth og fint.
Og så det fantastiske været vi har!

Paret har reist på cruise med Escape i Stillehavet og rundt New Zealand, og det ga mersmak.

– Vi fikk et veldig godt inntrykk av Escape og det dere står for. Det er god informasjon – hele veien har vi følt oss ivaretatt.

«Fra du bestiller til du kommer hjem blir du fulgt opp. Og reiselederne er også veldig flotte folk!» Per Asle og Kay Pedersen

Men hvordan er kontrasten fra å reise på et cruiseskip med 3000 passasjerer og stort underholdningstilbud til et lite elvecruiseskip med under 150 passasjerer?

– Det er ikke noe savn at det er mindre som skjer om bord. Elvecruise er veldig avslappende, samtidig som det er informativt. På elvecruise slipper du også shuttlebusser, siden vi som regel legger til midt i byen.

Det høres kanskje ut som om det frister med gjentakelse?

– Det gjør det! Det er flere steder vi har lyst til i Europa, og vi satt i lunsjen og snakket om Rhinen. Det ser fristende ut. Og vi har jo allerede bestilt en tur til høsten, så vi hele tiden har noen gulrøtter. Da skal vi på elvecruise på Mekong med Anders Magnus som foredragsholder. Det gleder vi oss til!

Se vårt store utvalg av elvecruise:

August 2024

September 2024

Økologisk frukt og oppdrettstema

Elvecruise på Douro fra Porto

Avreise 09.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 24.980,-

Gjennom bølgende vinlandskap og bratte fjellsider renner elven Douro, stille og stor, forbi byer og landsbyer med skjønnhet og historie nok til å fylle flere bøker. Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er forresten et kapittel for seg selv. Kan vi driste oss til å si at den er Europas mest sjarmerende by?

 • Wenche halldin 2

  Wenche Halldin
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 09.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 21.480,-

Venezia, Verona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Seine i Paris med Eiffeltårnet i soloppgangstid

Elvecruise fra Paris til Normandie

Avreise 09.09.2024 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 18.980,-

Gå om bord i elvecruiseskipet i storslagne og elegante Paris og seil ut til Normandie-kysten – og vi kan love mange historiske godbiter på veien. D-dags strendene i Normandie, middelalderbyen Rouen og den pittoreske havnebyen Honfleur, som har inspirert flere av de store impresjonistmalerne, er noen av høydepunktene på dette cruiset.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

MS Camargue i Avignon

Elvecruise på Rhinen og Rhône – gjennom tre land fra Provence til Amsterdam

Avreise 10.09.2024 / 11 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 36.800,-

Er du en livsnyter som elsker god mat og godt i glasset, er interessert i historie og er klar for naturopplevelser av ypperste klasse – da er dette elvecruiset for deg! Seil på to av Europas fineste elver gjennom tre land på et førsteklasses elvecruiseskip.

 • Reiseleder Terje Nordkvelle

  Terje Nordkvelle
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Økologisk frukt og oppdrettstema

Elvecruise på Douro fra Porto

Avreise 11.09.2024 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

Utsolgt

Priser fra 26.980,-

Gjennom bølgende vinlandskap og bratte fjellsider renner elven Douro, stille og stor, forbi byer og landsbyer med skjønnhet og historie nok til å fylle flere bøker. Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er forresten et kapittel for seg selv. Kan vi driste oss til å si at den er Europas mest sjarmerende by?

 • Reiseleder Sandra Miard

  Sandra Miard
  Reiseleder

 • Dag passbilde ny 1 002 180x180

  Dag Eivind Husebye
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

RABATT KR 10 000 pr. person på avgangen 16. juni 2024
Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 11.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.480,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Reis på egen hånd
Parlamentbygningen i Budapest

5* elvecruise på Donau – tre hovedsteder på en langhelg

Avreise 12.09.2024 / 4 dager

Ledige plasser

Priser fra 24.290,-

Reis på egen hånd uten reiseleder, og opplev Wien, Bratislava og Budapest på en langhelg. Førsteklasses skip med helpensjon – helpensjon om bord og flere restauranter å velge imellom.

Eksklusivt rederi for de som ønsker noe ekstra // Kun suiter og flere restauranter ombord // Champagne, vin og drinker inkludert

Staselige bygninger i solnedgang langs Doanu.

5* Elvecruise - Seks land og fire hovedsteder langs Donau

Avreise 12.09.2024 / 11 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 30.850,-

Dette elvecruiset er så spekket med opplevelser og spennende byer – ikke rart at det er et av våre aller mest populære elvecruise. Donau er dronningen av europeiske elver, og vi skal seile rolig og majestetisk mellom Wien og Jernporten.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Helt nytt skip i 2023 // Mat og drikke inkludert på turen

Bordeaux elvebro med katedralen St Michel

Elvecruise i Bordeaux – vin og verdensarv i Vest-Frankrike

Avreise 16.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 23.980,-

Nyt en ferie blant vingårder i vakkert landskap i Frankrike. Elvecruiset går på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne hvor du vil oppleve Bordeaux-distriktets frodige vinområder. Og kanskje får du også en ny storbyfavoritt? Bordeaux er kjent for både kultur, kunst og handel - og selvsagt er det en tradisjonsrik vinby.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

RABATT OPPTIL KR 15 000 PÅ AVGANGEN 26. JUNI 2024
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 18.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 23.980,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Signe Eriksen reiseleder

  Signe Eriksen
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 19.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 26.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Saint Benezet-broen og Palais des Papes i Avignon, Sør-Frankrike

Elvecruise i Rhônedalen og Provence

Avreise 21.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.480,-

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi nyter nydelig mat og vin som området er så kjent for. Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett "Stjernenatt over Rhône" av Van Gogh? Vi skal utforske Lyon, gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!) og spise på en av Paul Bocuses restauranter.

 • Wenche halldin 2

  Wenche Halldin
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

NY AVGANG
Nomad på kamel nær pyramider i egyptisk ørken

5* elvecruise i Egypt – gjennom faraoenes rike

Avreise 25.09.2024 / 15 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 65.980,-

Opplev GEM - det nye museet i Kairo. Bli med på utflukt til Ambu Simbel-templene. Innta High Tea på terrassen historiske Old Cataract Hotel. Og seile 12 netter på Nilen, hele veien fra Aswan til Kairo. Opplev Egypts øvre, midtre og nedre høydepunkter på en og samme tur.

2 netter i Aswan // 12 netters cruise hele veien fra Aswan til Kairo // Opplev Abu Simbel (ekstra utflukt)

Kun én avgang hvert år
Strandpromenaden og sightseeingbåter i Passau ved solnedgang.

5* Elvecruise langs Donau med tre hovedsteder

Avreise 26.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 23.980,-

Øvre Donaudalen beskrives ofte som den vakreste og mest uberørte delen av Donau. Her byr vi på en uke med sjarmerende småbyer og levende hovedsteder som Wien, Bratislava og Budapest. Omgivelsene er luksuriøse og seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Flott førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Flodhest i Zambezielven, Zambia.

Afrika - på sitt aller beste

Avreise 28.09.2024 / 12 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 76.980,-

Bli med på en enestående reise hvor du kombinerer elvecruise på Chobeelven med lekre Zambezi Queen og safari i dyrerike Chobe nasjonalpark. Du opplever også de storslagne vannfallene Victoria Falls, vindistriktene i Sør-Afrika, Cape Town og områdene rundt.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Førsteklasses skip og hoteller // 2 netter cruise og 7 netter hotell

Mat og drikke er inkludert
Cochem, Tyskland. Historisk romantisk by ved Mosel-dalen, Rheinland-Pfalz i røde høstfarger

Elvecruise på Mosel – i vinens verden

Avreise 30.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 17.900,-

Velkommen til et herlig kortcruise langs vakre Mosel om bord i MS VIVA Tiara i 2024. Her er nydelig mat og drikke er inkludert på turen. Seilingsruten går på elven Mosel fra Koblenz, og vi skal innom Beilstein, Zell, Bernkastel og Cochem før vi setter kursen tilbake til Koblenz.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

Vinsmaking inkludert // Lekkert skip // Reiseleder med fra Norge

Oktober 2024

Spain Square eller Plaza de España i Sevilla på den solfylte sommerdagen, Andalusia, Spania. Blomsterbed, broer og kanal i forgrunnen

Elvecruise i Andalucía

Avreise 03.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 27.500,-

Andalucías solmettede byer – fulle av historie og sjarm med mauriske palasser, elegante herskapshus, trange smug og torg med appelsintrær. Feiende flamenco og fine viner – og også noen skritt i Christofer Colombus sine fotspor. Denne reisen byr på det beste av Sør-Spania – bak badestrendene. Ferden går på elven Guadalquivir, og du får god tid til å utforske Sevilla med sine verdensarvbygninger – her ligger skipet til kai i flere netter. Du kan velge om du vil være med på dagsutflukter til Cordoba og Granada, eller nyte livet på egen hånd i Sevilla. Vi seiler også nedover til Cadiz på Atlanterhavskysten, med sine gylne strender.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord // Alle utflukter inkludert

Kun Escape-gjester om bord
Iron Gate-juvet er den største juvet på Donauelven, som ligger på grensen til Serbia og Romania. Nasjonalparker er på begge sider av elven - Djerdap på serbisk side og Poré ile de Fier på rumensk.

5* elvecruise gjennom seks land på Donau – med Donaudeltaet

Avreise 05.10.2024 / 12 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 36.980,-

På dette cruiset får du virkelig oppleve Donau, en av Europas vakreste elver. Du besøker ikke mindre enn seks land og fem verdenskjente hovedsteder – også topper vi det hele med Donaudeltaet ved Svartehavet som yrer av dyreliv. Velger du 12 dagers turen, får du også en hotellnatt og ekstra dag i Bucuresti og Wien. Astrid Versto og Terje Svabø er med som foredragsholdere.

 • Par står foran flott landskap

  Astrid Versto og Terje Svabø
  Foredragsholder

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Foredragsholder med på turen // Nytt, lekkert førsteklasses skip fra 2024 // Drikke til middag inkludert // WIFI inkludert

Kun Escape-gjester om bord
Iron Gate-juvet er den største juvet på Donauelven, som ligger på grensen til Serbia og Romania. Nasjonalparker er på begge sider av elven - Djerdap på serbisk side og Poré ile de Fier på rumensk.

5* elvecruise gjennom seks land på Donau – med Donaudeltaet

Avreise 06.10.2024 / 10 dager / fra Oslo Lufthavn, Trondheim Værnes

Få ledige

Priser fra 29.980,-

På dette cruiset får du virkelig oppleve Donau, en av Europas vakreste elver. Du besøker ikke mindre enn seks land og fem verdenskjente hovedsteder – også topper vi det hele med Donaudeltaet ved Svartehavet som yrer av dyreliv. Velger du 12 dagers turen, får du også en hotellnatt og ekstra dag i Bucuresti og Wien. Astrid Versto og Terje Svabø er med som foredragsholdere.

 • Par står foran flott landskap

  Astrid Versto og Terje Svabø
  Foredragsholder

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

Foredragsholder med på turen // Nytt, lekkert førsteklasses skip fra 2024 // Drikke til middag inkludert // WIFI inkludert