MATKURS MED VIDAR BERGUM En mat- og kulturreise

Smaken av Istanbul med Vidar Bergum

Tyrkisk te i Istanbul.

Krydder i knallfarger som ser ut som kunstverk, eksotiske frukter du knapt har hørt om – langt mindre smakt – ferske råvarer så langt øyet rekker og et salig og herlig mylder av mennesker og inntrykk. Bli med og utforsk Istanbul – porten til Orienten – sammen med vår egen smaksguide!

Matskribent og forfatter Vidar Bergum bor i Istanbul, og som kjentmann skal han guide oss gjennom matmarkedene, plukke ut de beste råvarene, og sammen med ham skal vi lære oss å lage mat med de herligste krydderdufter og smaker. Les gjerne mer om Vidar under.

Kulturen og smaken av den nære Østen

Fargerikt og eksotisk

Nesten alt inkludert

Avreiser

 • 17.09.2024
  6 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 27.980,-

  Fra: Oslo Lufthavn

Høydepunkter

Kom inn på kjøkkenet!

Her er gjestene på Vidars forrige matreise i full sving på kjøkkenet 👉🏻

Kokk og kjentmann på turen:

Vidar bergum escape travel istanbul 35

Matskribent og forfatter Vidar Bergum

Vidar Bergum er Norges ledende stemme på mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han har bodd i Istanbul siden 2015 og drevet den prisvinnende bloggen Et kjøkken i Istanbul. Her skriver Vidar om tyrkiske mattradisjoner, råvarer, egne opplevelser og deler matoppskrifter.

Vidar har også gitt ut den kritikerroste og bestselgende kokeboken Hummus & granateple og har en trofast og engasjert følgerskare på blogg, nyhetsbrev og sosiale medier. Kokebok nummer to, Aubergine & tahini, kom i februar 2020. Hans nye kokebok Nydelig!, kom ut i mars 2022.

Vidar skriver jevnlig om mat fra Midtøsten for Dagens Næringsliv (Smak) og omtales ofte i media (bl.a. NRK, VG/Godt, Dagbladet og Dagens Næringsliv).

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Vårt hotell på turen

Rangert 4 stjerner

The Marmara Pera

The Marmara Pera er et moderne og stilfullt hotell med en utmerket beliggenhet i Beyoglu-distriktet. Fra hotellet har du vakker utsikt over byen eller havinnløpet ved Det gylne horn og de opplyste moskeene i den historiske bydelen Sulthanahmet. Taksim-plassen, Galata-tårnet, den populære handlegaten Istiklal Caddesi som også er gågate samt restauranter og uteliv, er alt sammen i gangavstand.

I hotellets to øverste etasjer ligger Mikla restaurant som regnes for å være en av Istanbuls beste restauranter. Herfra har man panoramautsikt over Bosporosstredet. Hotellet har også et treningsstudio som er åpent 24 timer i døgnet. Etter en begivenhetsrik dag blant Istanbuls severdigheter, innbyr den hyggelige lobbybaren til å sette seg ned og nyte noe forfriskende å drikke.

Rommene er utstyrt med aircondition, satellitt-TV, minibar, safe, kaffe- og tekoker og gratis WiFi. Bad med badekar eller dusj, toalettartikler og hårføner.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Istanbul t/r med Turkish Airlines
 • All transport og utflukter ifølge program
 • 5 overnattinger med frokost
 • 4 lunsjer
 • 4 middager
 • Besøk på krydder- og matmarked
 • Matkurs
 • Vidar Bergums deltakelse
 • Skandinavisktalende reiseleder under hele oppholdet som møter gruppen på flyplassen i Istanbul

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

NB! Gode sko (og gode ben) er viktig, for det blir en del gåing på turen.


PASS OG VISUM
Fra 02. mars 2020 trenger ikke norske statsborgere turistvisum til Tyrkia. Passet må ha en gyldighetstid på minimum seks måneder etter hjemreise.

Lignende turer