Cape Town, vinområder og safari

Firmatur til Sør-Afrika

Storby, vingårder og safari på én og samme tur – få steder kan by på så varierte opplevelser som Sør-Afrika!

Vi har laget et turforslag som er rene kinderegget med det beste Sør-Afrika har å by på. Storbyen Cape Town kombinert med vingårdene i Franschhoek og det afrikanske dyrelivet på safari i luksuriøse lodger.

Med gode flyforbindelser er det enkelt å reise mellom Norge og Sør-Afrika – og det er ingen tidsforskjell. Det gjør reiseplanleggingen enklere, og dere slipper jetlag.

Høydepunkter

Opplevelser i Cape Town

Cape Town er regnet som en av verdens vakreste storbyer med en rik historie. Fargerike nabolag og et livlig havneområde med restauranter, butikker og markeder – og med flott beliggenhet ved havet.

Her er inspirasjon til aktiviteter og opplevelser:

Utforsk byen på sykkel med lokale guider i Bo-Kaap
Bo-Kaap er et fargerikt og multikulturelt område, bygget mellom 1600- og 1800-tallet. Innbyggerne er hovedsakelig etterkommere av slaver som ble brakt til Cape Town av hollendere på 1500-tallet, mange fra Asia. Etter apartheid har Bo-Kaap blitt en smeltedigel av kulturer og religioner.

Båttur til fangeøya Robben Island
Robben Island ligger utenfor kysten av Cape Town, ca. 30-40 minutter med båt. Her sonet Nelson Mandela mesteparten av sitt liv i fengsel. Stedet står nå på UNESCOs verdensarvliste. Guidene er tidligere politiske fanger, og turen vil garantert gjøre inntrykk.

Fjelltoppen Table Mountain
Opplev den fantastiske utsikten over Cape Town ved å ta en vandretur opp til den kjente fjelltoppen Table Mountain, etterfulgt av frokost etter soloppgang.

Guidet tur i townshipene
Få et unikt innblikk i dagliglivet til mange mennesker som er fjernt fra vårt eget. Uthando er en internasjonal anerkjent non-profit-organisasjon i Cape Town som jobber med utviklingsprogrammer i townshipene. Målet deres er å fremme økonomisk uavhengighet og tilby aktiviteter til de som trenger det mest. Uthando har fått flere priser for sitt arbeid.

Vindistriktet Franschhoek

Ca. en times kjøretur fra Cape Town ligger den lille landsbyen Franschhoek.
I sentrum er det koselige restauranter, pannekake-kafeer, boutiquer og kunstgalleri. Mektige fjell omkranser byen med sine grønne enger, vinmarker og åser.

I og rundt denne byen finnes vinkjellere både over og under jorden, og her kan man virkelig boltre seg med gourmetmåltider. Her anbefaler vi å legge inn et par overnattinger, eller man kan oppleve distriktet på dagstur fra Cape Town.

Vintrikken "Franschhoek Wine Tram" tar besøkende med på en rundtur til ulike vingårder i området. Trikken vil kjøre dere rundt hvor dere kan hoppe av på forskjellige vingårder og andre stopp for aktiviteter som tilbys på stedet. Vi anbefaler også en guidet sykkeltur langs vinrankene etterfulgt av en piknik-lunsj i det fri.

Cycling through the vineyards

Sykling langs vinranker

Toetasjes vintog – hvor ellers enn i Sør-Afrika

Toetasjers vintog - unik opplevelse!

Safari – bo i luksuriøse lodger

Opplev Afrikas dyreliv på nært hold! Safari-lodgene kombinerer luksus med villmark, og flere av lodgene har også flotte møteromsfasiliteter for firmaene som ønsker å legge inn noen timers faglig opplegg i løpet av oppholdet.


Game drive
Guidede kjøreturer gjennom bushen for å observere og fotografere dyrelivet der det lever fritt i naturen.

🌄 Morgensafarier starter ved soloppgang. Dette er en flott tid å oppleve dyrelivet når det er mest aktivt, spesielt rovdyr som løver og leoparder som ofte jakter i de tidlige morgentimene.

🌙 Kveldssafarier begynner sent på ettermiddagen, og fortsetter til solnedgang og inn i kvelden. Dette er en ideell tid å se rovdyr som er mest aktive om natten, i tillegg kan du oppleve fantastiske solnedganger!

Middager under stjernene
Uforglemmelig kvelder under de afrikanske stjernene, omgitt av fargerike lykter og vevde girlandere. Vi dekker til langbord med hvite duker under fikentrærne i hagen.

Ballongferd – en spektakulær opplevelse!
Gruppen fordeler seg på flere ballonger med alt fra 4-12 personer ombord i hver kurv. Vi starter gjerne flyturen en time før soloppgang, da får man muligheten til å se morgenens aller første solstråler.

Ballongferd Get Africa
Fire glade smilende venner etter en vellykket dag med safari i Kruger-parken ved solnedgang
Fima wiki

Hva får du når du velger Firmareiser by Escape?

Mulighetene er mange og vi i Escape Travel kjenner destinasjonene vi tilbyr godt. I samarbeid med lokale partnere skreddersyr vi firmaturer, kundearrangementer, styreturer, og events, fokusert på vellykkede arrangementer med spennende aktiviteter og autentisk gastronomi.

Personlig tilnærming – vi er tilgjengelige før, under og etter reisen

Kvalitet fremfor pris – tilpasset bedriftens budsjett, men aldri på kompromiss med det vi leverer

Kunnskap og skreddersøm – lang erfaring i å skape unike firmaturer tilpasset bedriftens behov, mål og ønsker

Kompetanse og lokale kontakter – unikt nettverk og bred portefølje på reisemål over hele verden

Spesielt utvalgt – håndplukket, lokalt og autentisk, gjerne utenfor masseturismen, fra by- til naturopplevelser

Tidsriktig og kreativitet – vi følger med på forskrifter, og trender, for å tilby både trygghet og innovative konsepter

Bærekraftig tilnærming – vi ser alltid etter de beste løsningene for dere, mens vi etterstreber å ivareta miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold

Vil du ha mer inspirasjon?

Lignende turer