Lisboas gamleby

Cruise i Spania og Portugal – samt en liten britisk karamell

/ Historiske byer og Gibraltar

Bli med på en historisk reise langs kysten av Spania og Portugal, og midt i ligger en liten godbit av Storbritannia også – Gibraltar.

I september er det ennå full sommer i Sør-Europa, så dette er en ypperlig sjanse til å forlenge sommeren med en reiserute litt utenom det vanlige.

Ruten er full av spennende historiske destinasjoner og opplevelser, så er du interessert i kultur og historie, kommer du til å storkose deg. Og er du glad i god mat og drikke og lekre omgivelser, kommer du også til å kose deg … Cruiset har kun to sjødager og skipet ligger lenge i land, slik at du har muligheten til å oppleve mest mulig.

Gled deg til:

 • Valencia med sin gamle sjarm og futuristiske bygninger (hjembyen til paella!)
 • Britiske Gibraltar med den berømte klippen og de frekke apekattene
 • Málaga med Picasso-museet
 • Romantiske Lisboa
 • Portvinens hjemby Porto
 • Historiske La Coruna, hjembyen til Den spanske armada

Og ikke nok med det:

 • Nyt måltider i toppklasse om bord
 • Dans kvelden til ende i Rendez Vous-lounge
 • Reis med andre reiseglade
 • Dette er DIN ferie, du styrer selv dine egne dager

Når du reiser med Celebrity Cruises, er du på et flytende boutiquehotell. Mens hotellet seiler rundt mellom severdigheter og destinasjoner, kan du slappe av og nyte prisvinnende mat og service. Her er det høy standard og velvære i alle detaljer!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 09.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
Reiseleder
May Liss Kristiansen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 09.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 19 900,-
 • Lisboa
 • Porto Douro Portugal
 • Spania, utsikt mot Santa Barbara Castle, Alicante
 • Lisboa, Portugal
 • Spania, Valencia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og ankomst Lisboa

Vi reiser fra Oslo til Lisboa og går om bord i Celebrity Infinity som ligger og venter på oss i havnen. Her leverer vi fra oss bagasjen som blir fraktet opp på lugaren for oss. Etter ombordstigning kan du gå rett til lunsj, eller slappe av på soldekket. Det kan ta litt tid å få bagasjen opp på lugaren, så det kan være lurt å ta med seg det mest nødvendige i håndbagasjen.

Her ligger skipet over natten, så få gjerne med deg litt av kveldslivet i Lisboa.

Vi møtes i en av skipets trivelige barer før vi går til middag. Om du heller ønsker å spise på land, står du selvsagt helt fritt til det.

Dag 2

Lisboa

Avreise kl 19.00

Dagen er til for å utforske denne fantastiske byen. Lisboa er bygd på syv åser og kalles ofte for “byen på de syv høyder”. Portugals hovedstad oser av romantikk og gammel sjarm, og har lenge vært populær blant forfattere og kunstnere. Sett deg på en av de ikoniske gamle trikkene og utforsk en av Vest-Europa mest spesielle byer.

Det er mye å finne på i Lisboa. I den nærliggende bydelen Alfama kan du gå på oppdagelsesferd i de trange gatene. Som en kontrast til den gamle arkitekturen kan den interesserte besøke området der verdensutstillingene holdt til i 1998. Området rundt elven går under navnet Parque de Nações, og i tillegg til spennende arkitektur finnes det mye shopping og fornøyelser her.

Lisboas gamleby Alfama, øst for byens hjerte Baixa, er kanskje det mest sjarmerende ved hele hovedstaden. Trange smug og labyrintaktige gater, klesvask til tørk på tvers, skjev brostein og utsmykninger på hvert gatehjørne preger bydelen som ligger på høyden nedenfor borgen Castelo São Jorge. Den hyggeligste måten å ta seg opp hit er med Lisboas små trikker (nummer 28), som går jevnlig flere ganger i timen.

Sett deg ned på en av Alfamas mange fortauskafeer når du blir sliten av oppoverbakkene, og nyt en iskald, lokal øl til rundt 10 kroner.

Noe av det første du legger merke til når du ankommer gamlebyen i Lisboa, er flisdekorasjonen som smykker flere av gamlebyens eldste bygg. Keramikkflisene stammer helt tilbake fra maurernes tid i landet på 12- og 1300-tallet, og er ofte malt i delikate blåtoner. På byens mange antikkbutikker og markeder vil du kunne få kjøpt både gamle og nye fliser i fantastiske mønster og farger.

I Lisboa går det på skinner.
dag 3

Porto (Leixoes) Portugal

Ankomst Kl. 08.00 avreise Kl. 17.00

Skipet legger til i Leixoes, ca 15 min med buss fra Porto sentrum.

I nordvestre Portugal, ved elvemunningen til elven Douro, ligger landets nest største by Porto. Herfra reiste de første portugisiske oppdagerne ut på sine ekspedisjoner.

Smale gater og trange smug, sjarmerende hus og vakre kirker dekt av blå fliser og ikke minst mange imponerende katedraler. Dette er bare noen få eksempler på kultur og arkitektur som Porto har å tilby. I den koselige bydelen Ribeira kan du fortsatt føle historiens vingeslag, og det er ikke så rart at Porto står på Unescos verdensarvliste! Middelalderkatedralen Sé, kirken Sao Francisco fra 1300-tallet og 1800-tallsbørsen Palácio da Bolsa er bare noen av de historiske perlene som du absolutt ikke bør gå glipp av når du er her.

Det er ikke bare bydelen Ribeira som fortjener et besøk. Ved Praca de Gomes Teixeira dominerer 1700-tallskirken Igreja do Carmo med sin vakre fasade. Bokelskere må gå innom Portos eldste bokhandel Livraria Lello som står på Unescos verdensarvliste og er en av de aller vakreste i hele verden. Vil du avslutte dagen med en fantastisk utsikt, skal du ta deg til 1500-tallskirken Serra do Pilar i Vila Nova da Gaia på Douros sørlige elvebredd. Også fra broen Ponte D. Luís får du en helt enestående utsikt over byen.

Porto er kjent for sin vinproduksjon, og da først og fremst portvin. En rundtur i et av de mange portvinshusene er en selvfølge når du er i Porto, og da er det området Vila Nova de Gaia du bør dra til.

Porto - fargerik og sjarmerende.
Dag 4

La Coruna, Spania

Ankomst Kl. 10.00 avreise Kl. 20.00

La Coruña ligger ved Atlanterhavet, på en halvøy mellom Ensenada del Orzán og La Bahía og har ca 250.000 innbyggere. Byen er en av Spanias viktigste havnebyer og landets nest viktigste fiskerihavn.

Byen består av to deler: den eldste er Ciudad Vieja på østsiden av halvøya, og den nye La Pescadería ligger på den smale landtangen som forbinder halvøya med fastlandet, samt på selve fastlandet. Lengst ute på halvøya står det 50 m høye romerske Herkulestårn (98–117), nå fyrtårn.

La Coruña er av førromersk opprinnelse og ble i middelalderen kalt Caronium. Byen tilhørte maurerne fra 700- til 900-tallet. Den gamle byen ble planlagt og påbegynt av Alfons 9 i 1209, og var under Portugal på 1300-tallet. Den spanske armada seilte fra La Coruña mot England 1588; året etter ble byen inntatt og brent av Sir Francis Drake. Byen stagnerte etter tapet av de spanske kolonier Cuba og Puerto Rico 1898.

Playa del Orzan er bystranden i La Coruna
Dag 5

Til sjøs

Denne dagen tilbringer vi til sjøs, så nå kan du virkelig nyte alt det flotte skipet har å by på.

Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, fra buffeten eller i á-la-carte restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys ombord. Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs eller krokket på gressplenen på dekk 15. Her skal det godt gjøres å kjede seg! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese en god bok, er det selvsagt opp til deg.

Avslappende dager til sjøs
Dag 6

Gibraltar, Storbritania

Ankomst Kl. 11.00 avreise Kl. 20.00

Navnet Gibraltar kommer fra det arabiske Ġabal al-Tāriq, som betyr «Tāriqs fjell». Et lite stykke England er strategisk plassert her på kanten av Europa, hvor Atlanterhavet og Middelhavet møtes. Her finner du knallrøde postkasser, puber og afternoon tea. Og har du lyst på fish and chips, trenger du ikke lete lenge …

Gibraltar med sin kjente klippe har vært under britisk herredømme siden 1700-tallet, og klippen ruver hele 425 meter. Utsikten virker uendelig herfra, og i klarvær ser du helt til Afrika. Når du nyter utsikten herfra, kniver du for øvrig om plassen med rampete små apekatter! Gibraltar er det eneste stedet i Europa hvor det lever apekatter i vill tilstand. Arten heter berberaper, og pass på – for de kan være ganske frekke!

Gibraltar er en liten britisk dråpe i Spania.
Dag 7

Malaga, Spania

Ankomst Kl. 08.00 avreise Kl. 22.00

Denne naturskjønne og livlige byen, som har nesten 300 solskinnsdager i året, ligger langs Spanias sørkyst ved foten av Montes de Málaga. Málaga er Picassos fødested, samt hjemsted for en av de eldste havnene i Middelhavet. Picasso-museet huser mer enn 3800 verk av kunstneren, og for kunstinteresserte er dette et must å få med seg.  I hjertet av byen finner du den litt uvanlige Málaga-katedralen, bygget over to århundre på tuftene av den tidligere viktigste moskéen.

Tradisjonelle flamencokjoler henger til tørk på en balkong i Málaga.
Dag 8

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjemme deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesinger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
Dag 9

Alicante

Ankomst Kl. 08.00 avreise Kl. 19.00

Alicante har vært blant nordmenns favoritter i mange år, og er en av de raskest voksende byene i Spania. Det er hovedsaklig turisme, vinproduksjon og eksport av olivenolje og frukt som livnærer byen.

Byens stolthet er Santa Bárbara-slottet, bygget på en fjelltopp, ruvende over sentrum. Det er et av de største slottene fra middelalderen i Europa, og utsikten herfra er praktfull.  Her finner du kirker som bærer med seg spennende historier, bygårder, sjarmerende små butikker, det barokke rådhuset og det modernistisk inspirerte sentralmarkedet.

Alicante er en vakker by som har mye spennende å by på.
Dag 10

Valencia

Ankomst Kl. 07.00 avreise Kl. 18.00

Du har hele dagen i Valencia, og godt er det! Her er det nemlig mye å oppleve. Valencia er en vellykket harmoni av restene av sin fortid, som strekker seg tilbake til år 138 f.Kr., og de mest innovative avantgardebygningene fra det nye årtusenet. Kontrasten mellom det hypermoderne og det gamle er fascinerende.

Spanias tredje største by ble grunnlagt av romerne, okkupert av muslimer, og ble gjenerobret av kristne i 1238. Valencias innflytelse vokste, og den ble en av de viktigste middelhavsbyene på 1500-tallet.

Valencia byr på flotte strender, brede boulevarder med palmesus og er faktisk hjemsted for spanjolenes nasjonalrett, paellaen. Kunst- og vitenskapsbyen har eksempler på arkitektur på sitt mest futuristiske, og ikke gå glipp av konserthuset Palau de la Música, en symbolsk bygning med en enorm glasskuppel som går parallelt med Turia-parken.

I gamlebyen finner du katedralen med det gotiske klokketårnet, kjent av lokalbefolkningen som El Miguelete. Det populære og sjarmerende distriktet El Carmen er en labyrint av mauriske gater med et gammelt badehus, hvor du kan finne noen av de beste gastronomiske, skjulte perlene i byen.

Da har vi også nesten kommet til veis ende, og på kvelden før vi legger oss må alle kofferter pakkes å settes utenfor lugardøren din. De ansatte vil da hente alle koffertene for å frakte dem i land neste morgen.

Det er mye flott arkitektur i Valencia.
Dag 11

Barcelona og hjemreise

Vi ankommer Barcelona om morgenen kl 06.00, etter å ha spist en deilig frokost tar vi felles transport til flyplassen hvor vi sjekker inn og starter vår hjemreise. NB: Denne dagen kan man ikke bestille frokost på lugaren, men det serveres frokost både i buffetrestauranten og i hovedrestauranten.

Park Guell i Barcelona.

Lugarkategorier

 • Aquaclass med balkong

  Størrelse: Ca. 18 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  En Aqua Class-lugar med balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

  Ekstra fordeler:

  • Putemeny
  • Tykkere badekåper
  • VIP-invitasjoner til ulike arrangementer
  • Tidlig ombordstigning og landgang
  • Egen innsjekk
  • Reservasjon av sitteplasser på restauranter og på utflukter
  • Ekspresslevering av bagasje
  • Gratis adgang til Persian Garden og Relaxation Room
  • Middager serveres i spesialrestauranten BLU

   

 • Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 16 m2 (+ ca. 5 m2 privat balkong)

  Lugarer med privat balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Ingen av lugarene vi har er med hindret utsikt.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

 • Vinduslugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Lugarer med vindu mot havet har plass til 2 personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

 • Innsides lugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Innvendige lugar uten vindu, beregnet til 2 personer og utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  Drikkepakke er ikke inkludert i denne kategorien.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Lisboa-Barcelona-Oslo t/r
 • Innsjekket bagasje
 • Setereservasjon
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Forhåndsbetalt tips
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • 10 netters cruise i valgt lugar
 • Samtlige måltider i skipets hoved- og buffetrestauranter
 • Samtlige show og det meste av undeholdning
 • All inclusive classic drikkepakke ved bestilling av vinduslugar eller høyere standard
 • Escapes erfarne reiseleder May Liss Kristiansen med på hele reisen.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Oppgradering til Premium Drikkepakke (USD 11 pr. dag/person)
 • Utflukter i regi av rederiet
 • Måltider i skipets spesialrestauranter
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at det kan forekomme det ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

AVVIKENDE REISEVILKÅR

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser. Med forbehold om endringer og skrivefeil.

×