Nyhet! En mat- og kulturreise

Smaken av Istanbul med Vidar Bergum

Tyrkisk te i Istanbul.

Krydder i knallfarger som ser ut som kunstverk, eksotiske frukter du knapt har hørt om – langt mindre smakt – ferske råvarer så langt øyet rekker og et salig og herlig mylder av mennesker og inntrykk. Bli med og utforsk Istanbul – porten til Orienten – sammen med vår egen smaksguide!

Matskribent og forfatter Vidar Bergum bor i Istanbul, og som kjentmann skal han guide oss gjennom matmarkedene, plukke ut de beste råvarene, og sammen med ham skal vi lære oss å lage mat med de herligste krydderdufter og smaker. Les gjerne mer om Vidar under.

Høydepunkter

Kokk og kjentmann på turen:

Vidar bergum escape travel istanbul 35

Matskribent og forfatter Vidar Bergum

Vidar Bergum er Norges ledende stemme på mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han har bodd i Istanbul siden 2015 og drevet den prisvinnende bloggen Et kjøkken i Istanbul. Her skriver Vidar om tyrkiske mattradisjoner, råvarer, egne opplevelser og deler matoppskrifter.

Han har også gitt ut den kritikerroste og bestselgende kokeboken Hummus & granateple og har en trofast og engasjert følgerskare på blogg, nyhetsbrev og sosiale medier. Kokebok nummer to, Aubergine & tahini, kom i februar 2020.

Vidar skriver jevnlig om mat fra Midtøsten for Dagens Næringsliv (Smak) og omtales ofte i media (bl.a. NRK, VG/Godt, Dagbladet og Dagens Næringsliv).

Avreiser

29.09.2021
6 dager

Ledige plasser

Fra kr 17.990,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Vidar Bergum

Program

5 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Luftfoto av Istanbul og Bosphorus

Istanbul er en vakker by både på gatenivå og som fuglen flyr.

Interiøret i den blå moskeen, Istanbul. Tyrkia

De vakre hvelvingene i Den blå moské.

Hagia Sophia bysantinsk arkitektur

Hagia Sopfia bysantinsk arkitektur.

Bilde av ulike krydder, både fin- og grovmalt til salgs

Benytt muligheten til å kjøpe med deg krydder hjem!

Midtøsten tradisjonell middag. Autentisk arabisk mat. Meze festmat. Topp utsikt, flatt legg, overhead

Vi skal lære oss å lage mat med de herligste krydderdufter og smaker.

Tyrkiske lykter på Grand Bazaar i Istanbul, Tyrkia

Grand Bazaar er et høydepunkt på turen.

Balat er det tradisjonelle jødiske kvarteret i Fatih-distriktet i Istanbul

Fargerike Balat, et nabolag ukjent for de fleste turister.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo-Istanbul t/r med Turkish Airlines
  • All transport og utflukter ifølge program
  • 5 overnattinger med frokost
  • 3 lunsjer
  • 4 middager
  • Besøk på krydder- og matmarked
  • Matkurs
  • Vidar Bergums deltagelse
  • Engelsktalende lokalguider
  • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

  • Avbestillings- og reiseforsikring
  • Tips til lokale guider og sjåfører

NB! Gode sko (og gode ben) er viktig, for det blir en del gåing på turen.

KENT HOTEL 4*
Et moderne hotell, beliggende i det historiske sentrum av Istanbul. Bare 15 minutters gangavstand fra Den blå moské og 10 minutter fra Grand Bazaar. Trikken stopper rett foran hotellet. Les mer om hotellet her

PASS OG VISUM
Fra 02. mars 2020 trenger ikke norske statsborgere visum til Tyrkia. Passet må ha en gyldighetstid på minimum seks måneder etter hjemreise.

Lignende turer