Iron Gate-juvet er den største juvet på Donauelven, som ligger på grensen til Serbia og Romania. Nasjonalparker er på begge sider av elven - Djerdap på serbisk side og Poré ile de Fier på rumensk.

Elvecruise på Donau

Publisert: 13. mai 2024

Gjennom Jernporten – historien om en sunket øy og et steinansikt

Der hvor Donau bryter gjennom fjellene mellom Romania og Serbia stiger klippene stupbratte rett opp, og elven smalner i et juv. Jernporten – naturens millioner av år gamle skaperverk – byr på Donaus mest dramatiske landskap.

Når du seiler østover på Donau fra Wien, venner du deg fort til den brede elven med flate sletter og grønne åser langs bredden – avbrutt av storbyer og småsteder langs bredden. Helt til du kommer til Golubac-festningen, som ligger mørk og dramatisk ved elvebredden med sine ti tårn – som hentet ut av en eventyrbok.

Landskap med elv og åser.

Fra Golubac-festningen og videre østover reiser åsene seg og landskapet forandrer seg når du begynner seilasen gjennom Jernporten.

Dame står i vinden og fotograferer borg ved elvebrdden.

Golubac-festningen med sine tårn er fra 1300-tallet, og er et majestetisk skue.

Herfra ser du at åsene reiser seg innover, og er det tidlig kan du se morgentåken som brer seg og skaper en ekstra mystisk stemning. Dette er inngangen til Jernporten, denne strekningen av Donau som strekker seg 130 km på grensen mellom Romania og Serbia. På det smaleste er elven bare 150 m bred.

Hele strekningen langs Donau fra Ram til Novi Sip i Serbia blir kalt Jernporten.

Jernporten blir også brukt om en mer konsentrert del av strekningen – ca 3 km hvor byen Orsova ligger. Uansett hvordan du måler Jernporten – denne delen av Donau er en flott opplevelse, og det er bare å rigge seg til på soldekk eller i skipets salong og nyte reisen.

Golubac-festningen

Der hvor Donau smalner ved starten av Jernporten, ligger altså Golubac-festningen. Nøyaktig når den ble bygget er det ingen som vet, det er også usikkert om det var serbere eller ungarere som bygget den, men sannsynligvis vokste den fram på 1300-tallet. Her har slagene stått opp gjennom århundrene, særlig mellom det osmanske riket og det ungarske kongedømmet.

Det har sittet fanger i tårnene, og hadde du vært her i april 1428, kunne du sett en hær på 25.000 infanterister, 6000 bueskyttere, 200 italienske artillerister og et antall polske kavalerister som angrep Golubac og tyrkerne som hadde kontrollen over festningen.

Vi skal ikke gå nøye inn i den kompliserte historien til festningen, men heller anbefale deg å ta turen inn når skipet legger til her. Der kan du høre mer om noe av dramaet som har utspilt seg her, og kjenne på historiens hvisking mellom de gamle murene. Uansett – nyt synet av denne godt restaurerte festningen når du seiler forbi og videre inn Jernporten.

1 c amadeus star iron gate

Farlig ferd på Donau

I dag er det riktig så idyllisk å seile gjennom Jernporten, men før i tiden kunne det være en risikabel ferd. Trangt og med bratte klipper, kraftige vannstrømmer, skjær og plutselige endringer i vannstanden gjorde at mange forliste i dette uforutsigbare farvannet.

På slutten av 1960-tallet ble dette drastisk endret. Da begynte byggingen av Djerdap-kraftverkene og dammene – et komplisert ingeniørprosjekt for å utnytte vannkraftpotensialet i Donau.

Det førte til store endringer i elven, både oversvømmelse og endringer i landskapet. Men demningene bidro til å jevne ut vannstrømmen, og farlige stryk og skjær forsvant. Dermed ble det også mye tryggere og mer forutsigbart å seile på Donau. Heldigvis for oss som seiler på elvecruise!

Et sunket paradis

Hørt om øya Ada Kaleh? Mange har nok ikke det – for den fins ikke lenger. Men det lever fremdeles mennesker som en gang bodde på Ada Kaleh. Denne øya lå midt i Donau mellom Romania og Serbia, ikke langt fra byen Orsova.

På denne 1,7 km lange og knapt 500 meter brede øya bodde en liten smeltedigel av mennesker, som etniske rumenere, tyrkere og jøder. Opp gjennom århundrene sloss flere stormakter om den lille øya – tyrkerne bygde en moské her, og da øya var under østerriksk styre ble moskeen til et kloster, slik bølget den kulturelle påvirkningen fram og tilbake og skapte et unikt lite samfunn.

Emil Popesku besøkte ofte øya som barn og ung mann. «Jeg husker det som om det var i går. Ada Kaleh var som en kurv full av blomster i Donau. Roser, fiken, druer, oliven, mennesker». forteller han i et intervju med Bundeszentrale für politische Bildung.

«Øya hadde en spesiell duft, den var forskjellig på alle sider. Fra elven kom den sjøaktige lukten av vann, rundt husene bredde seg duften av frukt eller marmeladen som ble laget. Gikk du på basaren, duftet det av tobakk.» Kvinne som vokste opp på Ada Kaleh

Her var det livlige marked, kaffehus hvor det satt menn med sine tradisjonelle hodeplagg fez på hodet og røkte vannpiper, det var smale gater og skyggefulle trær, de spilte fotballkamper (men problemet var at ballen stadig havnet i elva, og noen måtte svømme etter den...). Ja, øya blir beskrevet som et paradis. De siste tiårene av sin eksistens tilhørte øya Romania, og det bodde 600-1000 fastboende her.

Har du drøye 6 minutter, kan du lære mer om historien til Ada Kaleh i denne videoen 👇

Men så skulle det bygges en demning...

I 1970 ble Ada Kaleh innhentet av sin skjebne – eller av den nye tid, kan man vel heller si. Kraftverk og demning kom foran vern av denne lille øya, og det ble bestemt at den måtte bort. Beboerne fikk velge å flytte til Romania, Jugoslavia eller Tyrkia. Da øya var fraflyttet, ble den jevnet med dynamitt, slik at ikke noe skulle stå igjen og være en fare for skipsfarten.

Emil Popesku var en av dem som sto på elvebredden og så øya forsvinne:

«Fra elvebredden så vi hvordan sypressene og husene falt. (...) Det siste jeg husker, er at vannet steg over trekronene og tusenvis av fulgereder fløt på vannet. Elven førte dem med seg, og bak dem fløy svermer med forvirrede fugler.» Emil Popesku

Et annet øyenvitne beskriver det slik til:

«Jeg kysset alle fire hjørner av huset, lot døren stå åpen og gikk derfra med tårer i øynene. Etter at øya var helt oversvømt, kunne folk i lang tid se fugler fly over Donau, hvor Ada Kaleh engang var.» Kilde: Bundeszentrale für politische Bildung

Øya var godt besøkt av turister også før den forsvant, og tenk bare hvilket unikt reisemål denne lille øya hadde vært i dag. Kanskje et stopp på et elvecruise? Vel – vi får nøye oss med å sende en tanke til denne «lyckliga gatan» som ble senket i Donau når vi seiler forbi.

Gjennom slusene

Det er totalt fire sluser i Jernporten, ved de to Djerdap-demningene og ved kraftverket til Jernporten 1. Slusene letter navigasjonen for skipstrafikken i dette utfordrende terrenget, og på elvecruise får du selvsagt oppleve slusene. Det er ganske fascinerende å se denne ingeniørkunsten på nært hold!

Noen slusepasseringer skjer om natten, men du får også oppleve sluse på dagtid – da er det stor interesse blant passasjerene om bord. Er det fint vær, sitter mange på dekk og følger med på at skipet blir senket flere titalls meter ned i slusen.

Folk på dekk mens skipet er i sluse.

Vi passerer gjennom sluse på Donau – her skal vi senkes 36 meter ned.

Kapteinen passer på mens vi passerer gjennom slusen.

Kapteinen passer på mens vi passerer gjennom slusen.

Ansiktet i fjellet

Et av høydepunktene når du seiler gjennom Jernporten, er steinansiktet i fjellet. I en skogkledd fjellside i nærheten av byen Orsova dukker det plutselig opp et ansikt, hogd ut av en fjellknaus. Litt eventyraktig er det, men hva er historien bak, og hvem skal det forestille?

Dette er kong Decebalus, og han levde for ca. 2000 år siden – i det 1. århundret etter vår tidsregning. Han var kongen av Dakia, som tilsvarer dagens Romania.

Tok ti år å lage

Kong Decebalus sloss mot de romerske keiserne Domitian og Trajan for å beholde landet sitt uavhengig – så dette er som en frihetshelt å regne.

Lite slott langs elva.

Rett rundt hjørnet her venter Decebalus.

Decebal statue i Romania

Ansiktet er 55 meter høyt, og er den største skulpturen hugget inn i en fjellside i Europa.

I 1994 fikk en rumensk forretningsmann (ganske sikkert med en velfylt lommebok) ideen om å skape et monument til ære for Decebalus. En billedhugger ble hyret inn, etter ti år med planlegging og meisling i fjellet, ble skulpturen avduket i 2004. Så dette er et ganske så moderne monument.

Og hadde Decebalus ventet i 2000 år på denne æren, gjorde det vel ikke så mye at det tok ti år å få ansiktet sitt udødeliggjort. Det har han kanskje fortjent etter å ha stått opp imot det mektige romerske imperiet.

Bare bein på soldekk på elvecruiseskip.

Er det sol når du seiler gjennom Jernporten, er det nydelig på dekk.

Elvecruiseskip på Donau.

Naturskjønt og historisk

Når du seiler gjennom Jernporten, kan det lett minne litt om våre vestlandske fjorder. Det er ikke mye bebyggelse å se, kanskje noen gårdsbruk og små tettsteder. En kirke med kupler på en høyde, skogkledde fjellsider og bratte klipper.

Her bor det ikke mange, og selv om elven forandret seg under utbyggingen, er landskapet rundt temmelig uforandret gjennom årtusener. Så sett deg godt til rette på dekk – og nyt seilasen!

Se alle våre elvecruise:

August 2024

September 2024

Økologisk frukt og oppdrettstema

Elvecruise på Douro fra Porto

Avreise 09.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 24.980,-

Gjennom bølgende vinlandskap og bratte fjellsider renner elven Douro, stille og stor, forbi byer og landsbyer med skjønnhet og historie nok til å fylle flere bøker. Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er forresten et kapittel for seg selv. Kan vi driste oss til å si at den er Europas mest sjarmerende by?

 • Wenche halldin 2

  Wenche Halldin
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 09.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 21.480,-

Venezia, Verona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Seine i Paris med Eiffeltårnet i soloppgangstid

Elvecruise fra Paris til Normandie

Avreise 09.09.2024 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 18.980,-

Gå om bord i elvecruiseskipet i storslagne og elegante Paris og seil ut til Normandie-kysten – og vi kan love mange historiske godbiter på veien. D-dags strendene i Normandie, middelalderbyen Rouen og den pittoreske havnebyen Honfleur, som har inspirert flere av de store impresjonistmalerne, er noen av høydepunktene på dette cruiset.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

MS Camargue i Avignon

Elvecruise på Rhinen og Rhône – gjennom tre land fra Provence til Amsterdam

Avreise 10.09.2024 / 11 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 36.800,-

Er du en livsnyter som elsker god mat og godt i glasset, er interessert i historie og er klar for naturopplevelser av ypperste klasse – da er dette elvecruiset for deg! Seil på to av Europas fineste elver gjennom tre land på et førsteklasses elvecruiseskip.

 • Reiseleder Terje Nordkvelle

  Terje Nordkvelle
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Økologisk frukt og oppdrettstema

Elvecruise på Douro fra Porto

Avreise 11.09.2024 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

Utsolgt

Priser fra 26.980,-

Gjennom bølgende vinlandskap og bratte fjellsider renner elven Douro, stille og stor, forbi byer og landsbyer med skjønnhet og historie nok til å fylle flere bøker. Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er forresten et kapittel for seg selv. Kan vi driste oss til å si at den er Europas mest sjarmerende by?

 • Reiseleder Sandra Miard

  Sandra Miard
  Reiseleder

 • Dag passbilde ny 1 002 180x180

  Dag Eivind Husebye
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

RABATT KR 10 000 pr. person på avgangen 16. juni 2024
Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 11.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.480,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Reis på egen hånd
Parlamentbygningen i Budapest

5* elvecruise på Donau – tre hovedsteder på en langhelg

Avreise 12.09.2024 / 4 dager

Ledige plasser

Priser fra 24.290,-

Reis på egen hånd uten reiseleder, og opplev Wien, Bratislava og Budapest på en langhelg. Førsteklasses skip med helpensjon – helpensjon om bord og flere restauranter å velge imellom.

Eksklusivt rederi for de som ønsker noe ekstra // Kun suiter og flere restauranter ombord // Champagne, vin og drinker inkludert

Staselige bygninger i solnedgang langs Doanu.

5* Elvecruise - Seks land og fire hovedsteder langs Donau

Avreise 12.09.2024 / 11 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 30.850,-

Dette elvecruiset er så spekket med opplevelser og spennende byer – ikke rart at det er et av våre aller mest populære elvecruise. Donau er dronningen av europeiske elver, og vi skal seile rolig og majestetisk mellom Wien og Jernporten.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Helt nytt skip i 2023 // Mat og drikke inkludert på turen

Bordeaux elvebro med katedralen St Michel

Elvecruise i Bordeaux – vin og verdensarv i Vest-Frankrike

Avreise 16.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 23.980,-

Nyt en ferie blant vingårder i vakkert landskap i Frankrike. Elvecruiset går på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne hvor du vil oppleve Bordeaux-distriktets frodige vinområder. Og kanskje får du også en ny storbyfavoritt? Bordeaux er kjent for både kultur, kunst og handel - og selvsagt er det en tradisjonsrik vinby.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

RABATT OPPTIL KR 15 000 PÅ AVGANGEN 26. JUNI 2024
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 18.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 23.980,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Signe Eriksen reiseleder

  Signe Eriksen
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 19.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 26.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Saint Benezet-broen og Palais des Papes i Avignon, Sør-Frankrike

Elvecruise i Rhônedalen og Provence

Avreise 21.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.480,-

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi nyter nydelig mat og vin som området er så kjent for. Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett "Stjernenatt over Rhône" av Van Gogh? Vi skal utforske Lyon, gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!) og spise på en av Paul Bocuses restauranter.

 • Wenche halldin 2

  Wenche Halldin
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

NY AVGANG
Nomad på kamel nær pyramider i egyptisk ørken

5* elvecruise i Egypt – gjennom faraoenes rike

Avreise 25.09.2024 / 15 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 65.980,-

Opplev GEM - det nye museet i Kairo. Bli med på utflukt til Ambu Simbel-templene. Innta High Tea på terrassen historiske Old Cataract Hotel. Og seile 12 netter på Nilen, hele veien fra Aswan til Kairo. Opplev Egypts øvre, midtre og nedre høydepunkter på en og samme tur.

2 netter i Aswan // 12 netters cruise hele veien fra Aswan til Kairo // Opplev Abu Simbel (ekstra utflukt)

Kun én avgang hvert år
Strandpromenaden og sightseeingbåter i Passau ved solnedgang.

5* Elvecruise langs Donau med tre hovedsteder

Avreise 26.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 23.980,-

Øvre Donaudalen beskrives ofte som den vakreste og mest uberørte delen av Donau. Her byr vi på en uke med sjarmerende småbyer og levende hovedsteder som Wien, Bratislava og Budapest. Omgivelsene er luksuriøse og seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Flott førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Flodhest i Zambezielven, Zambia.

Afrika - på sitt aller beste

Avreise 28.09.2024 / 12 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 76.980,-

Bli med på en enestående reise hvor du kombinerer elvecruise på Chobeelven med lekre Zambezi Queen og safari i dyrerike Chobe nasjonalpark. Du opplever også de storslagne vannfallene Victoria Falls, vindistriktene i Sør-Afrika, Cape Town og områdene rundt.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Førsteklasses skip og hoteller // 2 netter cruise og 7 netter hotell

Mat og drikke er inkludert
Cochem, Tyskland. Historisk romantisk by ved Mosel-dalen, Rheinland-Pfalz i røde høstfarger

Elvecruise på Mosel – i vinens verden

Avreise 30.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 17.900,-

Velkommen til et herlig kortcruise langs vakre Mosel om bord i MS VIVA Tiara i 2024. Her er nydelig mat og drikke er inkludert på turen. Seilingsruten går på elven Mosel fra Koblenz, og vi skal innom Beilstein, Zell, Bernkastel og Cochem før vi setter kursen tilbake til Koblenz.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

Vinsmaking inkludert // Lekkert skip // Reiseleder med fra Norge

Oktober 2024

Spain Square eller Plaza de España i Sevilla på den solfylte sommerdagen, Andalusia, Spania. Blomsterbed, broer og kanal i forgrunnen

Elvecruise i Andalucía

Avreise 03.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 27.500,-

Andalucías solmettede byer – fulle av historie og sjarm med mauriske palasser, elegante herskapshus, trange smug og torg med appelsintrær. Feiende flamenco og fine viner – og også noen skritt i Christofer Colombus sine fotspor. Denne reisen byr på det beste av Sør-Spania – bak badestrendene. Ferden går på elven Guadalquivir, og du får god tid til å utforske Sevilla med sine verdensarvbygninger – her ligger skipet til kai i flere netter. Du kan velge om du vil være med på dagsutflukter til Cordoba og Granada, eller nyte livet på egen hånd i Sevilla. Vi seiler også nedover til Cadiz på Atlanterhavskysten, med sine gylne strender.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord // Alle utflukter inkludert

Kun Escape-gjester om bord
Iron Gate-juvet er den største juvet på Donauelven, som ligger på grensen til Serbia og Romania. Nasjonalparker er på begge sider av elven - Djerdap på serbisk side og Poré ile de Fier på rumensk.

5* elvecruise gjennom seks land på Donau – med Donaudeltaet

Avreise 05.10.2024 / 12 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 36.980,-

På dette cruiset får du virkelig oppleve Donau, en av Europas vakreste elver. Du besøker ikke mindre enn seks land og fem verdenskjente hovedsteder – også topper vi det hele med Donaudeltaet ved Svartehavet som yrer av dyreliv. Velger du 12 dagers turen, får du også en hotellnatt og ekstra dag i Bucuresti og Wien. Astrid Versto og Terje Svabø er med som foredragsholdere.

 • Par står foran flott landskap

  Astrid Versto og Terje Svabø
  Foredragsholder

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Foredragsholder med på turen // Nytt, lekkert førsteklasses skip fra 2024 // Drikke til middag inkludert // WIFI inkludert

Kun Escape-gjester om bord
Iron Gate-juvet er den største juvet på Donauelven, som ligger på grensen til Serbia og Romania. Nasjonalparker er på begge sider av elven - Djerdap på serbisk side og Poré ile de Fier på rumensk.

5* elvecruise gjennom seks land på Donau – med Donaudeltaet

Avreise 06.10.2024 / 10 dager / fra Oslo Lufthavn, Trondheim Værnes

Få ledige

Priser fra 29.980,-

På dette cruiset får du virkelig oppleve Donau, en av Europas vakreste elver. Du besøker ikke mindre enn seks land og fem verdenskjente hovedsteder – også topper vi det hele med Donaudeltaet ved Svartehavet som yrer av dyreliv. Velger du 12 dagers turen, får du også en hotellnatt og ekstra dag i Bucuresti og Wien. Astrid Versto og Terje Svabø er med som foredragsholdere.

 • Par står foran flott landskap

  Astrid Versto og Terje Svabø
  Foredragsholder

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

Foredragsholder med på turen // Nytt, lekkert førsteklasses skip fra 2024 // Drikke til middag inkludert // WIFI inkludert