Iron Gate-juvet er den største juvet på Donauelven, som ligger på grensen til Serbia og Romania. Nasjonalparker er på begge sider av elven - Djerdap på serbisk side og Poré ile de Fier på rumensk.

Elvecruise på Donau

Publisert: 13. mai 2024

Gjennom Jernporten – historien om en sunket øy og et steinansikt

Der hvor Donau bryter gjennom fjellene mellom Romania og Serbia stiger klippene stupbratte rett opp, og elven smalner i et juv. Jernporten – naturens millioner av år gamle skaperverk – byr på Donaus mest dramatiske landskap.

Når du seiler østover på Donau fra Wien, venner du deg fort til den brede elven med flate sletter og grønne åser langs bredden – avbrutt av storbyer og småsteder langs bredden. Helt til du kommer til Golubac-festningen, som ligger mørk og dramatisk ved elvebredden med sine ti tårn – som hentet ut av en eventyrbok.

Landskap med elv og åser.

Fra Golubac-festningen og videre østover reiser åsene seg og landskapet forandrer seg når du begynner seilasen gjennom Jernporten.

Dame står i vinden og fotograferer borg ved elvebrdden.

Golubac-festningen med sine tårn er fra 1300-tallet, og er et majestetisk skue.

Herfra ser du at åsene reiser seg innover, og er det tidlig kan du se morgentåken som brer seg og skaper en ekstra mystisk stemning. Dette er inngangen til Jernporten, denne strekningen av Donau som strekker seg 130 km på grensen mellom Romania og Serbia. På det smaleste er elven bare 150 m bred.

Hele strekningen langs Donau fra Ram til Novi Sip i Serbia blir kalt Jernporten.

Jernporten blir også brukt om en mer konsentrert del av strekningen – ca 3 km hvor byen Orsova ligger. Uansett hvordan du måler Jernporten – denne delen av Donau er en flott opplevelse, og det er bare å rigge seg til på soldekk eller i skipets salong og nyte reisen.

Golubac-festningen

Der hvor Donau smalner ved starten av Jernporten, ligger altså Golubac-festningen. Nøyaktig når den ble bygget er det ingen som vet, det er også usikkert om det var serbere eller ungarere som bygget den, men sannsynligvis vokste den fram på 1300-tallet. Her har slagene stått opp gjennom århundrene, særlig mellom det osmanske riket og det ungarske kongedømmet.

Det har sittet fanger i tårnene, og hadde du vært her i april 1428, kunne du sett en hær på 25.000 infanterister, 6000 bueskyttere, 200 italienske artillerister og et antall polske kavalerister som angrep Golubac og tyrkerne som hadde kontrollen over festningen.

Vi skal ikke gå nøye inn i den kompliserte historien til festningen, men heller anbefale deg å ta turen inn når skipet legger til her. Der kan du høre mer om noe av dramaet som har utspilt seg her, og kjenne på historiens hvisking mellom de gamle murene. Uansett – nyt synet av denne godt restaurerte festningen når du seiler forbi og videre inn Jernporten.

1 c amadeus star iron gate

Farlig ferd på Donau

I dag er det riktig så idyllisk å seile gjennom Jernporten, men før i tiden kunne det være en risikabel ferd. Trangt og med bratte klipper, kraftige vannstrømmer, skjær og plutselige endringer i vannstanden gjorde at mange forliste i dette uforutsigbare farvannet.

På slutten av 1960-tallet ble dette drastisk endret. Da begynte byggingen av Djerdap-kraftverkene og dammene – et komplisert ingeniørprosjekt for å utnytte vannkraftpotensialet i Donau.

Det førte til store endringer i elven, både oversvømmelse og endringer i landskapet. Men demningene bidro til å jevne ut vannstrømmen, og farlige stryk og skjær forsvant. Dermed ble det også mye tryggere og mer forutsigbart å seile på Donau. Heldigvis for oss som seiler på elvecruise!

Et sunket paradis

Hørt om øya Ada Kaleh? Mange har nok ikke det – for den fins ikke lenger. Men det lever fremdeles mennesker som en gang bodde på Ada Kaleh. Denne øya lå midt i Donau mellom Romania og Serbia, ikke langt fra byen Orsova.

På denne 1,7 km lange og knapt 500 meter brede øya bodde en liten smeltedigel av mennesker, som etniske rumenere, tyrkere og jøder. Opp gjennom århundrene sloss flere stormakter om den lille øya – tyrkerne bygde en moské her, og da øya var under østerriksk styre ble moskeen til et kloster, slik bølget den kulturelle påvirkningen fram og tilbake og skapte et unikt lite samfunn.

Emil Popesku besøkte ofte øya som barn og ung mann. «Jeg husker det som om det var i går. Ada Kaleh var som en kurv full av blomster i Donau. Roser, fiken, druer, oliven, mennesker». forteller han i et intervju med Bundeszentrale für politische Bildung.

«Øya hadde en spesiell duft, den var forskjellig på alle sider. Fra elven kom den sjøaktige lukten av vann, rundt husene bredde seg duften av frukt eller marmeladen som ble laget. Gikk du på basaren, duftet det av tobakk.» Kvinne som vokste opp på Ada Kaleh

Her var det livlige marked, kaffehus hvor det satt menn med sine tradisjonelle hodeplagg fez på hodet og røkte vannpiper, det var smale gater og skyggefulle trær, de spilte fotballkamper (men problemet var at ballen stadig havnet i elva, og noen måtte svømme etter den...). Ja, øya blir beskrevet som et paradis. De siste tiårene av sin eksistens tilhørte øya Romania, og det bodde 600-1000 fastboende her.

Har du drøye 6 minutter, kan du lære mer om historien til Ada Kaleh i denne videoen 👇

Men så skulle det bygges en demning...

I 1970 ble Ada Kaleh innhentet av sin skjebne – eller av den nye tid, kan man vel heller si. Kraftverk og demning kom foran vern av denne lille øya, og det ble bestemt at den måtte bort. Beboerne fikk velge å flytte til Romania, Jugoslavia eller Tyrkia. Da øya var fraflyttet, ble den jevnet med dynamitt, slik at ikke noe skulle stå igjen og være en fare for skipsfarten.

Emil Popesku var en av dem som sto på elvebredden og så øya forsvinne:

«Fra elvebredden så vi hvordan sypressene og husene falt. (...) Det siste jeg husker, er at vannet steg over trekronene og tusenvis av fulgereder fløt på vannet. Elven førte dem med seg, og bak dem fløy svermer med forvirrede fugler.» Emil Popesku

Et annet øyenvitne beskriver det slik til:

«Jeg kysset alle fire hjørner av huset, lot døren stå åpen og gikk derfra med tårer i øynene. Etter at øya var helt oversvømt, kunne folk i lang tid se fugler fly over Donau, hvor Ada Kaleh engang var.» Kilde: Bundeszentrale für politische Bildung

Øya var godt besøkt av turister også før den forsvant, og tenk bare hvilket unikt reisemål denne lille øya hadde vært i dag. Kanskje et stopp på et elvecruise? Vel – vi får nøye oss med å sende en tanke til denne «lyckliga gatan» som ble senket i Donau når vi seiler forbi.

Gjennom slusene

Det er totalt fire sluser i Jernporten, ved de to Djerdap-demningene og ved kraftverket til Jernporten 1. Slusene letter navigasjonen for skipstrafikken i dette utfordrende terrenget, og på elvecruise får du selvsagt oppleve slusene. Det er ganske fascinerende å se denne ingeniørkunsten på nært hold!

Noen slusepasseringer skjer om natten, men du får også oppleve sluse på dagtid – da er det stor interesse blant passasjerene om bord. Er det fint vær, sitter mange på dekk og følger med på at skipet blir senket flere titalls meter ned i slusen.

Folk på dekk mens skipet er i sluse.

Vi passerer gjennom sluse på Donau – her skal vi senkes 36 meter ned.

Kapteinen passer på mens vi passerer gjennom slusen.

Kapteinen passer på mens vi passerer gjennom slusen.

Ansiktet i fjellet

Et av høydepunktene når du seiler gjennom Jernporten, er steinansiktet i fjellet. I en skogkledd fjellside i nærheten av byen Orsova dukker det plutselig opp et ansikt, hogd ut av en fjellknaus. Litt eventyraktig er det, men hva er historien bak, og hvem skal det forestille?

Dette er kong Decebalus, og han levde for ca. 2000 år siden – i det 1. århundret etter vår tidsregning. Han var kongen av Dakia, som tilsvarer dagens Romania.

Tok ti år å lage

Kong Decebalus sloss mot de romerske keiserne Domitian og Trajan for å beholde landet sitt uavhengig – så dette er som en frihetshelt å regne.

Lite slott langs elva.

Rett rundt hjørnet her venter Decebalus.

Decebal statue i Romania

Ansiktet er 55 meter høyt, og er den største skulpturen hugget inn i en fjellside i Europa.

I 1994 fikk en rumensk forretningsmann (ganske sikkert med en velfylt lommebok) ideen om å skape et monument til ære for Decebalus. En billedhugger ble hyret inn, etter ti år med planlegging og meisling i fjellet, ble skulpturen avduket i 2004. Så dette er et ganske så moderne monument.

Og hadde Decebalus ventet i 2000 år på denne æren, gjorde det vel ikke så mye at det tok ti år å få ansiktet sitt udødeliggjort. Det har han kanskje fortjent etter å ha stått opp imot det mektige romerske imperiet.

Bare bein på soldekk på elvecruiseskip.

Er det sol når du seiler gjennom Jernporten, er det nydelig på dekk.

Elvecruiseskip på Donau.

Naturskjønt og historisk

Når du seiler gjennom Jernporten, kan det lett minne litt om våre vestlandske fjorder. Det er ikke mye bebyggelse å se, kanskje noen gårdsbruk og små tettsteder. En kirke med kupler på en høyde, skogkledde fjellsider og bratte klipper.

Her bor det ikke mange, og selv om elven forandret seg under utbyggingen, er landskapet rundt temmelig uforandret gjennom årtusener. Så sett deg godt til rette på dekk – og nyt seilasen!

Se alle våre elvecruise:

Mai 2024

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 23.05.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 26.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Par står på balkongen på elvecruiseskip.

5* Elvecruise - på Donau med Donaudeltaet

Avreise 26.05.2024 / 14 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 39.190,-

Dette elvecruiset er så spekket med opplevelser og spennende byer – ikke rart at det er et av våre aller mest populære elvecruise. Donau er dronningen av europeiske elver, og vi skal seile rolig og majestetisk mellom Wien og Fetesti.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Èn avgang i 2024 // Mat og drikke inkludert på turen // Unik seilingsrute

Landskap i Douro-dalen, Portugal

Kortcruise på Douro fra Porto

Avreise 26.05.2024 / 6 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

Få ledige

Priser fra 23.980,-

Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

 • Odd A Stenvag

  Odd A. Stenvåg
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

TILBUD på avgangen 27. mai 2024
Cochem en by ved Mosel-elven

Elvecruise på Rhinen og Mosel – et frodig eventyr

Avreise 27.05.2024 / 8 dager / fra Bergen, Frankfurt, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 14.980,-

Dette elvecruiset tar oss med til frodige Rhindalen og Moseldalen. Vi besøker kanalbyen Amsterdam og vakre Strasbourg, samt vinbyen Rüdesheim og flere historiske tyske byer. Det blir også tid til å nyte gode måltider og livet om bord på vårt hyggelige elvecruiseskip.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

 • Img 9881 kopi

  Sylvia Roland
  Reiseleder

Tre utflukter inkludert // Seilas gjennom tre land // Kun Escape-gjester om bord på avgangene i mai og august // Foredragsholdere med på avgangen 26. august 2024

RABATT PÅ UTVALGTE AVGANGER
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 29.05.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / TILBUD! Pris før fra kr 24.980,- NY PRIS fra kr 19.980,-

Få ledige

Priser fra 15.980,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Juni 2024

MS Amadeus Brilliant på Donau ved Budapest

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 04.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // Opplev Wachaudalen! // WiFi inkludert

Saint Benezet-broen og Palais des Papes i Avignon, Sør-Frankrike

Elvecruise i Rhônedalen og Provence

Avreise 06.06.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 25.480,-

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi nyter nydelig mat og vin som området er så kjent for. Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett "Stjernenatt over Rhône" av Van Gogh? Vi skal utforske Lyon, gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!) og spise på en av Paul Bocuses restauranter.

 • Img 9881 kopi

  Sylvia Roland
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

Med Wien, Bratislava og Budapest
Den østerrikske parlamentsbygningen med statuen Athena i front i Wien ved soloppgangen

5* Elvecruise på Donau - Tre praktfulle hovedsteder

Avreise 08.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.990,-

Seil på Donau på en drøm av et elvecruiseskip! Skipet MS VIVA Two er helt nytt, og med en eleganse som matcher flere av de flotte byene vi skal innom. Vi besøker hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest, og vi seiler gjennom den naturskjønne Wachaudalen med benediktinerklosterer i Melk. Bli kjent med ærverdige Esztergom i Ungarn og nyt yrende byliv og ølsmaking i Bratislava.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Nytt 5* skip // Mat og drikke inkludert // Norsk reiseleder

Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 16.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.480,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 20.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 34.980,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Mat og drikke er inkludert
Gammel borg med Rhinen i bakgrunnen

Elvecruise på Rhinen - bobler og historiske byer

Avreise 23.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 27.190,-

Velkommen til en eventyrlig uke på Rhinen om bord i lekre MS Viva Tiara – hvor alt av mat og drikke er inkludert på turen. Seilingsruten går fra Frankfurt, og vi skal innom Mannheim, Strasbourg/Kehl, Speyer, Koblenz, Eltville og Mainz. Vingårdene ligger tett flere steder langs elven i det idylliske landskapet, og det er også muligheter for å låne sykler for den som vil se seg om på egen hånd.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Mat og drikke inkludert

RABATT PÅ UTVALGTE AVGANGER
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 26.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / TILBUD! Pris før fra kr 24.480,- NY PRIS fra kr 23.480,-

Ledige plasser

Priser fra 23.480,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Flott suite på Amadeus Brilliant

5* elvecruise på Donau og Rhinen

Avreise 28.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 23.480,-

Dette ukescruiset kombinerer to av Europas lengste elver; Donau og Rhinen. Cruiset starter i Passau og ender i Köln. Underveis byr vi på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

 • Img 9881 kopi

  Sylvia Roland
  Reiseleder

Lekkert førsteklasseskip // Drikke til middag inkludert // Opplev både Rhinen og Donau

Juli 2024

TILBUD på avgangen 27. mai 2024
Cochem en by ved Mosel-elven

Elvecruise på Rhinen og Mosel – et frodig eventyr

Avreise 07.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 19.995,-

Dette elvecruiset tar oss med til frodige Rhindalen og Moseldalen. Vi besøker kanalbyen Amsterdam og vakre Strasbourg, samt vinbyen Rüdesheim og flere historiske tyske byer. Det blir også tid til å nyte gode måltider og livet om bord på vårt hyggelige elvecruiseskip.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Tre utflukter inkludert // Seilas gjennom tre land // Kun Escape-gjester om bord på avgangene i mai og august // Foredragsholdere med på avgangen 26. august 2024

MS Amadeus Brilliant på Donau ved Budapest

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 07.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // Opplev Wachaudalen! // WiFi inkludert

Vandretur i utfluktspakken
Oversiktsbilde av vinranker, kirketårn, landsby og elv.

5* elvecruise på romantiske Rhinen og Mosel

Avreise 14.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.490,-

På dette eventyret av et elvecruise starter vi i Düsseldorf og besøker blant annet Coblenz, Traben-Trarbach, Bernkastel, Tier/Riol, Cochem, Rüdesheim, Linz og ikke minst Bonn. Du får oppleve naturskjønne Mosel, den vakreste delen av Rhinen og i tillegg i et lekkert, delikat og moderne skip. Nyt de vakre omgivelsene fra dette herlige skipet.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

Norsk reiseleder // Mat og drikke inkludert i prisen // Nytt skip fra 2022

Skåret portrett av den dakianske kongen Decebal på Danubeelven, Iron Gates Naturpark, Romania

5* elvecruise gjennom syv land på Donau – med Donaudeltaet

Avreise 27.07.2024 / 11 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 36.980,-

På dette cruiset får du virkelig oppleve Donau, en av Europas vakreste elver. Du besøker ikke mindre enn syv land og fem verdenskjente hovedsteder – også topper vi det hele med Donaudeltaet ved Svartehavet som yrer av dyreliv. Du får også en ekstra dag i Bucuresti, Romanias spennende hovedstad.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert, nytt førsteklasses skip fra 2024 // Drikke til middag inkludert // Wifi inkludert

August 2024

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 01.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / Direktefly

Ledige plasser

Priser fra 23.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Vandretur i utfluktspakken
Oversiktsbilde av vinranker, kirketårn, landsby og elv.

5* elvecruise på romantiske Rhinen og Mosel

Avreise 06.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 26.300,-

På dette eventyret av et elvecruise starter vi i Düsseldorf og besøker blant annet Coblenz, Traben-Trarbach, Bernkastel, Tier/Riol, Cochem, Rüdesheim, Linz og ikke minst Bonn. Du får oppleve naturskjønne Mosel, den vakreste delen av Rhinen og i tillegg i et lekkert, delikat og moderne skip. Nyt de vakre omgivelsene fra dette herlige skipet.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Norsk reiseleder // Mat og drikke inkludert i prisen // Nytt skip fra 2022

En avgang hvert år
Begivenhet, eksploderende, fyrverkeri, Rhein i Flammen (Rhinen i flammer), Tyskland

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 07.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.480,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Basel og Amsterdam. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Portett av kvinne

  Heba Farouk
  Reiseleder

Opplev Rhinen i flammer // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert