Vincruise på Rhône med Geir Salvesen

/ Med edle dråper fra Provence til Burgund

For livsnytere er dette rene drømmeturen! Vi skal seile gjennom et landskap som har inspirert mange store kunstnere mens vi nyter de fineste viner. Tenk å sitte en stjerneklar kveld på dekk og nyte det samme synet som inspirerte Vincent van Gogh til å male «Stjernenatt over Rhône». Det kan bli magisk.

Vi går i land på sjarmerende steder som Mâcon, Tain L`Hermitage og Châteauneuf-du-Pape, navn som klinger fristende i en vinelskers ører. Selvsagt skal vi også innom en rekke vingårder og smake på spesialitetene deres. Enten du allerede er vinkjenner eller ikke har så mye kunnskap om vin (ennå…!), så har vi det perfekte reisefølge; Vinekspert Geir Salvesen og vinskribent Gunnhild Bjørnsti vil holde vinsmakinger om bord og dele sin kunnskap med oss. 

Høydepunkter:

 • Gli sakte gjennom den grønne Rhônedalen, fra Martigues ved Middelhavskysten til Chalon-sur-Saône i Burgund
 • Den imponerende Ardèche-kløften, med den naturskapte kalksteinsbroen Pont d`Arc – en av Frankrikes største naturseverdigheter!
 • Sjarmerende vinlandskap og «vinlandsbyer», som Châteauneuf- du-Pape, Beaujolais og Burgund
 • Vinsmakinger med våre vineksperter Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti
 • Sju utflukter inkludert
 • Helpensjon og drikkevarer inkludert om bord
 • Spesialtilpassede viner til middagene
 • Kun for Escape Travels gjester fra Norge og Sverige
 • Og selvsagt mye god mat, gode viner, og godt selskap!
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 17.10.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Helpensjon om bord er inkludert
 • Drikkevarer inkludert
 • Utflukter inkludert
Foredragsholder
Geir Salvesen
Foredragsholder
Gunnhild Bjørnsti

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.10.2021
 • Avreisested Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola, Trondheim Værnes
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 18 980,-
 • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
 • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
 • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
 • Ms Van Gogh Croisi

Våre vineksperter

 • Geir Salvesen

  Geir er journalist, forfatter og vinekspert, og har bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Gjennom jobben sin har Geir besøkt de fleste vinområdene i verden. Les mer om Geir her.

   

 • Gunnhild Bjørnsti

  Gunnhild er reisejournalist, foredragsholder, blogger og vinskribent for magasinet Tara. Hun er også utdannet vinkelner ved Kulinarisk Institutt. Les mer om Gunnhild her.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Martigues

Vi flyr til Marseille via Amsterdam om morgenen. Ved ankomst blir vi møtt og kjørt til skipet som ligger i Martigues, en kommune i departementet Bouches-du-Rhône i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Deretter er det tid for en velkomstdrink, presentasjon av mannskapet og middag. Skipet ligger til kai i Martigues over natten.

Martigues, også kalt "Lille Venezia". Her ligger skipet over natten.
Dag 2

Martigues - Avignon

Sjarmerende fiskerlandsby og pavebyen

Etter frokost på skipet skal vi til den pittoreske fiskerlandsbyen Cassiskjent for sine klipper og kalksteinsformasjoner samt hvite, tørre viner. Cassis er en liten perle med en livlig havnepromenade, her er det masse kafeer, restauranter og folkeliv. Visste du forresten at Winston Churchill pleide  å komme til Cassis for å male? Byen er også blitt beskrevet som «St. Tropez for 50 år siden», så den er verdt et besøk! Her skal vi også innom en av de beste lokale vinprodusentene for å smake litt på det de har å tilby.

Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler mot Avignon hvor vi ankommer om kvelden. Våre vineksperter presenterer kveldens utvalgte viner, deretter er det bare å nyte! Etter middagen er det underholdning i loungen.

Skipet ligger ved kai i Avignon over natten. Avignon var hovedsete for 7 paver i perioden 1309 til 1377, og blir derfor kalt pavebyen. De som ønsker, kan ta en liten kveldstur opp til pavepalasset, Palais des Papes.

 

Cassis - av mange beskrevet som "St. Tropez for 50 år siden".
Dag 3

Avignon - Châteauneuf du Pape - Viviers

Pavens nye slott og Frankrikes mest imponerende kløft!

Velkommen til vinverdenen! I dag ankommer vi nemlig Châteauneuf-du-Pape, regionen som produserer den mest prestisjefylte vinen rundt i Middelhavet. Det produseres også mer vin her enn i hele den nordlige Rhône-regionen til sammen, så dette må være en vinelskers lille mekka.

Vi rusler en tur i den hyggelige landsbyen med navn som direkte oversatt betyr «Pavens nye slott» før vi selvsagt skal smake på de lokale vinene. Châteauneuf-du-Pape er spesielt kjent for sine røde viner, dominert av Grenache-druer.

Skipet har i mellomtiden seilt til Saint-Etienne-des-Sorts, hvor vi går om bord igjen. Etter lunsj ombord står området Vivarais for tur, som ligger på St Remèze og Orgnac l’Aven-platået. På veien kommer vi til et skikkelig høydepunkt: Ardèche-kløften – et naturreservat og en av Frankrikes største naturseverdigheter! Kløften er imponerende med bratte klipper, der Ardèche-elven har gravd seg inn i terrenget og formet den 54 meter høye kalksteinsbroen – Pont d`Arc. Kløften har også flere store kalksteinsgrotter, Aven d`Orgnac er den mest kjente.

Vel fremme i Vivarais skal vi naturligvis også skal smake på noen fine årgangsviner. Vi får prøve både rødvin og rosévin med en forfriskende bouquet. Vi går om bord igjen i byen Viviers og seiler videre om kvelden mens vi spiser middag om bord.

Pont d'Arc i Ardéchekløften er en bro naturen har laget selv.
Dag 4

Viviers – Tain l'Hermitage

Lær om vin, drikk kortreist Côtes du Rhône-vin og nyt naturen

Neste morgen kan du glede deg over den vakre utsikten når skipet seiler oppover Rhôndalen mens vi spiser frokost. I løpet av formiddagen kan du få lære mer om Rhônedalens viner sammen med Geir og Gunnhild.

Etter lunsj ankommer vi den lille byen Tain L`Hermitage, kjent for sine vakre åser kledd med vinranker – og ikke minst Côtes du Rhône-viner. Rødvinene her produseres på Syrah-druen, mens de hvite produseres på Marsanne og/eller Roussanne.

Også her skal vi selvsagt besøke en lokal vingård for å smake på de kortreiste vinene før vi seiler videre. I løpet av ettermiddagen nyter vi utsikten mens vi passerer velrenommerte vingårder som Côte-Rôties, Condrieu, Château Grillet og St. Joseph. Middag serveres om bord mens vi seiler videre mot flere opplevelser.

Tain l'Hermitage
Dag 5

Macon - Chalon-sur Saône

Beaujolais, vinproduksjonens hemmeligheter og gallamiddag!

I dag står Beaujolais-viner på programmet. Navnet kommer opprinnelig fra lordene av Beaujeu, som eide disse vinmarkene frem til 1400-tallet. Vi besøker den velkjente «vinlandsbyen» George Duboeauf og får lære mer om vinproduksjonens edle kunst. Vi vender tilbake til skipet i Macon for en god lunsj før vi er klare for nye eventyr.

Etter lunsj kjører vi gjennom vinmarkene i Burgund, og vi skal nå lære mer om vinproduksjonens komplekse og fascinerende kunst. Kanskje får vi innblikk i noen vel bevarte hemmeligheter?

Langs veien ligger kjente vinområder på rekke og rad: Meursault, hvor de første vinmarkene ble anlagt og Volnay, hvor vinmarkene ligger på kalkgrunn og gir noen av de fineste vinene i Côte de Beaune. Vi passerer også Pommard, tidligere drevet av religiøse samfunn fra middelalderen som produserte kraftige rødviner med mye garvesyre.

Vi skal naturligvis på vinsmaking også denne ettermiddagen. I dette området er de hvite vinene som oftest laget på chardonnaydruer og de røde på pinot noir. Skipet har i mellomtiden seilt til Tournos, hvor vi går om bord igjen og gjør oss klar til kveldens festmiddag. Det blir garantert servert noen deilige viner til denne middagen også!

Lyon er både fargerik, sjarmerende og laid-back..
Dag 6

Chalon sur Saône – Norge

Hjemreise

Når vi våkner opp, har skipet ankommet Chalon sur Saône, som er vår siste stopp på reisen. Vi forlater skipet etter frokost og vender nesen mot Lyon.

Vi flyr tilbake til Norge, med mellomlanding underveis.

Takk for turen!

 

Vindruer

SKIPET

MS Van Gogh 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999, totalrenovert 2017
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 105
Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken. Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Marseille/Lyon–Oslo
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer (se eget punkt om drikkepakke)
 • Sju utflukter inkludert
 • Underholdning i salongen
 • Utflukter og vinsmakinger iht program
 • Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti med som reiseledere fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Avbestillings- og reiseforsikring

DRIKKEPAKKE
En vinpakke med spesielt utvalgte kvalitetsviner til alle lunsjene (3 retter) og middagene (4 retter) om bord er inkludert i prisen. Du vil da bli servert ett glass av nøye utvalgte, lokale kvalitetsviner til forrett og hovedrett. Det er også mulig å bestille vin fra vinlisten om bord, hvis man heller ønsker det (ikke inkludert). Vann, vin, øl, juice og kaffe (ikke champagne og vin fra vinlisten) er også inkludert.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 40 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapplugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.