Med vinekspertene Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti

Vin og safari i Sør-Afrika

Besøk noen av Sør-Afrikas mest spennende vingårder, og det med topp ekspertise som reisefølge. Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti åpner dører for oss hos vinprodusenter som turister flest ikke har tilgang til, så vær forberedt på ekstraordinære opplevelser!

Først fire dager i vindistriktet, så Cape Town – en av verdens vakreste byer – før vi topper turen med safari. Dette er en enestående mulighet til å utforske både vin, natur, storby og dyreliv i Sør-Afrika på én og samme tur.

Avreiser

30.01.2023
13 dager

Utsolgt

Fra kr 34.190,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Geir Salvesen, Gunnhild Bjørnsti

Høydepunkter

Reiseledere

Vin og safari i Sør-Afrika

10 frokoster, 8 lunsjer og 2 middager inkludert

Våre hoteller på turen

Rangert 4 stjerner

Protea Hotel Franschhoek

Protea Hotel Franschhoek ligger i den lille, hyggelige byen Franschhoek, øst i vinområdet Wes-Kaap. Bygningen som ble oppført på 1880-tallet er i dag bygd om til et flott hotell med utsikt mot fjellene og vinmarkene. Hotellet ligger sentralt og bare en kort spasertur unna byens restauranter, butikker og gallerier. På Protea Hotel Franschhoek finnes et utendørsbasseng og en deilig terrasse, hvor du kan slappe av med en god bok eller nyte et godt glass vin.

Rangert 4 stjerner

Portswood Hotel

Portswood Hotel ligger like ved populære V&A Waterfront med gangavstand til butikker og restauranter beliggende som perler på en snor langs havneområdet. Rommene er innredet i maritim stil, alle med bad, aircondition, safe, minibar og gratis WiFi. Hotellet har et utendørsbasseng og en deilig terrasse hvor du kan slappe av og nyte et godt glass vin eller en god bok.

Rangert 4 stjerner

Inverdoorn Lodge

Inverdoorn Private Game Reserve omfatter 10 000 hektar land og ligger i Klein Karoo, en naturskjønn 2,5 times kjøretur fra Cape Town. Reservatet er hjemmet til ”The Big Five” – neshorn, løve, leopard, elefant og afrikansk bøffel og et bevaringssenter for geparder. Vakker natur, store åpne områder, ville dyr og ekte afrikansk gjestfrihet er en del av Inverdoorn-opplevelsen. Rommene på lodgen varierer i utforming og design. På lodgen finnes et svømmebasseng hvor du kan slappe av og reflektere over dagens mange inntrykk.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Cape Town t/r med med Qatar Airways
 • Transport ifølge program
 • Bagasjehåndtering på flyplass og hoteller i Sør-Afrika
 • 10 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • 8 lunsjer
 • 2 middager
 • Utflukter, safari og inngangspenger i henhold til program
 • Vingårdsbesøk med vinsmaking som nevnt i programmet
 • Engelsktalende lokale guider
 • Reiseledere og foredragsholdere Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør, hoteller og restauranter
 • Drikke til måltider

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, kun gyldig pass. Passet må ha minimum to ledige sider ved siden av hverandre og være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass. Nødpass kan dermed ikke benyttes.

NB! Navn i flybillett må stemme 100% overens med navn i pass, ellers kan man risikere å bli nektet ombordstigning av flyselskapet.

REISEFORSIKRING
Det må medbringes bekreftelse for gyldig reiseforsikring.

TRANSPORT
Vi bruker gode turistbusser på transportetappene og firehjulsdrevne «jeeps» på safariene. Det betyr at gruppen deles opp i mindre grupper på safari. Her fungerer sjåførene som guider, såkalte «driverguides».

VAKSINER/MEDISINER
Området som dekkes i denne reisen er malariafritt. Deltakerne er ansvarlige for at de nødvendige vaksiner er foretatt. Kontakt din fastlege eller private klinikker som tilbyr reisevaksinering for informasjon om vaksiner.

Lignende turer