Par på elvecruisedekk.

Fem om elvecruise på Donau

Publisert: 19. april 2024

Hvem er det som reiser på elvecruise?

Vi tok en prat med noen av gjestene våre på elvecruiset gjennom syv land og fem hovedsteder på Donau. Hva synes de om elvecruise? Hvorfor akkurat dette cruiset?

I 20 år har våre gjester reist på elvecruise rundt om på verdens elver. Vi i markedsavdelingen var så heldige å få være med på Donau-cruise i april – i strålende vær – og der ble vi kjent med mange trivelige mennesker.

Her er noen av dem, og hva de tenker om å være på elvecruise:

Portrett av par.

Magne Velure og Aud Manheim synes livet på elvecruise er både avslappande og innhaldsrikt.

– Elvecruise er både enkelt og variert

Magne Velure frå Lillehammer og Aud Manheim frå Seljord:

– Dette er fyrste gong me er på elvecruise, og denne ruta gjennom sju land og fem hovudstadar har lenge stått øvst på lista mi. Og sidan Astrid Versto – som er foredragshaldar på dette cruiset – er ei ungdomsvenninne av meg, valgde vi dette cruiset, seier Aud.

– Dette er ei av dei lengste rutene, og det å kome nesten heilt ned til Svartehavet i staden for å starte lenger vest, høyrest spanande ut. Så denne ruta tiltalte oss, seier ho.

«Å segle ein heil dag er også fint, i alle fall når det er fint vêr. Og det har me jo på denne turen!» Magne Velure

– Alt er godt lagt til rette og det er veldig variert. Du får vere litt på båten, og litt i land. Det var også svært bra å få god tid i Budapest og Wien, der me fekk ein heil dag. I så store byar var det fint å få ein bussrundtur fyrst slik at ein kan orientere seg, og så kan ein rusle på eiga hand etterpå, seier Aud.

Dei har også berre godord om både service og mat.

– Maten er veldig god, men vi et jo for mykje... Med fire retters middag kvar dag, er det ein fordel at det er små porsjonar, meiner Aud.

– Ja, det er lettvint å ha full pensjon om bord. Du treng ikkje stresse midt på dagen for å finne ein stad å ete lunsj. Livet på elvecruise er enkelt og sutelaust! skyt Magne inn på si vakre hardangerdialekt.

Magne skriv også små kvardagsdikt, og vi har fått lov til å ta med eit lite dikt han skreiv på Donau:

Donau-liv

Bokstavleg tala
flyt eg vidare
i livet,
på Donau,
denne europeiske dronningelva,
saman med andre eksemplar
i gull-lotto generasjonen
vert eg frakta rundt
i europeisk historie.
Røyster hevdar me fortener
å leva livet i
sutelaust velvære,
flytande på livselva;

måtte dei ha rett.

Magne Velure

Portrett av dame i salongen på elvecruiseskip.

Grete Rustad er blitt en erfaren elvecruiser.

– Ikke noe problem å reise alene på elvecruise!

Grete Rustad fra Oslo:

Dette er Gretes tredje elvecruise, hun har reist med Escape både på franske elver og i Dourodalen i Portugal tidligere – og hun reiser alene.

– Jeg var jo litt skeptisk før første turen. Jeg hadde vært på gruppeturer før, men jeg tenkte at disse båtene er jo ganske små og intime, og her er det sikkert bare par som skal kose seg sammen. Så da ringte jeg dere i Escape og spurte om det var andre som reiste alene – og det viste seg at det var to damer til. Og jeg trenger jo ikke flere!

Det endte med at de tre damene som reiste alene satt sammen med reiseleder Geir Toverud i restauranten, og de hadde så mye moro at de på bordet bak ble misunnelige!

«Det fint at vi seiler litt på dagen, så du kan se litt mens du forflytter deg til et nytt sted, og kofferten og senga di står der. Det er veldig deilig.» Grete Rustad

Gretes erfaring med å melde seg på alene er altså bare positiv.

– Det er alltid noen som er alene, og selv de som reiser sammen med noen inviterer deg gjerne til bordet, og alle synes det er hyggelig å prate med noen andre. Det er litt av opplevelsen av å være ute på tur, å treffe andre og se nye ting.

Grete har reist mye i Europa, men på dette cruiset skal hun inn i mer ukjente farvann.

– Det som tiltrakk meg til denne turen, var reiseruten. Jeg har vært på flere bilturer i Spania, Italia og Frankrike, men etter at jeg ble alene er ikke det aktuelt. I denne delen av Europa har jeg ikke vært før, så da jeg så denne reiseruten, tenkte jeg: Oi – dette ser spennende ut!

Grete har også reist med Carpe Diem – som er en del av Escape-familien og arrangerer turer for de som reiser alene. Det har også vært flotte turer. Hun har både en Carpe Diem-tur og en Escape-tur til på planen i år.

– Jeg er heldig som har mulighet til å reise så mye. Afrika har lenge vært en drøm, så til høsten skal jeg på Escape-tur til Afrika hvor det er både vintur, Victoria Falls, Cape Town og elvecruise. Det blir spennende!

Par på elvecruise.

Per Asle og Kay fra Lurøy er storfornøyde med sitt første elvecruise.

– På elvecruise får du oppleve mye på kort tid

Per Asle Pedersen og Kay Elena Pedersen fra Lurøy på Helgeland:

– Du reiser fra by til by og kan oppleve store deler av Europa på ti dager. Det synes jeg er det mest fantastiske, sier Per Asle.

Per Asle og Kay er på sitt første elvecruise, og mye tyder på at de er bitt av basillen.
– I stedet for at du skal reise på langweekend til en by og bare oppleve den byen, kan du oppleve flere byer sammenhengende her – veldig smooth og fint.
Og så det fantastiske været vi har!

Paret har reist på cruise med Escape i Stillehavet og rundt New Zealand, og det ga mersmak.

– Vi fikk et veldig godt inntrykk av Escape og det dere står for. Det er god informasjon – hele veien har vi følt oss ivaretatt.

«Fra du bestiller til du kommer hjem blir du fulgt opp. Og reiselederne er også veldig flotte folk!» Per Asle og Kay Pedersen

Men hvordan er kontrasten fra å reise på et cruiseskip med 3000 passasjerer og stort underholdningstilbud til et lite elvecruiseskip med under 150 passasjerer?

– Det er ikke noe savn at det er mindre som skjer om bord. Elvecruise er veldig avslappende, samtidig som det er informativt. På elvecruise slipper du også shuttlebusser, siden vi som regel legger til midt i byen.

Det høres kanskje ut som om det frister med gjentakelse?

– Det gjør det! Det er flere steder vi har lyst til i Europa, og vi satt i lunsjen og snakket om Rhinen. Det ser fristende ut. Og vi har jo allerede bestilt en tur til høsten, så vi hele tiden har noen gulrøtter. Da skal vi på elvecruise på Mekong med Anders Magnus som foredragsholder. Det gleder vi oss til!

Se vårt store utvalg av elvecruise:

Juni 2024

RABATT KR 10 000 pr. person på avgangen 16. juni 2024
Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 16.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / TILBUD! Pris før fra kr 25.980,- NY PRIS fra kr 15.980,-

Utsolgt

Priser fra 12.480,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 20.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 25.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Mat og drikke er inkludert
Gammel borg med Rhinen i bakgrunnen

Elvecruise på Rhinen - bobler og historiske byer

Avreise 23.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 23.495,-

Velkommen til en eventyrlig uke på Rhinen om bord i lekre MS Viva Tiara – hvor alt av mat og drikke er inkludert på turen. Seilingsruten går fra Frankfurt, og vi skal innom Mannheim, Strasbourg/Kehl, Speyer, Koblenz, Eltville og Mainz. Vingårdene ligger tett flere steder langs elven i det idylliske landskapet, og det er også muligheter for å låne sykler for den som vil se seg om på egen hånd.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Mat og drikke inkludert

RABATT OPPTIL KR 15 000 PÅ AVGANGEN 26. JUNI 2024
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 26.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / TILBUD! Pris før fra kr 24.480,- NY PRIS fra kr 19.480,-

Få ledige

Priser fra 21.480,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Flott suite på Amadeus Brilliant

5* elvecruise på Donau og Rhinen

Avreise 28.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 23.480,-

Dette ukescruiset kombinerer to av Europas lengste elver; Donau og Rhinen. Cruiset starter i Passau og ender i Köln. Underveis byr vi på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

 • Img 9881 kopi

  Sylvia Roland
  Reiseleder

Lekkert førsteklasseskip // Drikke til middag inkludert // Opplev både Rhinen og Donau

Juli 2024

MS Amadeus Brilliant på Donau ved Budapest

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 07.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // Opplev Wachaudalen! // WiFi inkludert

Tilbud på avgangen 7. juli!
Cochem en by ved Mosel-elven

Elvecruise på Rhinen og Mosel – et frodig eventyr

Avreise 07.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / TILBUD på lugar til bruk alene!

Få ledige

Priser fra 19.500,-

Dette elvecruiset tar oss med til frodige Rhindalen og Moseldalen. Vi besøker kanalbyen Amsterdam og vakre Strasbourg, samt vinbyen Rüdesheim og flere historiske tyske byer. Det blir også tid til å nyte gode måltider og livet om bord på vårt hyggelige elvecruiseskip.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Tre utflukter inkludert // Seilas gjennom tre land // Kun Escape-gjester om bord på avgangen i august // Foredragsholdere med på avgangen 26. august 2024

Vandretur i utfluktspakken
Oversiktsbilde av vinranker, kirketårn, landsby og elv.

5* elvecruise på romantiske Rhinen og Mosel

Avreise 14.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 25.490,-

På dette eventyret av et elvecruise starter vi i Düsseldorf og besøker blant annet Coblenz, Traben-Trarbach, Bernkastel, Tier/Riol, Cochem, Rüdesheim, Linz og ikke minst Bonn. Du får oppleve naturskjønne Mosel, den vakreste delen av Rhinen og i tillegg i et lekkert, delikat og moderne skip. Nyt de vakre omgivelsene fra dette herlige skipet.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

Norsk reiseleder // Mat og drikke inkludert i prisen // Nytt skip fra 2022

Unik pris! 8 dager/kr 15 980 pp.
Syklene soler seg i høstsolen

Fire land på første klasse - elvecruise på Rhinen

Avreise 23.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 16.730,-

Reisen starter i kanalbyen Amsterdam og ender i Basel. Du seiler på den vakreste delen av Rhinen og skal besøke blant annet Köln, Rüdesheim og Strasbourg. Om bord tilbys mange spennende utflukter, slik at du kan skreddersy ditt eget utfluktsprogram.

Unik pris – fra kr 15.980 // Nytt førsteklasses skip fra 2024 // Helpensjon med drikke inkludert (også i baren vin, øl.,min.vann)

Skåret portrett av den dakianske kongen Decebal på Danubeelven, Iron Gates Naturpark, Romania

5* elvecruise gjennom syv land på Donau – med Donaudeltaet

Avreise 27.07.2024 / 11 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 36.980,-

På dette cruiset får du virkelig oppleve Donau, en av Europas vakreste elver. Du besøker ikke mindre enn syv land og fem verdenskjente hovedsteder – også topper vi det hele med Donaudeltaet ved Svartehavet som yrer av dyreliv. Du får også en ekstra dag i Bucuresti, Romanias spennende hovedstad.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert, nytt førsteklasses skip fra 2024 // Drikke til middag inkludert // Wifi inkludert

Unik pris! 8 dager/kr 15 980 pp.
Den franske byen Strasbourg

Elvecruise på Rhinen og Mosel - flytende ferie på første klasse

Avreise 30.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 15.980,-

Sjarmerende Strasbourg, vinbyen Rüdesheim, parfymebyen Köln og Koblenz er blant byene på reiseruten. Om bord tilbys mange spennende utflukter, slik at du kan skreddersy ditt eget utfluktsprogram.

Unik pris - fra kr 15.980 // Reis på egen hånd // Nytt, førsteklasses skip fra 2024 // Helpensjon med drikke (også i baren) inkludert

August 2024

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 01.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / Rabatt kr 10.000 for lugar til bruk alene. Før fra kr 34 480. NÅ fra kr 24 480.

Få ledige

Priser fra 27.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Vandretur i utfluktspakken
Oversiktsbilde av vinranker, kirketårn, landsby og elv.

5* elvecruise på romantiske Rhinen og Mosel

Avreise 06.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 26.300,-

På dette eventyret av et elvecruise starter vi i Düsseldorf og besøker blant annet Coblenz, Traben-Trarbach, Bernkastel, Tier/Riol, Cochem, Rüdesheim, Linz og ikke minst Bonn. Du får oppleve naturskjønne Mosel, den vakreste delen av Rhinen og i tillegg i et lekkert, delikat og moderne skip. Nyt de vakre omgivelsene fra dette herlige skipet.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Norsk reiseleder // Mat og drikke inkludert i prisen // Nytt skip fra 2022

Opplev Rhinen i flammer!
Begivenhet, eksploderende, fyrverkeri, Rhein i Flammen (Rhinen i flammer), Tyskland

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 07.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.480,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Basel og Amsterdam. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Portett av kvinne

  Heba Farouk
  Reiseleder

Kun èn avgang hvert år // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

RABATT OPPTIL KR 15 000 PÅ AVGANGEN 26. JUNI 2024
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 14.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.980,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Vandretur i utfluktspakken
Oversiktsbilde av vinranker, kirketårn, landsby og elv.

5* elvecruise på romantiske Rhinen og Mosel

Avreise 20.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 23.600,-

På dette eventyret av et elvecruise starter vi i Düsseldorf og besøker blant annet Coblenz, Traben-Trarbach, Bernkastel, Tier/Riol, Cochem, Rüdesheim, Linz og ikke minst Bonn. Du får oppleve naturskjønne Mosel, den vakreste delen av Rhinen og i tillegg i et lekkert, delikat og moderne skip. Nyt de vakre omgivelsene fra dette herlige skipet.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Norsk reiseleder // Mat og drikke inkludert i prisen // Nytt skip fra 2022

MS Amadeus Brilliant på Donau ved Budapest

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 21.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 22.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // Opplev Wachaudalen! // WiFi inkludert

Flott suite på Amadeus Brilliant

5* elvecruise på Donau og Rhinen

Avreise 22.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 22.980,-

Dette ukescruiset kombinerer to av Europas lengste elver; Donau og Rhinen. Cruiset starter i Passau og ender i Köln. Underveis byr vi på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

Lekkert førsteklasseskip // Drikke til middag inkludert // Opplev både Rhinen og Donau

Tilbud på avgangen 7. juli!
Cochem en by ved Mosel-elven

Elvecruise på Rhinen og Mosel – et frodig eventyr

Avreise 26.08.2024 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 19.980,-

Dette elvecruiset tar oss med til frodige Rhindalen og Moseldalen. Vi besøker kanalbyen Amsterdam og vakre Strasbourg, samt vinbyen Rüdesheim og flere historiske tyske byer. Det blir også tid til å nyte gode måltider og livet om bord på vårt hyggelige elvecruiseskip.

 • Par står foran flott landskap

  Astrid Versto og Terje Svabø
  Foredragsholder

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

Tre utflukter inkludert // Seilas gjennom tre land // Kun Escape-gjester om bord på avgangen i august // Foredragsholdere med på avgangen 26. august 2024

Landskap i Douro-dalen, Portugal

Kortcruise på Douro fra Porto

Avreise 29.08.2024 / 6 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

Få ledige

Priser fra 20.980,-

Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

 • Wenche halldin 2

  Wenche Halldin
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord