Nyhet! En mat- og kulturreise

Smaken av Istanbul med Vidar Bergum

Tyrkisk te i Istanbul.

Krydder i knallfarger som ser ut som kunstverk, eksotiske frukter du knapt har hørt om – langt mindre smakt – ferske råvarer så langt øyet rekker og et salig og herlig mylder av mennesker og inntrykk. Bli med og utforsk Istanbul – porten til Orienten – sammen med vår egen smaksguide!

Matskribent og forfatter Vidar Bergum bor i Istanbul, og som kjentmann skal han guide oss gjennom matmarkedene, plukke ut de beste råvarene, og sammen med ham skal vi lære oss å lage mat med de herligste krydderdufter og smaker. Les gjerne mer om Vidar under.

Kulturen og smaken av den nære Østen

Fargerikt og eksotisk

Høydepunkter

Kokk og kjentmann på turen:

Vidar bergum escape travel istanbul 35

Matskribent og forfatter Vidar Bergum

Vidar Bergum er Norges ledende stemme på mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han har bodd i Istanbul siden 2015 og drevet den prisvinnende bloggen Et kjøkken i Istanbul. Her skriver Vidar om tyrkiske mattradisjoner, råvarer, egne opplevelser og deler matoppskrifter.

Vidar har også gitt ut den kritikerroste og bestselgende kokeboken Hummus & granateple og har en trofast og engasjert følgerskare på blogg, nyhetsbrev og sosiale medier. Kokebok nummer to, Aubergine & tahini, kom i februar 2020. Hans nye kokebok Nydelig!, kom ut i mars 2022.

Vidar skriver jevnlig om mat fra Midtøsten for Dagens Næringsliv (Smak) og omtales ofte i media (bl.a. NRK, VG/Godt, Dagbladet og Dagens Næringsliv).

Avreiser

27.09.2022
6 dager

Utsolgt

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Vidar Bergum, Jens-Erik Barstad

Program

5 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Balat er det tradisjonelle jødiske kvarteret i Fatih-distriktet i Istanbul

Fargerike Balat, et nabolag ukjent for de fleste turister.

Vårt hotell på turen

Rangert 4 stjerner

Kent Hotel

Et moderne hotell, beliggende i det historiske sentrum av Istanbul. Bare 15 minutters gangavstand fra Den blå moské og 10 minutter fra Grand Bazaar. Trikken stopper rett foran hotellet. Hvert av de komfortable rommene er dekorert med beroligende farger.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo-Istanbul t/r med Turkish Airlines
  • All transport og utflukter ifølge program
  • 5 overnattinger med frokost
  • 3 lunsjer
  • 4 middager
  • Besøk på krydder- og matmarked
  • Matkurs
  • Vidar Bergums deltagelse
  • Engelsktalende lokalguider
  • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

  • Avbestillings- og reiseforsikring
  • Tips til lokale guider og sjåfører

NB! Gode sko (og gode ben) er viktig, for det blir en del gåing på turen.


PASS OG VISUM
Fra 02. mars 2020 trenger ikke norske statsborgere visum til Tyrkia. Passet må ha en gyldighetstid på minimum seks måneder etter hjemreise.

Lignende turer