Jotunheimen_Galdhøpiggen Foto Ove Nestvold

FOTTUR I HJERTET AV JOTUNHEIMEN

/ MED HELAFTEN HOS ARNE BRIMI, VIANVANG

  • Jotunheimen, Norges mest besøkte fjellområde
  • Fottur til Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen
  • Kyrkja, spisst som et kirkespir
  • Helaften hos Arne Brimi, Vianvang

Bli med på en uforglemmelig tur til Jotunheimen. «Jotunfjeldene» var navnet som ble lansert av Boeck og Keilhau. Aasmund Olavsson Vinje, gikk mye i Jotunheimen i 1860 årene og tok navnet Jotunheimen i bruk.

Vi bor på Leirvassbu Fjellstue som ligger i hjertet av Jotunheimens turgåer-eldorado, og er kjent av generasjoner som selve perlen i Jotunheimen. Vi skal bestige Norges høyeste fjell; Galdhøpiggen og tur opp til vakre Kyrkja før turen går fra Leirvassbu til Spiterstulen. Vi avslutter oppholdet i Lom og med en uforglemmelig helaften hos Arne Brimi.

Påmelding innen 20. mai

Vanskelighetsgrad 3 støvler

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 15 650,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 16.08.2018 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 6 dager
  • I samarbeid med Aftenposten
  • A-kort rabatt kr. 750

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 16.08.2018
  • Avreisested Oslo Sentralstasjon
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 6 dager
  • Priser fra 15 650,-
  • Leirvassbu_stehø_Foto.Live A. Sulheim
  • Leirvassbu, Kyrkja_Foto. Live A. Sulheim
  • Jotunheimen_Galdhøpiggen Foto Ove Nesvold
  • Jotunheimen_Galdhøpiggen Foto Ove Nestvold
  • Jotunheimen_Galdhøpiggen Foto Ove Nestvold
  • Jotunheimen_Galdhøpiggen
  • Kyrkja_Foto: Live A. Sulheim
  • Jotunheimen_Kyrkja
  • Jotunheimen_Kyrkja_Foto Mette Østerhus
  • Jotunheimen_Foto Mette Østerhus
  • Jotunheimen_ Kyrkja Foto Mette Østerhus
  • Arne Brimi_Vianvang
  • Vianvang
  • Arne Brimi_Vianvang
  • Vianvang_Jotunheimen
Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

Oslo - Leirvassbu

Avreise fra Oslo med buss. Vi kjører E-6 til Sjoa hvor vi svinger av mot Lom og videre til Leirvassbu. Leirvassbu Fjellstue 1400 moh., venter oss med overnatting og god tradisjons mat. Leirvassbu er sannsynligvis landets beste utgangspunkt for toppturer, som ligger mitt i hjerte av Jotunheimen. Ved ankomst sjekker vi inn og samles til felles middag.

Leirvassbu Fjellstue Mat er tradisjon, den skal ikke bare mette, vi spiser også for gledens skyld og gjerne for å dele en god dags opplevelse med venner og familie. Vårt kjøkken skal være et speilbilde av den unike atmosfæren og den mektige naturen som omgir oss. Våre retter er sunne og godt for kropp og sjel. Rettene bygger på lokale råvarer kombinert med spissfindige impulser fra inn og utland. Til daglig serverer vi en tre retters meny, men dette kan endres og utvides dersom våre gjester ønsker det. Våre viner er utvalgt for å komplimentere maten. Vi ønsker velkommen til et avbrekk hvor mat med vin og god atmosfære blir til en god opplevelse. (-/-/M)

 

Leirvassbu_stehø_Foto.Live A. Sulheim
DAG 2

FOTTUR TIL GALDHØPIGGEN (2456 moh)

Frokost og smøring av nistepakke. I dag skal vi til topps på Norges tak, Galdhøpiggen, (2469 meter over havet) Norges og Nord-Europas høyeste fjell. Det blir busstur til Juvvasshytta, hvor turen starter. Vi møter vår lokalguide,  som vil ha en praktisk informasjon, før vi starter å gå til brekanten. Her bindes vi i tau og gjør oss klare for å gå over Styggebreen. Når vi er kommet over, løsner vi tauene og går videre opp til toppen hvor vi får en formidabel utsikt over Jotunheimen.  Etter en flott opplevelse på Galdhøpiggen går turen tilbake til Juvasshytta hvor bussen venter og kjører oss tilbake til Leirvassbu. Vi møtes til en velfortjent middag etter å ha besteget Norges høysete fjell. (F/Nistepakke/M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 11,20 km
Høydeforskjell: +/- 627 m
Tidsbruk: ca. 6- 7 timer

Jotunheimen_Galdhøpiggen Foto Ove Nesvold
DAG 3

TOPP TUR TIL KYRKJA (2032 moh.)

I dag skal vi ta turen til Kyrkja, som er selve signaturfjellet i Jotunheimen – spisst som et kirkespir, uimotståelig vakkert og med fantastisk  utsikt i 360 grader.  På 1800-tallet regnet man med at ingen klarte å bestige et så dramatisk og bratt fjell. Siden den ganga har fjellet blitt besteget av tusenvis av fjellfolk – de yngste helt ned til 6-7 års alderen – så vi kan trygt si at 1800-tallets fjellpionerer tok feil.  Vi følger grusveien et lite stykke før vi begynner på stigningen opp til toppen. Like før toppen, er det et område vi må klyve litt, men det er ikke veldig krevende. På toppen venter det en nydelig utsikt over Jotunheimen, selvfølgelig om været er med oss. Vi tar samme vei ned igjen tilbake til Leirvassbu. Felles middag. (F/Nistepakke/M)

Beskrivelse av fotturen: 
Distanse: 8 km
Høydeforskjell: +/- 630 m
Tidsbruk: ca. 5-6 timer

 

Jotunheimen_Kyrkja_Foto Mette Østerhus
DAG 4

FOTTUR LEIRVASSBU - SPITERSTULEN - LOM

Frokost og smøring av nistepakke. I dag tar vi farvel med Leirvassbu. Fotturen i dag starter ved hytta. Vi går først langs Leirvatnet, videre ned mot elva Semelholstjønne som vi må krysse. Vi passerer stidelet til Gjendebu og følger deretter dalen til  Spiterstulen, som ligger ved skoggrensen i den lune og frodige Visdalen. Her venter vår buss og kjører oss til Lom og Fossberg Hotel for overnatting og middag. (F/Nistepakke/M)

Beskrivelse av fotturen: 
Distanse: 15  km
Høydeforskjell:  -/300 m
Tidsbruk: ca. 6 – 7 timer

DAG 5

LOM - ARNE BRIMI / VIANVANG

I dag slapper vi av med en god og lang frokost før en har dagen på egenhånd i Lom. Vi kan anbefale en tur på Lom Bygdemuseum, Norsk Fjellmuseum, Fossheim Steinsenter og ikke minst en tur til Bakeriet i Lom. Reiseleder vil informere.
For de som ønsker er det fullt mulig å ta en ekstra fottur opp på Lomseggen. Turen starter fra hotellet og på toppen får du en flott utsikt mot fire nasjonalparker.
Til avtalt tid på ettermiddagen samles i bussen for å kjøre det lille stykke til Vianvang for en helaften hos Arne Brimi. (F/-/M)

Vianvang_Jotunheimen
DAG 6

LOM - OSLO

Vi nyter en god frokost før vi tar fatt på hjemturen med innlagte pauser og til lunsj (ikke inkl.) som går via Valdresflya, Fagernes og til Oslo.

Kyrkja_Jotunheimen Foto: Live A. Sulheim

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3. Det er den del opp- og nedstigninger, noen ganger litt bratte. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng, terrenget er variert med en god del stein enkelte steder. Turen krever «solide knær». Vi holder et greit tempo på fotturene. Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting.

Bildeserie: Foto: Ove Nestvold, Live A. Sulheim, Vianvang

Alt dette er inkludert

  • Turbuss under hele oppholdet
  • 3 overnattinger, Leirvassbu Fjellstue
  • 2 overnattinger, Fossberg Hotel
  • 5 frokoster
  • 4 middager på hotell
  • 3 selvsmurte nistepakker
  • 1 helaften på Vianvang med middag
  • 1 lokalguide inkludert breføring til Galdhøpiggen
  • 1 lokalguide til Kyrkja
  • 1 lokalguide Leirvassbu til Spiterstulen
  • Reiseleder Escape Travel

Dette er ikke inkludert:

  • Enkeltrom kr. 1500
  • Drikkevarer
  • Lunsjer som ikke er beskrevet

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik

F=frokost, L=lunsj/nistepakke, M=middag.

Forbehold om endring i programmet og momsøkning.

KRAV TIL DELTAKERNE
Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORBEHOLD
Prisen er basert på minimum 20 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TURFAKTA

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Turleder/gruppestørrelse. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 20, maksimum 26 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellene under oppholdet da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Kart. Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på www.ut.no