Elvecruise i Italia

/ Seil gjennom Nord-Italia fra Mantova til Venezia

Dette elvecruiset er spekket med italienske høydepunkter, både for øynene og smakssansen. Vi skal innom noen av Italias vakreste og mest spesielle byer, og ja – vi havner faktisk midt i det italienske matfatet, der flere av de italienske delikatessene blir til …

Dette kan du oppleve:

 • Mantova, en av Nord-Italias mest romantiske og kunstneriske byer
 • Besøk en ekte fiolinmaker, som lager de berømte stradivarousfiolinene
 • Smak på Italias mest eksklusive skinke!
 • Vakre Parma, hvor parmaskinken og parmesanosten kommer fra
 • Alltid hatt lyst til å besøke Ferrari-museet? Nå har du sjansen!
 • Se Veronas berømte amfiteater og balkongen hvor Romeo deklarerte sin kjærlighet til Julie
 • Byvandring i Venezia med Markusplassen, Dogepalasset, Sukkenes bro og Rialtobroen
 • Utflukt til øyene Murano og Burano med sine sukkertøyfargede hus og glasskunst
 • Festmiddag om bord

Venezia er jo et eventyr i seg selv. Det yrende livet på Canal Grande, de pittoreske broene med glidende gondoler under, de forvirrende gatene som du går deg vill i (men ikke vær engstelig, det står skilt som peker deg i riktig retning igjen overalt) – det må bare oppleves!

Og selv om berømte Café Florian på Markusplassen tar stiv pris for kaffekoppen, er det fascinerende å tenke på at her speidet selveste Casanova etter nye erobringer. En drømmeuke for Italia-elskere!

Reiseledere:
08. april – Morten Harg
22. mai – Kamilla E. B. Kapaasen Skaug
15. september – May Liss Kristiansen

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.04.2021 (3 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Norsk reiseleder
 • Helpensjon og drikkevarer inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 15 980,-
 • Avreisedato 22.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 17 480,-
 • Avreisedato 15.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 17 480,-
 • Parmagiano Reggiano ost parmesan Italia
 • Mantova - UNESCO verdensarvsby
 • Kanal i gamlebyen i Mantova
Kart Po, Italia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Italia

Vi flyr via Munchen til Verona eller Bologna midt på dagen. Busstransport til skipet om ettermiddagen før vi finner oss godt til rette om bord og nyter en velkomstcocktail før middag ombord. Skipet ligger til kai i Mantova over natten. 

Verona regnes som Nord-Italias nest vakreste by - etter Venezia.
Dag 2

Mantova med utflukt til Cremona og Parma

Vi starter dagen med en god frokost om bord før vi kan bli med på en guidet byrundtur i Cremona & Parma (utfluktspakke – kan ikke kjøpes ombord). Cremona er en rolig liten provinsby med lange tradisjoner for fiolinbygging. Her bodde den kjente fiolinmakeren Antonio Stradivari, som laget de berømte stradivariusfiolinene, og vi skal besøke verkstedet til en av dagens fiolinmakere.

Cremona kan skryte av å ha den vakreste middelalderplassen i Nord-Italia, Piazza del Comune med tårnet Torrazzo, 112 meter høyt med en åttekantet gotisk lanterne. Dette skal være Italias høyeste tårn! Katedralen Duomo er et mesterstykke i romansk arkitektur.

Vi fortsetter så til Polesine Parmense, hvor vi besøker Fratelli Spigaroli. Her får vi se hvor de lager den berømte Culatello-skinken og Parmigiani-osten, og naturligvis må vi smake på godsakene. Culatello har sin historie tilbake til 1500-tallet og blir regnet for å være Italias mest eksklusive skinke.

Etter lunsj står Parma for tur. Parma er en av Italias mest velstående byer og berømt for sin parmaskinke, sin parmesanost, flotte kirker og romanske skulpturer. Her besøker vi dåpskapellet i rosa marmor, som inneholder noen fantastiske fresker som representerer Kristus liv. Katedralens kuppel har også noen fresker helt utenom det vanlige.

Skipet ligger til kai i Mantova over natten, så kanskje frister det med en tur i land på egen hånd? Vi spiser middag om bord.

Vi skal besøke en ekte fiolinmakers verksted.
Dag 3

Mantova

Mantova er en svært gammel by, dens historie skriver seg tilbake til 2000 år før Kristus. Den ligger på bredden av elva Mincio, som dannet en naturlig beskyttelse mot ytre fiender. I det 6. århundre før Kristus var byen en etruskisk by. Byens navn kommer fra den etruskiske guden Mantus, som var underverdenens gud. Siden ble den erobret av gallerne før romerne inntok byen mellom første og andre punerkrig (omkring 220 før Kristus). Mantova anses som dikteren Vergils fødeby, han ble født omkring år 70 før Kristus, og er nok byens mest berømte innbygger.

Selv om Mantova ikke er kjent for så mange, er det en av de meste romantiske og kunstneriske byene i Nord-Italia. Bli med på en byrundtur i denne vakre byen (utfluktspakke – kan ikke kjøpes ombord). Vi besøker Palazzo Te, et mesterverk innen italiensk høyrenessanse kunst og arkitektur, designet og dekorert av Giulio Romano tidlig på 1600-tallet. Palasset er også kjent for freskene i manneriststil som pryder mange av rommene. Vi fortsetter deretter til sentrum, hvor vi ser det imponerende hertugpalasset, Rotonda di san Lorenzo og Sant’Andrea basilikaen.  

Ettermiddagen kan du tilbringe om bord, mens vi seiler mot Rovigo i rolig tempo. Er du bilinteressert, kan du også bli med på en utflukt til Ferrari-museet i Modena (ikke en del av utfluktspakken). Museet fokuserer på Enzo Ferraris liv og arbeid. Ferrari var grunnleggeren av sportsbilmerket ved samme navn. Museo Enzo Ferrari er mer enn bare et vanlig museum. Besøkende får beundre de fantastiske bilene som er utstilt i den 2500 m2 store hovedpaviljongen samt se et spektakulært audiovisuelt show som viser den magiske historien om Enzo Ferraris liv.

Skipet ligger til kai i Rovigo om natten.

Italiensk skinke - fantastisk lekkert.
Dag 4

Rovigo med utflukt til Verona

Etter en deilig frokost om bord kan du bli med på en spennende tur til Verona (utfluktspakke). Byen ligger vakkert til ved Adige-elvens løp, og vi ankommer via Porto Palio. Verona er et enestående eksempel på en by som har utviklet seg gjennom to tusen år og har klart å bevare sine gamle bygninger og festningsmurer som en harmonisk del av en moderne storby.

Verona regnes som Nord-Italias vakreste by etter Venezia, og kom i 2000 med på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her elsket Romeo og Julie hverandre, med tragisk utfall for dem begge, og vi får se balkongen hvor Julie sto da Romeo deklarerte sin kjærlighet til henne. Vi rusler videre til Arena di Verona, verdens tredje største romerske amfiteater og kjent for opera- og ballettforestillingene som blir oppført her om sommeren. Teateret er 50 år eldre enn Romas Colosseum, bygget av den lokale, rosa marmoren og hadde i sin storhets tid plass til 20 000 mennesker. I tillegg står også slottet Castelvecchio og Archo dei Gavi på menyen denne dagen.

Mens vi har vært i Verona, har MS Michelangelo seilt videre til Porto Viro, hvor vi går ombord igjen til lunsj. Ettermiddagen kan du tilbringe på dekk med en god bok mens skipet seiler mot Porto Levante, hvor vi ligger til kai til neste morgen.

Julies hus og balkong i Verona. Her skal Julie ha stått med sin beundrende Romeo nedenfor.
Dag 5

Porto Levante med utflukt til Vicenza

I dag står Vicenza på menyen, og etter frokost er det tid for nye opplevelser her (utfluktspakke – kan ikke kjøpes ombord). Vicenza byr på nydelige italienske landskap, kunst, mat og vin. De vakreste bygningene i byen ligger rundt Piazza dei Signori; Basilica Palladiana, Torre Bissara, Palazzo del Capitaniato, Palazzo del Monte di Pietà og San Vicenzo. Her kan du også ta inn den vakre fasaden til Teatro Olimpico, som åpnet i 1585, og inneholder den eldste scenen som fortsatt er intakt. Teateret var det siste designet av den italiensk renessanse arkitekten Andrea Palladio, og er oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder sammen med flere av hans andre bygninger.

Vi går om bord skipet igjen i Chioggia, og starter seilasen mot våre reises «gran finale»; Venezia. Vi ankommer tidlig på kvelden, så ta gjerne en tur i land på egen hånd for å få en liten forsmak av denne sagnomsuste byen.

Chioggia har også likhetstrekk med Venezia. Fin, liten by å rusle i.
Dag 6

Venezia

Etter frokost skal vi se seg om i vakre Venezia til fots (husk gode sko!) (utfluktspakke). Vi begynner som seg hør og bør på Markusplassen hvor vi beundrer Markuskirkens vakre fasade. Kirken daterer helt tilbake til år 832. Turen fortsetter til Dogepalasset, hjem til Venezias regjering fra det 9. århundre og frem til republikkens fall i 1797. Etter en brann i 1577, ble palasset bygget opp igjen i gotisk stil med skinnende hvit stein fra Ischia og rosa marmor fra Verona. Her er det mye å la seg imponere over!

Om ettermiddagen venter et fargerikt eventyr på øyene Murano og Burano (utfluktspakke). Vi ser de sukkertøyfargede husene som virkelig er som en vitamininnsprøyting for sansene! Murano er viden kjent for sin glassproduksjon. Venezia ønsket ikke å ha store ovner i byen på grunn av brannfare, så glasskunstnerne i byen flyttet ut til Murano-øya i 1291. Vi får oppleve en glasskunstner på nært hold her på øya, og det blir mulighet for å kjøpe med seg vakker glasskunst hjem. Burano er kjent for håndarbeid som blonder og kniplinger i tillegg til de fargesterke husene. Disse fasadene forplikter, her kan man ikke male husene sine i en hvilken som helst farge uten å søke godkjenning. Skipet ligger i Venezia over natten, og vi nyter vår siste middag om bord.

Venezia - kanskje blir det en gondoltur?
Dag 7

Venezia - Norge

Det blir frokostbuffet om bord før vi sjekker ut fra lugarene og får transfer til flyplassen. Vi flyr fra Venezia på formiddagen, med mellomlanding og ankomst Norge utpå ettermiddagen. 

Takk for turen og på gjensyn!

 

Venezia er stedet å finne seg en fin maske!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly Oslo-Verona/Venezia-Oslo (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Utfluktspakke (seks utflukter) kr 4 200 pr. person
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp før avreise Pris ved kjøp om bord
2 Mantova Cremona & Parma inkl lunsj kr 1 890 Må bestilles før avreise
3 Mantova Byrundtur i Mantova kr 690 Må bestilles før avreise
4 Rovigo Byrundtur i Verona kr 795 € 80
5 Porto Levante Byrundtur i Vicenza kr 690 Må bestilles før avreise
6 Venezia Markusplassen & Dogepalasset kr 690 € 69
6 Venezia Murano & Burano kr 490 € 48


Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke (kr 4 200,-). For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å
bestille noen av utfluktene enkeltvis om bord, med forbehold om ledig kapasitet. Skal man ha med alle utfluktene blir totalprisen høyere (se priser over).

Utfluktene Cremona & Parma, Byrundtur i Mantova og Byrundtur i Vicenza må bestilles før avreise, de kan ikke kjøpes om bord. Utflukten til Ferrarimuseet er ikke en del av utfluktspakken og bestilles om bord ( 92). Forbehold om minst 20 påmeldte.

SKIPET
MS MICHELANGELO (4*-)
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2001 (renovert 2011)
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 156

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, mens lugarene på øvre dekk har store, firkantede vinduer.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 42 per reisende til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.