Med vinekspertene Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti

Vin og safari i Sør-Afrika

Besøk noen av Sør-Afrikas mest spennende vingårder, og det med topp ekspertise som reisefølge. Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti åpner dører for oss hos vinprodusenter som turister flest ikke har tilgang til, så vær forberedt på ekstraordinære opplevelser!

Først fem dager i vindistriktet, så kystbyen Hermanus og Cape Town – en av verdens vakreste byer – før vi topper turen med safari. Dette er en enestående mulighet til å utforske både vin, natur, storby og dyreliv i Sør-Afrika på én og samme tur.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Reiseledere

Vin og safari i Sør-Afrika

10 frokoster, 8 lunsjer og 4 middager inkludert

Våre hoteller på turen

Rangert 4 stjerner

L’Ermitage Franschhoek Chateau and Villas

L’Ermitage Franschhoek Chateau and Villas ligger i utkanten av byen omkranset av mektige fjell, grønne enger og vinmarker. Hotellområdet er som en liten eksklusiv landsby med en helt egen atmosfære. Hotellet har mange ulike romstyper - alle av høy standard med balkong eller terrasse. På L’Ermitage Franschhoek Chateau and Villas finnes en innbydende hage, et utendørsbasseng og en deilig terrasse der du kan slappe av med en god bok eller nyte et godt glass vin.

Rangert 4 stjerner

Misty Waves Boutique Hotel

Misty Waves Boutique Hotel er et koselig 4-stjernershotell med flott beliggenhet nær det historiske sentrum av Hermanus. De elegante rommene har utsikt over den frodige hagen og terrassen med solsenger og et utendørsbasseng. Hotellet ligger ved berømte Walker Bay der hvalene kommen inn i perioden juli til desember.

Rangert 3 stjerner

Protea Hotel Breakwater

Protea Hotel Breakwater ligger ved populære V&A Waterfront med gangavstand til butikker og restauranter - beliggende som perler på en snor langs havnområdet. Hotellet ligger i et restaurert fengsel fra 1800-tallet med panoramautsikt over Table Mountain. Rommene er innredet i moderne stil med bad, aircondition, minibar og gratis WiFi. Hotellet har et treningssenter og spaavdeling.

Rangert 4 stjerner

Aquila Private Game Reserve

Aquila Private Game Reserve ligger i Klein Karoo, en naturskjønn 2 timers kjøretur fra Cape Town. Reservatet er hjemmet til ”The Big Five” – neshorn, løve, leopard, elefant, afrikansk bøffel og et bevaringssenter for geparder. Vakker natur, store åpne områder, ville dyr og ekte afrikansk gjestfrihet er en del av Aguila-opplevelsen. Rommene på lodgen varierer i utforming og design. På lodgen finnes et svømmebasseng der du kan slappe av og reflektere over dagens mange inntrykk.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Cape Town t/r med med Qatar Airways
 • Transport ifølge program
 • Bagasjehåndtering på flyplass og hoteller i Sør-Afrika
 • 10 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • 8 lunsjer
 • 4 middager
 • Utflukter, safari og inngangspenger i henhold til program
 • Vingårdsbesøk med vinsmaking som nevnt i programmet
 • Engelsktalende lokale guider
 • Reiseledere og foredragsholdere Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør, hoteller og restauranter (cirka 900 kroner per person)
 • Drikke til måltider

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, kun gyldig pass. Passet må ha minimum to ledige sider ved siden av hverandre og være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass. Nødpass kan dermed ikke benyttes.

NB! Navn i flybillett må stemme 100% overens med navn i pass, ellers kan man risikere å bli nektet ombordstigning av flyselskapet.

REISEFORSIKRING
Det må medbringes bekreftelse for gyldig reiseforsikring.

TRANSPORT
Vi bruker gode turistbusser på transportetappene og firehjulsdrevne «jeeps» på safariene. Det betyr at gruppen deles opp i mindre grupper på safari. Her fungerer sjåførene som guider, såkalte «driverguides».

VAKSINER/MEDISINER
Området som dekkes i denne reisen er malariafritt. Deltakerne er ansvarlige for at de nødvendige vaksiner er foretatt. Kontakt din fastlege eller vaksinasjonskontor i god tid før avreise for å sjekke hva som er aktuelt for deg. Det kan være lurt å ta en vaksine mot turistdiaré, i og med at bakteriefloraen er annerledes enn i Norge.

Lignende turer