Ikke gå glipp av det bistre steinansiktet i fjellet når vi seiler gjennom Jernporten.

Syv land og fem hovedsteder langs Donau – fra Bucuresti til Wien

/ Elvecruise på Donau gjennom Jernporten

 • Seil gjennom 7 land mens du bor på samme «hotell» i 11 dager
 • Underveis besøkes 5 hovedsteder og en rekke landsbyer – ny dag nye opplevelser!
 • Vi seiler gjennom Jernporten
 • Du bor komfortabelt i utvendige lugarer på vårt 4* elvecruiseskip MS Vivienne
 • Hver dag serveres smakfulle måltider, samt «afternoon tea» og lett kveldsmat
 • Vi byr på flere opplevelser om bord som vinsmaking, lokal underholdning og foredrag
 • Vi har inkludert 8 utflukter som lærer deg mer om historiske hovedsteder og kulturelle småbyer
 • Erfaren og trivelig reiseleder er med på hele turen

Flere avganger motsatt vei (fra Wien til Bucuresti) finner du ved å klikke her
Alle våre elvecruise på Donau finner du her

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.05.2021 (5 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager

Avreiser

 • Avreisedato 23.05.2021
 • Avreisested Bergen, Kristiansand Kjevik, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola, Trondheim Værnes
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 480,-
 • Avreisedato 12.06.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 480,-
 • Avreisedato 02.07.2021
 • Avreisested Bergen, Kristiansand Kjevik, Oslo Lufthavn, Sandefjord Arpt, Stavanger Sola, Trondheim Værnes
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 480,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.09.2021
 • Avreisested Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola, Trondheim Værnes
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 980,-
 • Avreisedato 10.10.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 21 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Bucuresti

Vår reise starter med fly fra Norge til Romanias hovedstad, Bucuresti. Mellomlanding og flybytte underveis. Etter ankomst drar vi på en inkludert byrundtur i Bucuresti og ser blant annet Revolusjonsplassen, Nasjonalteatret, Athenaeum og Folkets Hus. Deretter tar vi fatt på kjøreturen til elvehavnebyen Turnu Magurele, hvor MS Vivienne venter på oss. Fra Bucuresti er det cirka to og en halv times kjøring til vi kan gå om bord på skipet og finne oss til rette i  lugarene.

Vi møtes til en velkomstdrink i salongen, og påfølgende middag i skipets restaurant. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Bulevardul Unirii som leder opp mot parlamentspalasset i Bucuresti. Palasset var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da den ble bygget. Bygningen huser i dag Romanias parlament.
Dag 2

Vidin

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler langs grensen mellom Romania og Bulgaria. Det blir presentasjon av kapteinen og hans stab, før vi spiser en god lunsj.
Rundt lunsjtid kommer vi til den lille bulgarske havnebyen Vidin. Her skal vi på en inkludert byvandring, der vi blant annet får se Baba Vida-festningen – byens historiske landemerke. Baba Vida er den best bevarte og viktigste middelalderfestningen i Bulgaria. Fra festningen er det fin utsikt over elven og området. Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd. Ta gjerne en spasertur gjennom byens gågate på vei tilbake til skipet.

På ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradchik (ikke inkludert), som ligger cirka en times kjøring fra Vidin. Belogradchik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også for sitt store festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Sent på kvelden seiler vi videre mot Jernporten.

Baba Vida-festningen i Vidin.
Dag 3

Jernporten

I dag seiler vi gjennom Jernporten, en 120 kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. På det smaleste er elven 150 meter bred. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser. Tilbring en avslappende dag og nyt utsikten fra soldekket eller salongen!

Sent om ettermiddagen stopper skipet i Golubac for grensekontroll før vi fortsetter inn i Serbia. Her kan du bli med på et valgfritt besøk ved Golubac-festningen (ikke inkludert). Skipet ligger til kai rett under høydedraget hvor Golubac-festingen ligger og byr på storslagen utsikt til elven og området. Vi besøker den imponerende festningen som med sine 9 tårn og strategiske beliggenhet har spilt en viktig rolle i regionens historie. Retur til skipet før middag.

Når alle er vel om bord går ferden videre mot Beograd. 

Vi seiler gjennom Jernporten.
Dag 4

Beograd

Velkommen til Serbia! Etter frokost skal vi på en inkludert byrundtur i Beograd, Serbias livlige hovedstad. Her får vi blant annet se Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset og prinsesse Ljubicas palass. Deretter blir det litt tid til å oppleve byen på egenhånd.

Når det kommer til lokale tradisjoner og gjestfrihet er Balkan en fantastisk destinasjon. I dag får vi oppleve dette når vi blir invitert til lunsj på lokalt vis. Vi nyter lokale, smakfulle, hjemmelagede delikatesser akkompagnert av levende musikk. Til maten serveres det selvfølgelig også lokalt drikke, her blir det garantert god stemning! Etter en hyggelig og morsom lunsj returnerer vi til skipet.

Om kvelden er det inkludert serbisk aften om bord og ved inngangen til restauranten ønskes vi velkommen på tradisjonelt vis med brød og salt. Etter middag inviteres du til folkloreshow i salongen. Det blir også fremvisning av de håndstrikkede Sirogojno-genserne som er viden kjent for sine vakre landskapsmotiv. Sent på kvelden legger skipet fra kai og seiler mot Novi Sad.

Smak hjemmelaget serbisk mat og drikke - vi underholdes av landsbyens blide musikanter.
Dag 5

Novi Sad

Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Vår lokale guide tar oss med på en inkludert byrundtur i Novi Sad. Vi spaserer gjennom sentrum til markedet og den historiske bydelen, det blir også litt tid på egenhånd. Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, slappe av om bord, eller bli med på en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret ved Fruska Gora-fjellet (ikke inkludert). Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet kong Milan I av Serbia og prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad stopper vi i den lille vinbyen Sremski Karlovci, som er sentrum for vinproduksjonen i dette området. Vi besøker en privat vin­produsent, kjent for sin Bermet vin, og får smake på ulike typer vin og deilig lokalprodusert honning.
Retur til skipet, som om kvelden setter kurs for Kroatia.

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder
Dag 6

Vukovar

I løpet av natten har vi krysset grensen til Kroatia og på morgenkvisten kommer vi til den kroatiske elvehavnebyen Vukovar. Bli med på en inkludert byvandring i Vukovar. I romertiden fantes tallrike bosettinger og festningsanlegg i dette området og slaverne innvandret i det sjette århundret. Vukovar var tidligere en staselig by, med flotte bygninger fra den habsburgske perioden. Byen ble dessverre hardt rammet under «Vukovarslaget» i 1991, hvor den på kort tid ble reduserte til en ruinhaug. Vi spaserer gjennom gågatene og avlegger fransiskanerklosteret som ligger her et lite besøk. Det blir også tid til å rusle litt på egenhånd i Vukovar før vi returnerer til skipet for lunsj.

Nyt en rolig ettermiddag ombord, mens cruiset fortsetter langs Kroatia og Serbias bredder, på vei mot Ungarn.

Vukovar er en velstelt og sjarmerende by
Dag 7

Budapest

I dag seiler vi gjennom det ungarske slettelandskapet og ankommer Budapest midt på dagen. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Etter lunsj er det inkludert byrundtur i Budapest, hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan katedralen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden. Det blir tid til å rusle litt rundt i byen på egenhånd frem til middagen serveres om bord.

Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land (ikke inkludert). Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai i Budapest over natten.

Skipet ankrer opp midt i sentrum av Budapest.
Dag 8

Budapest

Hele dagen er til fri disposisjon. Utforsk Budapest på egenhånd, ta en tur i byens handlegater – eller nyt en avslappende formiddag ombord.

Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (ikke inkludert), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grotte­hospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske Budapest på egenhånd.

Om kvelden blir det lokal musikk ombord. Etter middag seiler vi gjennom den vakkert opplyste byen på vei mot Slovakias hovedstad, Bratislava. Utseilingen fra Budapest er et av høydepunktene på turen, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

Budapests vakre arkitektur.
Dag 9

Bratislava

Om morgenen seiler vi gjennom Gabcikovo-­slusen, den største slusen i øvre delen av Donau. Etter lunsj ankommer vi Bratislava, en av Europas yngste hovedsteder. Skipet ankrer opp i gangavstand fra den hyggelige gamlebyen. Byen har en rik historie, som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. På den inkluderte byrundturen i Bratislava spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteins­torg, sjarmerende trange gater og pastellfargede bygninger.

Om kvelden inviteres det til kapteinens festmiddag ombord, og cruiset fortsetter mot Wien.

Skipet ligger til kai en kort spasertur fra gamlebyen i Bratislava.
Dag 10

Wien

I løpet av natten legger skipet til kai i cruisets siste havn – den gamle keiserbyen Wien. Etter frokost kan du bli med på en inkludert byrundtur i Wien der vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet hvor vi får servert lunsj.

Etter lunsj om bord har du mulighet til å utforske Wien på egenhånd. 

Om kvelden tilbys det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (ikke inkludert, bør forhåndskjøpes). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen, og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 11

Wien–Norge

Vår innholdsrike reise er over og etter frokost forlater vi skipet og kjører til flyplassen i Wien. Fly tilbake til Norge.

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!

Om skipet

MS Vivienne (4*+)
Byggeår 2000 (totalrenovert 2020)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Antall lugarer 76
Passasjerer 146

Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk, som er totalrenovert i 2020. Alle lugarene er utvendige med fransk balkong eller vindu. Ombord finnes restaurant, lounge/bar, resepsjon og gratis wifi. Rikholdig buffèt til frokost og lunsj, mens middagen (4 retter) serveres ved bordet. I salongen serveres «afternoon tea» med kaffe/te og kaker hver ettermiddag, samt en liten snacks hver kveld. Det er levende musikk og dans i salongen hver kveld!

Skipet har ikke enkeltlugarer, men et begrenset antall dobbeltlugarer selges til bruk alene.
Bildene av skipet er illustrasjonsbilder, da skipet ikke er ferdig renovert. 

 • Elvecruiseskip på elv
 • Lugar på elvecruiseskip
 • Restaurant med utsikt
 • Bar med utsikt
 • Lounge på elvecruiseskip
 • Resepsjon
 • Elvecruiseskip på elv

Lugarer

 • Lugar på elvecruiseskip

  Owners Suite

  Øvre dekk (30 m2)

  Skipets største suite, en romslig lugar med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!

 • Lugar på elvecruiseskip

  Suite

  Øvre dekk (22 m2)

  Romslige suiter med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar m/fransk balkong

  Øvre dekk og midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar m/store vinduer

  Midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med store vinduer (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugarer m/små vinduer

  Nedre dekk (15 m2)

  Delikate lugarer med små vinduer (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

Reisebetingelser

UTFLUKTER
Hele åtte utflukter er inkludert i prisen. I tillegg tilbys noen valgfrie utflukter, for deg som vil oppleve mer.
Den klassiske konserten i Wien kan forhåndsbestilles (senest to uker før avreise), for å sikre deg plass.
De øvrige valgfrie utfluktene bestilles/betales ombord (pris pr. person i EUR, forbehold om nok påmeldte).

Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt Pris 
1 Bucuresti Byrundtur
2 Vidin Byvandring og Baba Vida festningen Utflukt til Belogradchik-fjellene € 35
3 Jernporten Utflukt til Golubac festningen € 18
4 Beograd Byrundtur og Landsbybesøk med lunsj
5 Novi Sad Byrundtur til fots og med buss Utflukt til Krushedol-klosteret, vin- og honningsmaking € 35
6 Vukovar Byrundtur
7 Budapest Byrundtur Folkloreshow og Budapest by night € 57
8 Budapest Krigshospitalet € 38
9 Bratislava Byrundtur
10 Wien Byrundtur Klassisk konsert (kan forhåndsbestilles til kroner 700,-) € 72
11 Wien

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Bucuresti/Wien–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og winerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag om bord
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Serbisk aften med musikk og folkloreshow
 • Åtte utflukter iht. program
 • Toalettartikler (såpe/shampoo/bodylotion) fra L’Occitane i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 80 euro pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Se våre «Reisevilkår for Escape
Alle priser er basert på valutakurser pr. 26. februar 2020.
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.