Ikoniske sherryviner

VInreise til Sherrytriangelet med Ingvild Tennfjord

Kurv med druer med hender .

Klar for å ta vinkunnskapen et skritt videre? Da bør du bli med Ingvild Tennfjord til Spania for å lære mer om noen av verdens mest spennende hetviner, nemlig sherryvinene.

Sherrytriangelet ligger sørvest i Spania og El Puerto de Santa Maria, Sanlúcar de Barrameda og Jerez de la Frontera utgjør triangelet som er kjent for å produsere det ypperste av disse smakfulle vinene. Hvite åskammer av sandsten, jordsmonnet albariza og vinhus med katedrallignende tak fyller hvert hjørne i dette trianglet med farger og aromaer gjennom aldringsprosessen på tønner. Sherry er et beskyttet varemerke på linje med champagne og cognac.

På denne turen til Jerez gjør vi et dypdykk i sherryviner - det finnes en sherrytype som perfekt følge til nesten enhver rett, noe vi gjennom dagene skal lære mer om når vi besøker noen av de nøye utvalgte og toneangivende produsentene i og rundt Jerez.

Fire nøye utvalgte produsenter

Lær kombinasjonen sherryviner og mat

Aperitiff i reiseleders patio

Jerez – byen for sherry, hester og flamenco

Jerez de la Frontera ligger mellom Sevilla og Cádiz og er kjent for tre hjørnestener: sherry og brandy, de hvite andalusiske hestene og som flamencoens vugge. Jerez blir vår base denne helgen og her er det meste i gåavstand. Den sjarmerende gamlebyens labyrintiske gater stammer fra over 500 år med muslimsk herredømme.

Interessen for sherryviner er stigende i flere av de store markedene i verden og tendensen brer seg. Stadig flere blir oppmerksomme på at mat og sherry er nært knyttet sammen og sherryvineddik fra Jerez benyttes av kokker over hele verden. Kanskje er det manzanilla du serverer neste gang til blåskjellene og en utsøkt brandy til å runde av måltidet?

Ingvild Tennfjord

Ingvild Tennfjord

Ingvild Tennfjord er en prisbelønnet skribent og Norges mest leste vinjournalist. Ukentlig når hun nær en million lesere gjennom sine vinspalter i Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad.

Bli bedre kjent med Ingvild

Program

3 frokoster og 3 middager inkludert

Oversiktsbilde av stort lokale hvor vintønner lagres.

Innholdsrik vinkjeller hos Lustau.

Kurv med druer med hender .

Dette skal bli den fineste vin!

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Málaga t/r med Norwegian
  • Busstransport t/r flyplass og lokal transport ifølge program
  • Tre netter på 4* hotell inkludert frokost (hjemreisedagen frokostpakke)
  • 4 besøk hos nøye utvalgte produsenter med smaking på «øverste hylle»
  • Velkomstmiddag hos Gonzalez Byass med bodegaens viner
  • Avslutningsmiddag hos Rey Fernando de Castilla med bodegaens viner
  • 1 middag på anerkjent restaurant i Jerez med sherry-pairing
  • Aperitiff i patioen til reiseleder Vera (om været tillater)
  • Ingvild Tennfjords deltakelse og kurskonsept ifølge program
  • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

  • Avbestillings- og reiseforsikring
  • Drikkevarer utover det som er inkludert til maten

Flere vinturer med Ingvild Tennfjord