En mat- og kulturreise

Smaken av Istanbul med Vidar Bergum

Tyrkisk te i Istanbul.

Krydder i knallfarger som ser ut som kunstverk, eksotiske frukter du knapt har hørt om – langt mindre smakt – ferske råvarer så langt øyet rekker og et salig og herlig mylder av mennesker og inntrykk. Bli med og utforsk Istanbul – porten til Orienten – sammen med vår egen smaksguide!

Matskribent og forfatter Vidar Bergum bor i Istanbul, og som kjentmann skal han guide oss gjennom matmarkedene, plukke ut de beste råvarene, og sammen med ham skal vi lære oss å lage mat med de herligste krydderdufter og smaker. Les gjerne mer om Vidar under.

Kulturen og smaken av den nære Østen

Fargerikt og eksotisk

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Kokk og kjentmann på turen:

Vidar bergum escape travel istanbul 35

Matskribent og forfatter Vidar Bergum

Vidar Bergum er Norges ledende stemme på mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han har bodd i Istanbul siden 2015 og drevet den prisvinnende bloggen Et kjøkken i Istanbul. Her skriver Vidar om tyrkiske mattradisjoner, råvarer, egne opplevelser og deler matoppskrifter.

Vidar har også gitt ut den kritikerroste og bestselgende kokeboken Hummus & granateple og har en trofast og engasjert følgerskare på blogg, nyhetsbrev og sosiale medier. Kokebok nummer to, Aubergine & tahini, kom i februar 2020. Hans nye kokebok Nydelig!, kom ut i mars 2022.

Vidar skriver jevnlig om mat fra Midtøsten for Dagens Næringsliv (Smak) og omtales ofte i media (bl.a. NRK, VG/Godt, Dagbladet og Dagens Næringsliv).

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Vårt hotell på turen

Rangert 3plus stjerner

Grand Hotel Halic

Grand Hotel Halic ligger sentralt til i Beyoglu-distriktet i Istanbul. Hotellet har utsikt over havinnløpet ved Det gylne horn, og Taksim-plassen og Galata-tårnet er i gangavstand. Den populære og pulserende handlegaten (gågate) Istiklal Caddesi ligger kun få minutters gange fra Grand Hotel Halic.

Hotellets innendørsbasseng tilbyr avslapning etter en dag med mange fine opplevelser. Det finnes også en tradisjonell hamam, tørrbadstue og massasjefasiliteter. Restauranten i toppetasjen serverer tyrkisk meze (små forretter) og tilbyr utsikt over Istanbuls flotte silhuett. Tyrkisk kaffe eller en drink kan nytes i lobbybaren.

Rommene har aircondition, Led TV, safe, minibar, vannkoker og gratis Wi-Fi. Badene har dusj/badekar og hårføner.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Istanbul t/r med Turkish Airlines
 • All transport og utflukter ifølge program
 • 5 overnattinger med frokost
 • 4 lunsjer
 • 4 middager
 • Besøk på krydder- og matmarked
 • Matkurs
 • Vidar Bergums deltakelse
 • Skandinavisktalende reiseleder under hele oppholdet som møter gruppen på flyplassen i Istanbul

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

NB! Gode sko (og gode ben) er viktig, for det blir en del gåing på turen.


PASS OG VISUM
Fra 02. mars 2020 trenger ikke norske statsborgere turistvisum til Tyrkia. Passet må ha en gyldighetstid på minimum seks måneder etter hjemreise.

Lignende turer