Eksotisk cruise i Det indiske hav

/ Bli med til paradis! Mauritius, Seychellene, Madagaskar, Réunion

Dette er cruiset hvor du får oppleve de kritthvite strendene, palmesuset og det turkise vannet som du kanskje alltid har drømt om. Nå har du sjansen! Og ja – det er faktisk enda vakrere i virkeligheten …

Her er noen høydepunkter:

 • To netter på hotell på Mauritius før cruiset – vi utforsker øya, så gjør klar for paradisiske synsinntrykk.
 • Gå barbeint på de hvite strendene og ta deg et bad i krystallklart vann på Seychellene – dette er blant av verdens vakreste øyer.
 • Smak på eksotiske frukter på markedet i verdens minste hovedstad, Victoria.
 • Se verdens største kokosnøtt! Den finnes i Valle de Mai nasjonalpark på Praslin, Seychellene.
 • Test luktesansen på «Parfymeøya» Nosy-Be, her kommer dufter fra krydder- og parfymeplanter med vinden.
 • Se noen av verdens merkeligste dyrearter på Madagaskar.
 • Opplev stemningen i St. Denis på Réunion – byen er kjent som Det indiske havs Paris!
Last ned reiseprogram
 • Heldags utflukt på Mauritius inkludert i prisen
 • SPENNENDE REISERUTE MED UNIKE ANLØPSHAVNER
Reiseleder
Kari Forberg Bye

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 06.11.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 18 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Mauritius

Reiselederen møter deg på Oslo Lufthavn. Avreise om ettermiddagen til Dubai, der vi bytter fly og fortsetter til Mauritius.

Dag 2

Mauritius

Første møte med Mauritius

Ankomst Mauritius om formiddagen. Transport til hotellet hvor vi skal bo i to netter før vi går om bord på cruiseskipet. Ettermiddagen nyter du som du vil – du kan slappe av etter reisen, ta en tur på stranden (her er det skikkelige drømmestrender!) eller gå en tur sammen med reiselederen. Middag på hotellet om kvelden. 

Le Victoria Beachcomber
Dag 3

Mauritius

Dagsutflukt – mektig natur og vennlige mennesker

Mauritius er en fruktbar øy bestående av laguner med innbydende strender, omkranset med palmer og et fargerikt korallrev. Øya er dekket av store områder med skog, hvor dype krater og kløfter skjærer gjennom landskapet og brusende fosser renner nedover fjellsidene.

Men det er først og fremst menneskene som gjør Mauritius til noe spesielt, med sin vennlige gjestfrihet. Øyas strategiske posisjon utenfor Afrika gjorde den til knutepunkt for europeiske sjøfarere på vei til og fra Asia. Det har skapt en interessant smeltedigel av kulturer med sterke tradisjoner.

Alle menneskene snakker kreolsk, men også engelsk og fransk. Den sammensatte befolkning lever i harmonisk sameksistens, her finnes fem religioner: kristendom, hinduisme, islam, buddhisme og sihk. Hovedstaden Port Louis er den største byen på Mauritius og ble grunnlagt av franskmennene i 1735.

Etter frokost drar vi på utflukt for å utforske den sydlige delen av øya. Vulkanen Trou aux Cerfs, innsjøen Grand Bassin og nasjonalparken Black River Gorges er noe av det vi vil oppleve denne dagen. Utflukten inkluderer lunsj. Middagen inntar vi på hotellet.

Dag 4

Ombordstigning

Vi spiser frokost på hotellet og nyter formiddagen ved bassenget. Ved lunsjtider setter vi kurs for havnen og går om bord på MS Costa Mediterranea. Ettermiddagen benyttes til å gjøre oss kjent om bord eller rusle en tur i land. Vi vinker farvel til Mauritius når skipet kaster loss om kvelden.

Dag 5 og 6

Til sjøs

Disse dagene kan du slappe av med en god bok i en solseng på dekk, eller benytt deg av skipets mange fasiliteter. Om bord finnes blant annet spa, casino, treningsstudio, løpebane, basseng både ute- og innendørs og flere boblebad.

Dag 7, 8 og 9

Mahé, Seychellene

Verdens minste hovedstad, verdens største kokosnøtt – og paradisstrender

Seychellene er kjent for å være blant de vakreste øyene i verden, og det kommer du til å skrive under på etter å ha vært her. Seychellene består av 115 øyer av granitt eller korall. Her er det både rikt fugleliv og opp mot 1000 forskjellige fiskearter i havet! Er du glad i å dykke, kan du få mange fargerike overraskelser under den turkise overflaten.

De hvite strendene er fantastiske, og her er det ikke vanskelig å finne uberørte strender. Drømmer du om livet på en øde øy, om ikke annet enn for en liten stund, er det enkelt å finne det på Seychellene. Vegetasjonen er også frodig, med innslag av vakre blomster og forskjellige frukter.

Vårt første møte med Seychellene er hovedøya Mahé, dit vi ankommer om morgenen. Dette er den største av øyene, og her bor ca. 90 prosent av befolkningen. Victoria, som sies å være verdens minste hovedstad, har cirka 27 000 innbyggere. Byen har et fåtall lyskryss og er lett å orientere seg i.

I Victoria finner du restauranter, kunstbutikker, suvenirbutikker og marked. På markedet i Market Street er det daglig et godt utvalg med fisk, grønnsaker og frukt. Selv om Mahé er den mest travle av øyene, er overbefolkning på strendene et fremmedord. Det er ikke vanskelig å finne et sted kanskje helt for seg selv.

Det er gode muligheter for fotturer i Morne nasjonalpark hvor også øyas høyeste punkt (905 moh) ligger. Mahé er den mest utbygde øya og har flest turister, men reiser man til sydsiden av øya vil du finne fantastiske, nesten uberørte områder og idylliske strender.

Nordøst for Mahé ligger Praslin, som er den nest største av øyene med ca. 5000 fastboende. Fra Mahé til Praslin går det småfly hele dagen, og flyturen tar kun 15 minutter. Et annet alternativ er å ta fergen som bruker 45 minutter mellom de to øyene.

På Praslin anbefales et besøk i Valle de Mai nasjonalpark, som er en av Seychellenes største attraksjoner. Her finnes den velkjente Coco-de-mer, verdens største kokosnøtt. I parken går det også en tursti gjennom den fantastiske regnskogen hvor sjeldne fuglearter holder til. Det mest attraktive ved denne øya er likevel atmosfæren. Her tar menneskene livet med knusende ro, og tempoet er noe helt annet enn på Mahé.

Skipet kaster loss ved lunsjtider den 14. november.

Dag 10

Til sjøs

Etter en deilig frokost kan du nyte hele dagen om bord. Slapp gjerne av ved bassenget eller delta på noen av fellesaktivitetene som tilbys.

Dag 11

Nosy-Be, Madagaskar

Sjeldne planter, merkelige dyr og parfymeduftende øy

Madagaskar er en paradisøy som de fleste vet hvor ligger, men overraskende få vet noe om. Madagaskar er verdens fjerde største øy, og det er som et Afrika i miniatyr: ørkenområder, høye fjell, frodige skoger og innbydende strender. Men her stopper også likheten med fastlandet Afrika.

Dyrelivet og planteriket på Madagaskar er det mest unike i verden. 80 prosent av alle artene på Madagaskar finnes kun på denne øya. Dette skyldes øyas isolerte tilværelse og størrelse. Her har alt fått utvikle seg uten påvirkning fra andre områder. Madagaskar lokker med kilometervis av hvite strender, unike nasjonalparker og noen av verdens merkeligste dyrearter.

Vi ankommer Madagaskar om morgenen, og legger til i Nosy-Be som er en liten tropisk øy bygget på en plattform av koraller. Den er også kjent som «Parfymeøya» på grunn av de berusende duftene fra parfymeplanter og krydder som kommer med brisen. Lokale fiskere seiler ut og inn av havnen med sine antikke, men usedvanlige sjødyktige farkoster.

Det mest interessante området er den gamle bydelen som ligger i nærheten av havnen. Her er det mange vakre bygninger fra kolonitiden, inkludert det gamle fengselet fra 1855. Musée de Nosy-Be med utstillinger fra de lokale Sakalaya og Antankarana stammene er også verdt et besøk. Hver dag er det marked, hvor man annet kan kjøpe duftende krydder til en rimelig penge. Tre kilometer vest for hovedstaden ligger det nydelige strender. Sørvest ligger Lokobe Strict Nature Reserve. Skipet kaster loss i løpet av kvelden.

Sakalava ansiktsmaling
Dag 12

Til sjøs

Etter en deilig frokost kan du nyte hele dagen om bord. Slapp gjerne av ved bassenget eller delta på noen av fellesaktivitetene som tilbys.

Dag 13

Tamatave, Madagaskar

Bugnende marked i livlig by

Skipet ankommer Tamatave om morgenen. Tamatave er Madagaskars viktigste havn. Herfra seiler skip lastet med sukker, kaffe, ris, kokos, vanilje, harde tresorter og halvedelsteiner. Byens sentrum har to fargerike markeder med et imponerende utvalg av ulike frukt og grønnsaker.

Tamatave er en attraktiv by, med gater omkranset av palmetrær, en fin havn og et stort utvalg av hoteller og restauranter. Hovedgatene går fra sør til nord. Boulevard Joffre er den store shoppinggaten, mens Boulevard Ratsimilaho er favorittstedet for å gå turer. Skipet forlater Madagaskar etter lunsj.

Tamatave
Dag 14

Til sjøs

Vi spiser frokost og nyter dagen om bord. Vi lar inntrykkene etter besøkene på Madagaskar synke inn, samtidig som vi forbereder oss på morgendagens besøk på den franske perlen Réunion.

 

dag 15 og 16

St. Denis, RÉUNION

Det indiske havs Paris

Vi ankommer St. Denis om morgenen og har god tid til å gjøre oss kjent, i løpet av de to dagene vi ligger til kai. Dette er hovedstaden på Réunion, kjent som Det indiske havs Paris, så dette er en fascinerende og livlig by!

Avenue de la Victoire er hovedgaten og her er det mange vakre bygninger som er verdt å få med seg. Shoppingområdet ligger i nærheten av gågaten Rue Marechal Leclerc. Det finnes også en botanisk hage her, og Musée d’Historie Naturelle hvor besøkende kan beundre en utstilling av dyr som nå er utryddet.

Også verdt å få med seg er Notre Dame de la Delivrance fra 1893. Statuen av Saint Expedit er permanent dekket av røde blomster, bånd og andre ofringer fra de som har opplevd fred med seg selv. Det er også et lite hinduistisk tempel, samt en moské som er sentrum for det religiøse livet hos den muslimske befolkningen

Reunion
Dag 17

Port Louis, Mauritius

Vi er tilbake på Mauritius og ankrer opp i Port Louis ved frokosttider. Dagen er fri til å oppleve byen på egen hånd, eller benytte seg av utfluktene som tilbys fra skipet. Vi spiser middag om bord før vi blir kjørt til flyplassen, der vi sjekker inn på flyet til Dubai. Avreise fra Mauritius sen kveld.

Chamarel
Dag 18

Dubai - Oslo

Vi ankommer Dubai tidlig om morgenen. Her bytter vi fly og reiser videre til Oslo. Ankomst Oslo Lufthavn midt på dagen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Mauritius t/r med Emirates
 • Flyskatter (pr. desember 2018)
 • Transport flyplass–hotell–skip t/r
 • To netter på hotell på Mauritius inkludert frokost og middag
 • Heldagsutflukt på Mauritius inkludert lunsj
 • 13 netters cruise i ønsket kategori
 • Helpensjon om bord
 • Underholdning om bord
 • Havneavgifter
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder med fra Oslo (ved minimum 25 deltagere)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (det er mulig å bestille drikkepakke, se under)
 • Utflukter
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Visum til Madagaskar. Rederiet ordner dette,pris per dags dato ca. 25 Euro

 

VALGFRI DRIKKEPAKKE
PIÚ GUSTO
Drikkepakken gjelder ubegrenset konsum av kaffe/te, mineralvann, fatøl, husets vin og utvalgte drinker på alle skipets serveringssteder hele døgnet. Det som tas fra minibaren er ikke inkludert, heller ikke de dyreste merkene. Pris kr 3 980,- pr person.

UTFLUKTER
Skipet arrangerer et vell av ulike utflukter som bestilles og betales om bord.

OM SKIPET
COSTA MEDITERRANEA
Costa Mediteranea er et hyggelig skip med 1057 lugarer. Det er en avslappet, europeisk atmosfære om bord. Skipet har flere restauranter og barer, tre svømmebasseng, tre jacuzzier, solterrasse med solsenger, utendørs joggebane, velværeavdeling med treningsapparater, sauna og forskjellige velværebehandlinger. Om kvelden byr teateret på flotte show.